Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczetamoje

PROBLEM Z GALKAMI OCZU-SA W POLOWIE ZOLTAWE!PPOMOCY!

Polecane posty

Gość oczetamoje

Dzis z rana patr

Gość majakotek23
moim zdaniem masz zóltaczke, pedz do lekarza.

Gość aaaasssssaaaaa
idz so lekarza to raczej na pewno zółtaczka i to już pewnie w jakimś stadium

Gość oczetamoje
Zjadlo mi :/ Zaczne od poczatku.Dzis patrze do lustra, a oczy masakra-Dwoje oczu dziwnie zoltawe, myslalam najpierw ze od swiatla, potem patrze blizej-Oba bialka oczu do teczowki zotle (od strony nosa) i popekane, a druga polowa bialka od teczowki do konca powieki normalna. Co mi jest?? Czy to jest normalne???

Gość oczetamoje
Jestem przerazona, wygladam smiesznie. Jestem za granica, nie wiem czy pobiegne od razu do lekarza, bo nie wiem wlasnie, czy takie cos jest powazne, zeby isc do lekarza.

Gość dariaqq
to raczej coś z wątrobą, do lekarza jak najszybciej

Masz żółtaczkę prawdopodobnie. Idź do lekarza, z wątrobą nie ma żartów.

Gość oczetamoje
mam chorobe ANEMIE ZLOSLIWA i HASHIMOTO , czy to moze byc cos wspolnego?

Gość oczetamoje
przepraszam mialo byc NIEDOKRWISTOSC ZLOSLIWA.

Gość oczetamoje
Dziewczyny, ale ja nie mam ani goarczki ,ani nic. A jesli lekarz wezmie mnie za furiatke?

Gość oczetamoje
BRZYDULa, PROSZe napisz wiecej objawow. Ja mam oprocz tego wielki brzuch jak balon,odbija mi sie, nie mam ochoty na jedzenie, czuje sie pelna, niedawno mialam problemy z nerkami (kamienie). Ide sie ubierac, i jesli mozesz BRZYDULA, napisz prosze wiecej o objawach , dobrze? Moze dzis pojade na ostry dyzur, nie wiem. Jesli nie dzis, tyo jutro z rana Z PEWNOSCIA pojde. Prosze piszcie COKOLWIEK,jestem sama w tym wielkim miescie, musze z kims pogadac:(:(:(

tak dobrze nie pamietam ale postaram sie:) Nikt nie zauwazyl wczesniej i zoltaczke mialam juz ze 2 tygodnie:( Mocz byl ciemny,bolal mnie brzuch(watroba?)bialka oczu na pewno podbiegniete zolcia:(

Gość oczetamoje
Hej Brzydula! Bardzo ci dziekuje za opis. Bylam na ostrym ,ale jest tak zawalone, ze pozal sie Boze. Pojde jutro do lekarza rodzinnego ,ale tu jest tragedia z lekarzami. Mam nadzieje, ze bedzie jutro wszystko ok. Co do objawow, mocz mam ciemny troche, i boli mnie brzuch, ale tak dziwnie, jakby jajniki.

Gość oczetamoje
dzis caly dzien czuje jakby "parcie", tzn jakbym chciala zrobic cos wiecej w toalecie, ale nie ma nic. Boli mnie jakby prawa czesc brzucha, dziwnie sie czuje:( jakbym najadla sie pelno frytek, czy hamburgerow.non stop jakbym olej sam zjadla... Dzis zrobilam nalesniki, no ale bez przesady, zeby takie cos mi sie dzialo.

moze byc to choroba watroby ale jest tez bardzo prawdopodobne ze twoje dolegliwosci zwiazane sa z niedokrwistoscia zlosliwa, prowadzi ona do niedoboru wit B12 a co za tym idzie do wzmozonej nieefektywnej erytropoezy (wytwarzania erytrocytow w szpiku) z hemoliza ( czyli rozpadem erytrocytow ) co prowadzi do wystepowania zoltaczki; towarzysza temu tez objawy ze strony przewodu pokarmowego i nerwowego; tak czy inaczej trzeba ci zrowbic badania wiec do lekarza; masz jeszcze jakies inne objawy? np: pieczenie jezyka, brak apetytu, parestezje (mrowienia), zaburzenia czucia, oslabienie miesni?

