Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona debila

Płacz dziecka

Polecane posty

Gość zona debila

Jestem mama 7 tygodniowej coreczki. Martwi mnie zachowanie mojego M naogladal sie niani na TVN , sluchal rady poloznej ze dziecko w ciagu doby powinno plakac okolo 1 godz. No i ten wprowadza to w zycie. Mowi ze ja jestem nad opiekuncza i za jak tylko mala zaplacze to lece do niej . Natomiast jak jest z nim i zacznie plakac to on jej w ogole nie uspokaja i dziecko placze 20 minut, a on nie pozwala mi do niej podejsc. Mowi ze to walka kto silniejszy ze ona uczy sie co moze. Ze jak placza to ja zaraz do niej przylece. W konczu lece do niej bo uwazam ze on meczy dziecko to bidulka jest cala mokra , spocona. Uwazam ze to nie jest wychowanie bo ona jest za mala na to. Mama powiedziala mi ze dziecko nie moze tak dlugo plakac bo dostanie przepukliny. Powiedzcie kto ma racje ja czt Maz.

Gość na pewno racją jest
że nie powinnaś biec jak tylko dziecko zapłacze, ale za żadne skarby nie daj męczyć się tak długo!!!! to jest przeciez maleństwo!

Gość kaczkadzifaczka
7 tygodniowe niemowle w ten sposób komunikuje swoje potrzeby.Przeciez mowic nie potrafi,pozostaje mu tylko płacz.A wy jesteście po to,żeby te potrzeby zaspokajac.Jak Twoje dzieciatko ma kupke w pieluszce,jest mu za zimno/za cieplo to co-będziecie stać nad nim i robic próbe sił?Twoj mąż jest rzeczywiscie debilem (bez obrazy).Ja leciałam do syna na kazdy płacz jak miał 2 miesiace i nie widze w tym nic złego,na tym polega budowanie zaufania i poczucia bezpieczeństwa.

no oczywiscie!maz absolutnie nie ma racji!wedlug mnie jest bez serca.

Gość zona debila
wczoraj sasiadka mnie zaczepila i mowi co kolki ma te wasze malenstwo bo słysze jak płacze . A ja na to tak ma kolki bo mi az glupio bylo.

Gość kaczkadzifaczka
hahaha Marcelina podpisuje sie pod tym rekami i nogami :) :)

Gość przeciez jak dziecko narobilo
do pieluchy to sie tragedia nie stanie jak chwile tak zostanie... Bez przesady.

Gość niewinna pomarancza
mam pomysł, jak przyjdzie z roboty to nic mu do jedzenia nie dawaj, a jak zacznie się pieklić to powiedz, że to taka próba sił i nic do kolacji nie dostanie :)

Gość niewinna pomarancza
14:10 [zgłoś do usunięcia] przeciez jak dziecko narobilo do pieluchy to sie tragedia nie stanie jak chwile tak zostanie... Bez przesady. narób w majty i łaź tak przez pół dnia, zobaczymy jak długo wytrzymasz.

Gość przeciez jak dziecko narobilo
a gdzie ja napisalam o tym, zeby tak dziecko zostawiac pol dnia?? Wy sie tu oburzacie na 20 minut. Przeciez napislaam, ze "na chwile". Jak czytac nie umiesz to powrot do podstawowki sie klania :O

Gość a to tylko jaa
Na początku zawsze biegłam do synka jak zapłakał, po jakims czasie nauczyliśmy się dlaczego płacze, ogólnie to płacze jak czegoś potrzebuje np głodny albo zrobił kupę, albo boli go brzuszek i wtedy trzeba go wziąć na chwilę na ręce w pozycji pionowej, żeby odbeknął lub puściłl bąka i przestaje płakać. W takich sytuacjach nie wyporażam sobie, żeby mu nie pomóc. Wasza córeczka jest jeszcze malutka i jeszcze nie nauczyliście się jeszcze z nią komunikować, więc chyba nie powinniście jej tak zostawiać płaczącej, może się upocić przez ten płacz i dostać potówe, jeśli dziecko ma przepukline to tez niewskazane jest taki płacz. czasami się zdarza, że synkowi nic nie jest a popłakuje, ale ten płacz jest wtedy inny i zdarza się, ze nie biegniemy tak od razu do niego, czasami leży sobi espokojnie dopóki nas nie widzi a jak zobaczy to zaczyna marudzić, żeby go wziąć, wtedu nieraz opóźniamy trochę to podejście do niego ale nie na długo. mój synek nie płacze godziny w ciągu dnia i nie sądze, że to coś złego, skoro jest szczęśliwy to nie płacze

no ale w jakim to celu by mialo byc?takie male dziecko nie poprosi o jedzenie picie nie powi ze mu goraco zimno wiec w danymm momencie nie wiadomo jak sie nie sprawdzi co ono artykuuje placzem!

Gość a to tylko jaa
jeśli córeczka ni ema kolek to nie powinna tak płakać, może potrzebuje waszej bliskości? Wystarczy przytulić, pogłaskać, odezwać się nie musicie od razu ją nosić, czy kołysać Mnie byłoby szkoda dziecka

Gość a to tylko jaa
po jakimś czasie łatwo się nauczyć dlaczego dziecko płacze, mimo, że nie umie powiedzieć, ja wiem czy głodne czy boli go brzuszek

Gość zona debila
dodam ze maz nie chce jej uczyc byc ciagle na rekach i wtedy jak placze to jest najedzona ma sucho .Tu glownie chodzi o to ze ona chce na rece a on jej nie wezmie. Jak twierdzi dziecko szybko sie nauczy co dobre.:(

ja swojego synka kładłam na łóżku w dużym pokoju i sobie gadaliśmy jakieś guguguggaga Rzeczywiście od razu nie trzeba lecieć kiedy dziecko zapłacze ale nie można pozwolić sobie na długie płakanie bo może dostać przepukliny

A macie lezaczek ? Moj jak byl maly lubil w nim przebywac,patrzyl na zabawki .Wiadomo,ze takie male dziecko lubi byc na rekach ,bo czuje bliskosc miedzy Wami.