Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dziewczyny proszę powiedzcie jak mam się przygotować do badania usg. Jestem w 14 tygodniu to moje pierwsze badanie, na godzinę 11.45 trochę późno, czy mogę zjeść śniadanie?

Gość no ja nie wiem
ja tam w ciąży nie byłam, ale wydaje mi sie ze jesli badanie jest przezbrzuszne to chyba na czczo, jesli dopochwowe to co innego

zjesc mozna, ale pamietam ze na pierwszym usg w 13-14 tygodniu kazano mi wypic duzo plynow na godzine przed badaniem i przyjsc na badanie z pelnym pecherzem zeby obraz byl lepszy-tak przynajmniej jest w UK. Myslalam, ze pekne i zaraz po badaniu bieglam do toalety, ale maluszka bylo widac fantastycznie

Gość no ja nie wiem
no ja tylko tak zasugerowałam bos ie nie znam :) ale wiem ze jesli robi sie badanie przez brzuch i wczesniej sie jadło i sa np gazy jelitowe to dobrze nie widac

dodam jeszcze że jestem w 26 tc i mialam juz 5 razy robione usg i poza testem papp-a (bo tam badają również krew) byłam po śniadaniu

Gość pustak szklany
:O a mi w 13 tc robili tylko przez brzuch i nawet plec okreslili... no ja nie wiem, co ma piernik do wiatraka, czyli usg przez powloki brzuszne do sniadaniua? uwielbiam takie rady... wez sie za robote zabierz. ktos, jedz ile wlezie

dodam, ze mialam brzuszne usg, tutaj nie spotkalam sie z dopochwowym wiec nie mam doswiadczenia

Gość no ja nie wiem
do pustaka zanim zaczniesz kogos krytykowac to przeczytaj co napisałam bo twój nick chyba nie jest przypadkowy tak mi sie zdaję! kiedys lekarka mi mówiła że jesli przed badaniem usg zje sie cos cięzkostrawnego, co powoduje gazy jelitowe to obraz może bys słabo widoczny albo nie do oceny! wiec nie drzyj japy jak nie kumasz!

Gość no ja nie wiem
dodam ze badanie dotyczyło jamy brzusznej nie macicy, wiec dlatego napisałam ze nie iwem jak jest w przypadku przezbrzusznego badania macicy

Gość pustak szklany
zajdz w ciaze, to pogadamy i nie ekscytuj sie tak a pomyslalas, ze rozne narzady roznie widac? i akurat macica jest przed jelitami, wiec nie wiem, co gazy mialyby zaslaniac jejku, co wyscie na biologii robily, ze nawet nie wiecie, jak wasze flaki sa poukladane?

Gość Dziewczyna z lipca
Jeśc można bez problemu. Nalezy tylko koniecznie pamiętac, żeby sporo się napic (najlepiej godzinę przed badaniem; no i nie chodzic do toalety).

Gość no ja nie wiem
do pustaka niesttety nie moge zajsc w ciąże ale nie bede sie rozwodzić bo wnioskując z Twojej złośliwości nic miłego bym nie usłyszała. chciałam tylko pomóc i wydaje mi sie ze lepiej zapytac dwa razy jesli jest mozliwośc, niestety niektórzy na kafe chyba lewą nogą wstali, albo zwyczajnie są sobą najeżdżając i krytykując innych!

nienawidze lekarzy !!!!!!! dzwoniłam do przychodni a babka do mnie że to zależy jak się ze mną lekarz umawiał, problem w tym, że nie powiedział czy dopochwowe czy przez brzuch ! Powiedziała tylko że jak to pierwsze i 14 tc to często robią przez pochwe, czyli moge zjeść śniadanie. A jak przez brzuch będe mieć to mam mieć pęcherz pełny. :(

Gość no ja nie wiem
czyli pewnie mozesz zjesc a dodatkowo pij duzo wody zeby pęcherz był pełny

mozesz normalnie zjesc no juz bez przesady jestem w 33 tygodniu ciazy i kazde usg mialam robione kolo godziny 16 tak jak przyjmuje moj lekarz i co mialam nic nie jesC? .. a i nie prawda ze musi byc dopochwowe ja mialam od razu przez powloki brzuszne i jakos wszystko bylo widac

śmiało możesz zjeść, gwarantuje własną głową :) mi nigdy nikt nie powiedział że nie wolno, ej a od kiedy to w 13 tygodniu widać płeć?? pierwsze słyszę

zjem lekkie śniadanie typu serek, i dużo wody wypije tak żebym nie zemdlała do tego czasu. i chyba zmienie lekarza, a tak go zachwalali a dla mnie to on wogole jest niekompetentny

Gość pustak szklany
no ja nie wiem, chodzilo ki o to, ze jak ktos sie nie zna, to nie powinien siewypowiadac, bo tylko miesza. Teraz autorka jest skolowana, bo jeszcze trafila na glupia babe w przychdni Franka, a u mnie bylo widac ;) pozniej w 18 tc lekarz potwierdzil, bo wtedy nie byl pewien

no mozesz normalnie zjesc...jej no chyba wiem co mowie ..wyobrazasz sobie zeby od rana do 16 nic nie jesc? a co ma do tego jedzenie? .. jeju bezsensu..

ja wykle chodzilam na usg wieczorem.do tego czsu umarlibysmy z dzidziusiem z gllodu:)

no i już po usg, które odbyło się przez powłokę brzuszną, maluch jest jeden, serduszko mu bije, rusza się i to jest najważniejsze :) długość około 7,7 cm główka 3,4 cm :)