Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie dnia na wieczór

Jak się przywitać w mailu z swoim promotorem i przedstawić się?

Polecane posty

"Witam profesorze XXX. Z tej strony YYY"?

podbijam bo niezwykle ważne 🖐️

Gość xyzxyzzzzz
ja do promotora pisalam: "witam" albo "szanowny panie/szanowna pani" ta druga jest lepsza chyba jak piszesz pierwszy raz i sie przedstawiasz

Gość jak to to sie dostało na te
studia i jak tą prace napisze jak takich rzeczy nie wie i jeszcze " Z SWOIM" a nie ze swoim :O :O

Gość absolutnie nie szanowny panie/
Pisz po prostu Witam Panie prof. nazywam sie kowalska pisze w sprawie ....

Gość po co pouczasz
skoro nie wiesz

Gość jj..
u nas promotorka mowila ze nie pisze sie witam bo to glupio brzmi ale nie pamietam co w zamian :O

Gość Co to może być
Dzień dobry Panie Profesorze lub Dobry wieczór Panie Profesorze Witam odpada :( - to nie kumpel/ka

Gość Szanowny Panie Profesorze
nazwyawm sie anna kowalska, jestem studentka czegos ... chcialabym blebleble (grzecznie),poniewaz... temat... w zwiazku z czym uprzejmie prosze...mam nadzieje ze ( w sensie ze go nie zawidziesz) Z wyrazami szacunku

Gość sama nic
to zalezy- ja do swojej promotorki pisałm witam, ale to była spoko babka i luzara wiec to raczej trzeba wyczuc. zawsze bezpieczniej bedzie- dzien dobry, dobry wieczór

Gość powiedz swojej promotorce
ze jest stuknięta !!! Dlaczego nie pisze sie witam?! Nie jest ona wszechwiedząca -jak widac a Dzień dobry mówisz do kogoś a nie piszesz ludzieeeeee:O ..Kto was tam uczy na tych studiach ...

Gość llllollll
radze oficjalnie...wim jak to dziala na nuczycieli akademickich moja siostra jest jednym z nich wiec sluchaj mojej rady:P

Gość cocolina
zawsze piasałam "Witam" i nikt się nie obraził - sami prowadzący zajęcia również tak rozpoczynali maile... chyba nic w tym złego...

Gość llllollll
myslisz ze powiedza ci jak sie obraza??!!pomysl zanim cos napiszesz

Gość powiedz swojej promotorce
oczywiscie ze nie jest to absolutnie nic złego i zupełnie poprawne w mailu Dzień dobry to brzmi bardzo dziwnie .Tak mówisz do kogoś w realu ... W piśmie Witam,do zobaczenia to oczywiste .

Gość pierdzoiccjjjjcchhc
ja piszę Szanowna Pani Profesor bla bla bla Pozdrawiam xyg

Gość Witam mowi sie raczej gdy
ktoś do ciebie przychodzi ( np witam w swoich progach, witamy w Polsce itd), a nie jak DO KOGOS idziesz czy piszesz.Ludzi o tym zapominaja. Najbezpieczniej i najnormalniej "Szanowny Panie Profesorze". Dzien dobry bez sensu, bo moze maila przeczytac wieczorem.

Gość sama nic
ja pierdziu.... ludzie kur... ja nie moge was słuchac! dzien dobry nie ale witam tak! a niby dlaczego! ja jak gdzies przychodzę to często mówie witam! jakie to ma do cholery znaczenie! jzu widze jak profesor siedzi i sie przejmuje waszym dzien dobry albo pocałuj mnie w dupę!

Gość Witam mowi sie raczej gdy
w ukladach promotor- student , tak jak szef - podwladny, dobre wychowanie wymaga zachowanie pewnych form i naleznego szacunku, w kazdym razie na poczatku znajomosci. Wbrew pozorom ludzi zwracaja na to uwagę. To ze ty mowisz witam nie jest przestepstwem ale, jak mowilam, wita sie kogos u siebie, to sa niuanse, nie chce mi sie tlumaczyc. Szanowny Panie Profesorze na poczatek jest jak najbardziej poprawnie.

Gość StreetKid
Prowadzący mogą pisać i mówić "witam" bo są stopniem wyżej od studentów. "Witam" to gest gospodarza.

Gość gość
nom. nie radzę pisać "witam". Za takie rozpoczęcie właśnie dostałam reprymendę mailową od profesora, w której pisze On, że nie jest moim kolegą. Niby to też ludzie, ale kiedy ktoś ma władzę nad kimś, to często zapomina, że też jest człowiekiem. Albo z natury są pieńkami i należy się dostosować, żeby wybić się ponad i mówić tak jak się czuje :)

Gość gość
Przede wszystkim nie pisze się "Witam". Można to co najwyżej poweidzieć jak się kogoś wpuszcza do domu...

Gość gość
Wkurza mnie to sztywne, systemowe lizodupstwo. Szacunek szacunkiem, ale żeby pisać reprymendy za "witam" w mailu??? Może należało by się skupić na pracy a nie marnować czas na d**erele. Nie rozumiem większości profesorów w tym kraju, podpisują się pod pracą jakby była ich i jeszcze wielkie marudzenie szanownego dziada.

Gość gość
"Witam" odradzam. Na studiach wielu wykładowców mówiło ze taki zwrot ich drażni. Zacznij "Dzień dobry Pani/Panie Procesorze/Doktorze" później opisz sprawę a podpis na końcu "z poważaniem xy rok, kierunek, specjalność, , tryb, studiów. Radzi doświadczona absolwentka trzech kierunkow:)