Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minneapolis

Best bra, pomocy!

Polecane posty

Gość minneapolis

Mam 101 w biuście, 75 pod biustem (mierzone ciasno i na wydechu), ostatnio troche schudlam i musze wymienic staniki na inne - niby stracilam w biuscie 3 cm, ale ogolnie nie wyglada na duzo mniejszy, bo brzuch tez mi zmalal:) jest ok:) i teraz chce go podkreslic:) wczesniej nosilam 75 G (po twojej wskazowce) i bylam bardzo zadowolona, ale teraz to 75 G po prostu na mnie wisi;) moze jeszcze nie powiewa, ale jednak wisi;) czekam na nowe wskazowki:) pozdrawiam cieplutko:)

Gość minneapolis
A może ktoś jeszcze się zna na tym????

Gość kto mówi że
a może najlepiej wybrać się do sklepu z bielizną z dobrą obsługą?

Gość minneapolis
No wlasnie ja juz zwatpilam w te dobra obsuge... zawsze kupowalam w triumphie w lodzi, w galerii... i tam byly fajne kobitki. ale ostatnio, jak bylam, to dorwala mnie jakas nowa, chcialam sobie poprzymerzac, sama posprawdzac - no i przezylam koszmar. Laska przynosila mi nie to, co chcialam, a to, co sama uznala za stosowne, a jak jej pokazywalam bulki pod pachami, to mowila "kazdy tak ma" i w ogole patrzyla na mnie jak na kosmitke, kiedy powiedzialam, ze ja bym wolala, zeby ich nie bylo...

Gość minneapolis
To moje ulubione 75G to mialam wlasnie z triumpa, i bylam bardzo zadowolona, kupilam od razu pare modeli, dziewczyna, ktora mi je sprzedala, byla bardzo mila i pomocna. To byl rozmiar idealny i idealna wizyta w sklepie... minelo pare miesiecy - no i kosmos, totalnie inaczej... A ja sie pogubilam, 75G mi sie marszczy (wyzej napisalam, ze wisi - a on sie wlasnie dokladnie mowiac po prostu troche marszczy) i nie wiem, na jaki rozmiar go zamienic... 70G nie bylo mi dane przymierzyc... bo pani doszla do wniosku, ze to na pewno nie jest moj rozmiar, a ja nie mialam ochoty sie kopac z koniem... Dawala mi z uporem maniaka 75F, gdzie mi sie biust bokiem wylewal.

No na pewno jeśli teraz masz 75 cm pod biustem to 75 Triumpha nosić nie będziesz – za rozciągliwe. Musiałabyś u nich mieć obwód co najmniej 70, a pewniej 65, którego nie mają, z miskami dużo większymi niż G (wypadałoby teoretyczne 70J np.). Dlatego teraz najlepiej będzie jak się rozejrzysz za brytyjczykami w rozmiarze 70(32)FF/G (a możliwe, że i po obwód 65 będzie trzeba sięgnąć - wyjdzie w mierzeniu). A skoro jesteś z Łodzi to problem z głowy – na Rokicińskiej jest sklep Mercado (http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/2008/10/mercado.html), niedługo będzie filia warszawskiego Peachfield na Piotrkowskiej, masz też firmę Comexim (u nich wypadałoby chyba ichnie 70HH, ale nie znam ich staników więc nie gwarantuję), gdzie możesz się umówić na mierzenie (sklepu firmowego chyba nie mają). :)

Gość moja donna
witaj best bra, ja też bardzo proszę o pomoc. moje wymiary to 73/89 rozmiar 65f z tabelki. Kupiłam ostatnio w sklepie internetowym stanik firmy kostar model Pina Colada 017 biustonosz bardotka http://www.garderoba.pl/strona.php?site=wyswietlanie&what=producent&id_inne=28&view=4 niestety jak go przymierzyłam, to się okazało że nie przylega on do mostka, tylko tak trochę odstaje oraz obwód jest za szaeoki, gdyż zapinam się na ostatnią haftkę i jeszcze mogę wsadzić dłoń między obwód a plecy. Poza tym mam wrażenie, że kształtuje mi on piersi do trójkątów (są takie szpiczaste, jeśli wiesz co mam na myśli ;;-) czy zmiana rozmiaru coś w tej kwestii by pomogła, czy taka uroda tego stanika? najbardziej to mi przeszkadzaja te szpiczaste piersi, bardotka powinna je inaczej kształtować, prawda? bardzo prosze o jakieś wskazówki, bo nie wiem czy zwrócić ten stanik czy wymienić na inny rozmiar? pozdrawiam :)