Nie wiem jak maja sie Twoje objawy do niedokrwistosci ale ja mialam podobne wlasnie przy zoltaczce a,ze bylam dzieckiem to nic nikomu nie powiedzialam.Dopiero pielegniarka zauwazyla te zazolcone bialka.Okazalo sie,ze to zoltaczka,ktora mam jakies 2 tyg.Zakneli mnie na zakaznym Zoltaczka typ B-wszczepina podczas operacji:O Do tej pory mam problemy z watroba:(

Gość OCZETAMOJE
Witajcie Kochani! Serdecznie dziekuje za Wasze odpowiedzi. Jestem zrozpaczona, bylam w przychodni, okazalo sie, ze limit osob, ktore moze przyjac pani doktor juz sie wyczerpala!!!! Czyli ze co-tyle i tyle osob moze zachorowac w jednym dniu?To jest chyba jakies nieporozumienie! Lionne, ja nie biore nic na Niedokrwistosc zlosliwa, kieys tam mialam przepisane tabletki z vit B12 jak wlasnie napisalas, ale oczekiwanie na wizyte u hematologa mnie meczy, dlugo sie czeka np 5 miesiecy!! No a wiadomo do tego czasu tabletki sie koncza. Biore jedynie Euthyrox 75 zawsze z rana na czczo na Hashimoto. Non stop mam przeboje ze strony przewodu pokarmowego (bole, problem z wyproznaniem, jak cos zjem to cxzuje, jak to jedzenie m isie przesuwa itd, mam zatwardzenia naprzemienne z biegunka

wiesz przy niedokrwistosci zlosliwej powinno sie brac wit B12 \"dozywotnio\" z tego co mi wiadomo, jesli jej nie bralas dluzszy czas to faktycznie moze byc tak jak pisalam wyzej; sprobuj jeszcze raz isc na oddzial ratunkowy, pewnie dlugo posiedzisz ale przynajmniej badania bedziesz miala od razu...a tak to rodzinny jak cie wysle na badania to i tak najszybciej beda na nastepny dzien, albo i pozniej...

objawy z przewodu pokarmowego wystepuja przy niedokrwistosci zlosliwej, poniewaz prowadzi ona do niezytu zanikowego zoladka, moze wystepowac tzw. jezyk Huntera, wygladzony, piekacy, czerwony, utrata laknienia, biegunki, czasem powiekszenie sledziony i watroby;

Gość imaginacja9
tak jak wiekszosc podpowiada, cos z ukladu pokarmowego... mozliwe, ze nawet woreczek żółciowy... predko do lekarza, bo nie ma zartow!

Gość wygląda nieciekawie
Ja bym poszła na ostry dyżur jak zwykły lekarz nie chce Cie przyjąć. Jak juz zżółkły Ci oczy to poziom bilirubiny pewnie przekracza 3mg/dl

Gość URSUS C330
Jasny stolec, ciemny mocz, zolte oczy, watroba strajkuje.

Gość chi
wy wogle macie mózgi??? idź do lekarza bo jak się okaże że masz ostrą wątrobę, albo trzustkę to będzie problem to może być nic strasznego, ale może być być też bardzo niedobrze. nie ma si co wstydzić lekarza i narzekać na kolejki w szpitalach zawsze można teatralnie zemdleć, powinno pomóc w przyspieszeniu oględzin lekarskich.

Gość oczetamoje
Droga Lionne, sledziona plus watroba-powiekszone.To prawda. Niedokrwistosc oraz Hashimoto stwierdzono jednoczesnie u mnie 2 lata temu i badania, ktore wtedy mialam wykonane, az do dzisiaj wykazywaly powiekszona sledzione i watrobe. Mialam nawet podejrzenie o nowotwor, bo nie mialam sily stac, chodzic, non stop sie pocilam. Dzieki temu, ze przeprowadzilam sie na studia do Krakowa, to nigdy chyba by mi nie wykryli tego (w mojej miejscowosci ciagle dawano mi do zrozumienia, ze to przesilenie wiosenne/letnie/jesienne/zimowe w zaleznosci od pory roku, kiedy przychodzilam). Co do stolca, ciezko mi powiedziec, jaki kolor-nie patrze bo sie wstydze, ale ostatnio ma barwe jasna , no i zawsze jest sluz. Przepraszam za dosadne opisy,ale mysle, ze to moze mi pomoc chociaz w czesci. Mocz 2 tygodnie temu byl ciemny i smierdzial ze tak powiem.Teraz jest w miare . Jestem w pracy , dopiero teraz moglam odpisac.