Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pani Wies艂awa

Glinki kosmetyczne

Polecane posty

Go艣膰 Pani Wies艂awa

Jest tyle r贸偶nych kolor贸w glinek. Zielona, bia艂a r贸偶owa, b艂臋kitna glinka krymska... czy kto艣 wie co艣 na ich temat? Jestem uczulona praktycznie na wszystko, a czym艣 trzeba ratowa膰 nieboszczk臋 urod臋...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Glinka b艂臋kitna - znam i polecam do cery t艂ustej z podraznieniami i tradzikiem. Na celulitis, przebarwienia sk贸ry itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosmetyczka21
kurcz臋 czemu ja nie znam glinki b艂臋kitnej ?? chyba kpisz.... bia艂a jest dla ka偶dej cery, lekko 艣ci膮ga, nawil偶a, zielona na tr膮dzik i do cery t艂ustej, dzia艂a antybakteryjnie, wysusza, czerwona dobra do cery wra偶liwej i naczyniowej, ma wiele dobroczynnych substancji, r贸偶owa to mix bia艂ej i czerwonej, 偶贸艂ta te偶 dla cery t艂ustej czy sk贸ry palacza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 januzh
benta.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoasia23
Ona nie kpi.Ja kupilam te Blekitna Krymska(lubie nowosci)trudno bylo ale mam.Ja cos mi "wyskoczy"na skorze stosuje.Na co mi pomogla: krostki na twarzy i dekolcie kurzajki(to maz) tradzik(cora) stsuje do kapieli(niesamowicie porawia krazenie i ujedrnia skore) przebarwinia na dloniach,a poza tym wszystkim skora jest "jak na pupie niemowlaka)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani Wies艂awa
Kolej w Polsce posiadaj膮ca pasa偶er贸w zmuszonych do korzystania z jej us艂ug, prezentuj膮ca fatalny stan infrastruktury, w wi臋kszo艣ci modernizowana zaledwie do stanu sprzed dwudziestu lat przypomina coraz bardziej w艂贸cz臋g臋, kt贸rego sta膰 jest tylko na po艂o偶enie si臋 w rowie i oczekiwanie na cud. Kolej w Polsce na otwarcie 2010 roku. Obraz kolei na terenie Polski w styczniu 2010 to poci膮gi op贸藕nione 7-8 godzin, nieprzejezdne najwa偶niejsze trasy kolejowe, poci膮gi z nieszczelnymi oknami, szron w ubikacjach, 艣cisk i rzecznik PKP Intercity, kt贸ry win膮 za ten stan obci膮偶a pasa偶er贸w, kt贸rzy przecie偶 powinni „racjonalnie planowa膰 swoj膮 podr贸偶” i przewidywa膰, i偶 w ostatnim dniu powrotu b臋dzie t艂ok oraz oczywi艣cie zimow膮 pogod臋. Wywiady ze zmarzni臋tymi pasa偶erami, powszechne narzekania zape艂niaj膮ce czas antenowy i jedno zasadnicze pytanie: „Czy jest kto艣 kto za ten obraz n臋dzy i rozpaczy generalnie odpowiada?”. Rozk艂ad jazdy na otwarcie 2010 to likwidacja dawnych poci膮g贸w ekspresowych oraz pospiesznych i zast膮pienie ich poci膮gami Tanich Linii Kolejowych – efekt walki o klienta pomi臋dzy PKP Intercity a Przewozami Regionalnymi, aby na trasach dalekobie偶nych za przyst臋pn膮 cen臋 przewozi膰 pasa偶er贸w. Efekt by艂 znany 3 stycznia – brak mo偶liwo艣ci rezerwacji w poci膮gach TLK, 艣cisk wsz臋dzie i wreszcie 艣nieg w 艣rodku wagon贸w, mr贸z i szron. Tak oto tworzy si臋 w b贸lach nowy typ poci膮gu tzw. „Economy Class”. Czym si臋 chwali nasz najlepszy przewo藕nik. Najwi臋ksza pr臋dko艣膰 maksymalna jak膮 rozwijaj膮 planowe poci膮gi PKP Intercity wynosi 200 km/godzin臋. Jest tylko ma艂y szkopu艂 – pr臋dko艣ci te rozwijane s膮 na odcinkach zagranicznych. Kiedy w Polsce b臋d膮 je藕dzi艂y poci膮gi z tak膮 szybko艣ci膮 – nie wiadomo, bo to zale偶y od innej sp贸艂ki modernizuj膮cej tory kolejowe, a kt贸ra zak艂ada ich modernizowanie do pr臋dko艣ci dopuszczalnej 160 – 200 km/godzin臋 w ratach i to za kilka lat. Obecnie najszybsze poci膮gi obs艂ugiwane przez Intercity je偶d偶膮 na terenie kraju z pr臋dko艣ci膮 maksymaln膮 160 km/godzin臋. Jest tylko jedno „ale” – na wybranych odcinkach.. Wed艂ug PKP Intercity najlepsz膮 艣redni膮 pr臋dko艣膰 przejazdu – 132,9 km/h uzyskuje EC BWE na odcinku Konin – Pozna艅, zaraz po nim plasuje si臋 EC Sobieski, kt贸ry licz膮cy 288 km. odcinek pokonuje ze 艣redni膮 pr臋dko艣ci膮 131 km/h. Nale偶y przypomnie膰, i偶 艣rednia europejska wynosi 230-280 km/godzin臋. Gdyby wi臋c ten sam odcinek pokonywa膰 z pr臋dko艣ci膮 艣redni膮 250 km/godzin臋, to czas przejazdu wyni贸s艂by 1 godzin臋 i kilka minut, a nie dwie godziny z hakiem. W贸wczas ten sam sk艂ad m贸g艂by pokona膰 tras臋 nie raz tam i z powrotem, ale nawet dwa lub trzy razy. Oczywi艣cie nie trzeba by by艂o kupowa膰 w贸wczas lub modernizowa膰 tylu wagon贸w, ale o tej zasadzie naczy艅 po艂膮czonych, wykorzystywanych w nowoczesnym biznesie, ma艂o kto pami臋ta. Modernizacja 2010 Ju偶 zakup 30-40 wagon贸w nowoczesnych w roku jest og艂aszany jako sukces. Tymczasem ka偶dy z polskich przewo藕nik贸w ma w swojej dyspozycji po kilkaset – kilka tysi臋cy wagon贸w, ponadto zespo艂y trakcyjne i lokomotywy. Te pierwsze trzeba pilnie wymieni膰 lub zmodernizowa膰. Mamy w Polsce zak艂ady modernizuj膮ce lub prowadz膮ce produkcje ca艂kowicie nowych sk艂ad贸w jak Bydgoska „PESA” lub Nowotarski „Newag”. Wystarczy wej艣膰 na ich strony, aby dowiedzie膰 si臋, i偶 sprzedaj膮 one swoje produkty na wielu rynkach, za艣 „PESA” bierze udzia艂 w modernizacji kolei ukrai艅skich. Dlaczego nie polskich - nikt tego nie wie. A przecie偶 r贸wnie偶 ocala艂e z pogromu prywatyzacji, nieliczne Zak艂ady Naprawcze Taboru Kolejowego, mog膮 da膰 popraw臋 jako艣ci polskich kolei. Ich oferta (faktycznie raczej dostosowana dla ruchu regionalnego i mi臋dzyregionalnego - pr臋dko艣膰 maksymalna z regu艂y oscyluje w granicy 160 km/godzin臋 sprawia, i偶 do nowoczesnych sk艂ad贸w na szybkie linie troch臋 im brakuje) mo偶e da膰 r贸wnie偶, o czym ma艂o kto pami臋ta - dobry bodziec ekonomiczno-rozwojowy. A tak trzeba kupowa膰 w Siemensie i Bombardierze. A propos zakupu nowych lokomotyw nazwanych u nas „Husarz”. Ma艂o kto pami臋ta, i偶 w Polsce w 1996 roku opracowano projekt lokomotywy EU-11 i wyprodukowano do 2000 roku oko艂o 50 egzemplarzy we wroc艂awskim „Pafawagu”. By艂a to lokomotywa o pr臋dko艣ci konstrukcyjnej do 200 - 220 km/godzin臋 dla poci膮g贸w osobowych, dopuszczona do ruchu w Polsce i nowoczesna jak na swoje czasy – pomy艣lana jako nast臋pca EP-09. Wszystkie jej egzemplarze zosta艂y jednak sprzedane do W艂och (gdzie je偶d偶膮 do tej pory) albowiem w Polsce wyst膮pi艂y problemy finansowe zwi膮zane z ich zakupem. My natomiast w chwili obecnej kupujemy lokomotywy EU44 zwane w PKP „Husarzem”, o pr臋dko艣ci do 230 km/godzin臋, od koncernu Siemens Eurosprinter. Tytu艂em podsumowania. Ze strony internetowej PKP Intercity: „Kolej jawi si臋 coraz cz臋艣ciej jako nowoczesny, szybki, komfortowy 艣rodek podr贸偶owania. Prze偶ywa drug膮 m艂odo艣膰...Niech trwa ona wiecznie!” To prawda tylko, 偶e na razie nie w Polsce.

