Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktośśśśśśśśs mi powie

jaki prezent na komunie od chrzestnej

Polecane posty

Gość może ktośśśśśśśśs mi powie

tzn chce dac kase ale nie wiem ile mały nie chce rowera zbiera na Qłada (mnie na taką zabawke nie stać) ale koleżanki w pracy mówią ze tak około 1-2t się teraz daje

bez przesady ja też mam w tym roku komunie chrześniaka i daje 300 zł rozmawiałam z moją przyjaciółką która tez ma w tym roku komunie chrześnicy i daje tyle samo co ja. Jeśli kogoś stać to może dawać i po 10.000 ale kurcze to przecież tylko komunia jak na komunie dam dwa tysiące to ile mam dać na slub?

Gość tinturintu
moj maly tez zbieral na quada od chrzestnej dostal 600 zl od chrzestnego tyle samo ,reszta gosci od 200 -500 zl ja chrzesniaczce kupilam lancuszek zloty z wisoprkiem tez za 600 zl wydaje mi sie ,ze to duze sumy... ide na wesele w lipcu do bliskiej rodziny i planuje dac 800 zl a na komunie 1000-2000 to dla mnie przesada ale jak Cie stac

Gość za tydzień własnie mam komunie
i jestem chrzestną ...na głowę musiałabym upaść aby sie rzucac tysiącami :O ...miałam w planie dac 500 ale niestety skończy sie na 300 -mam małe problemy teraz -zafunduje mu za to w wakacje fajną wycieczke :)

tak sobie czytam i myślę, ze to straszne co teraz porobiło się z tymi komuniami. kiedyś szczytem szczęścia był zegarek czy kalkulator.dzisiaj dzieci kręcą nosem na rower, a goście uważają, ze 300 zł to za mało na prezent!przecież to jest tylko dziecko.kto to kiedyś słyszał, żeby takie maluchy dysponowały taką sumą pieniędzy.ja miałam w zeszłym roku komunię w rodzinie.długo zastanawiałam się co dać dziewczynce.chciałam dać prezent bo uważam , że pieniądze to takie trochę pozbywanie się problemu.wsystko co mi przychodziło do głowy było zbyt "banalne"jak na taką uroczystość albo z kolei nie wiadomo jak drogie.skończyło się n pieniądzach.dziecko uzbierało kilka prezentów,pieniędzy nazbierało na laptopa.słyszałam historię jak dzieci płąkały o dostały rower czy kopmuter stacjonarny zamiast laptopa...przypomina mi się moja komunia kiedy tak cieszyłam się ze skarbonki od siostry,kalkulatora.a już spełnieniem moich marzeń był aparat fotograficzny.taki zwykły, na kliszę...ach te czasy...

Gość gtyu
dałam 600zł.Rodzice kupili sobie zmywarkę:o ale to nie mój biznes już.Wiecej chrzestną nie będę,nigdy w życiu!!

Gość do autora...
jak cie stac na 1000 lub 2000 to daj ale juz ci wspoczuje jak bedzie mial twoj chrzesniak 18-tke to zbieraj juz bo ponizej 5000tys nie zejdziesz!!! Moim zdaniem kupno medalika z lancoszkiem jest jak najbardziej na miescu-ludzie nie robcie z komuni wesela!!!! Masakra jakas:O

Gość ale jaja teraz sa
w niedziele przed jedym z koscilow widzialm cos w rodzaju odpustu, kramy, latające serca-balony, podniesienia a na nich staly..ROWERY! teraz juz po wyjsuu z kosciola dzieciaki dostaja prezenty, jak na slubie! cyrk ;/

Gość marlenka..
ja kupuję aparat fotograficzny myśle ze bedzie ok

Moim zdaniem każdy powinien dać taki prezent na jaki go stać. W niedzielę była komunia córeczki mojej cioci i od chrzestnych dostała rower i aparat, od reszty pieniążki. Wiele też zależy od wychowania dziecka, bo jezeli ma wszystko co najdrozsze i najlepsze i zyje w swiadomosci ze musi miec wszystko naj to gwiazdka z niebu mu sie nie spodoba;(

Gość Dreamproject
Witamy serdecznie, Polecamy personalizowaną książkę, w której dziecko będzie głównym bohaterem. Tytuł i treść książki pasuje do uroczystości I Komunii Świętej IDĘ Z JEZUSEM PRZEZ ŻYCIE. Więcej o książce można zobaczyć pod tym linkiem http://dreamproject.pl/Jezus_przykladowe_strony.html Zespół DreamProject

Mój chrzesniak bedzie miał komunie za 2 lata, ale już teraz wiem, że kupię Biblię, pamiątkę i ewentualnie zegarek-ale nie jakiś super hiper :) Ja nie sponsor, a komunia to przeżycie duchowe ma być i już.

Ja od swojego chrześniaka usłyszałam, że ode mnie to on może dostać laptopa. Wiem, że to nie jest wina dzieciaka, tylko rodziców. Tak jak cię rodzice opisują, rozmawiają między sobą o tobie dzieciak później chodzi i powtarza. Ale wmurowało mnie nieźle...

Gość mnbvb
A dla mnie szczytem głupoty są właśnie te idiotyczne quady. Co to za moda w ogóle? Pod tym względem nasze dzieciństwo wygrywa w przedbiegach.