Udost臋pnij ten post

Ja stosuj臋 glink臋 Ghassoul, kupi艂am na mydlarnia.info.pl Ma szerokie zastosowanie, bo mo偶e s艂u偶y膰 jako maseczka, ale r贸wnie dobrze b臋dzie si臋 sprawdza艂a jako myd艂o czy szampon, pieni si臋, wi臋c spokojnie mo偶na si臋 ni膮 umy膰. Znakomita jest i ca艂kowicie naturalna.

Udost臋pnij ten post

u偶ywam tej: www.splendore.pl/Nuno_Maska_z_zielona_glinka__60ml_p4361.html i mog臋 j膮 wychwala膰 pod niebiosa! r贸wnie偶 pomaga mi na wszelkie niedoskona艂o艣ci i jakby wyg艂adza sk贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalalina
ja nie znam tej glimki , ale ogolnie wybieram te , ktore sa w sprzedazy aptecznej(maja wszystkie wymagane badania)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka_1989
;) teraz jest dopiero nowo艣膰 na rynku ! glinki w 100% naturalne - syberyjskie. Ja u偶ywam 偶贸艂te \j i mieszam j膮 z dodatkiem b艂ota s艂ono-i艂owego -wydobywane z jeziora syberyjskiego :) A 偶e uwielbiam naturalne kosmetyki i jestem po wielu kuracjach antybiotykowych kt贸re nie zdzia艂a艂y cud贸w - pr贸cz pomniejszaj膮cej si臋 ilo艣c****eni膮偶k贸w w portfelu, to tym bardziej chcia艂am tego spr贸bowa膰. Co mi szkodzi? pogorszy膰 -nie ma takiej opcji :( Ale jest naprawd臋 super! www.sklep.cobest.pl a tu odsy艂am do ciekawych info na ich temat. www.rapanbeauty.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To prawda z syberyjskimi glinkami ;) Ja u偶ywam teraz 偶贸艂tej glinki Rapan beauty kt贸r膮 mieszam z sol膮 jeziorow膮 (roztworem):) past臋 nakaldam na ryjek na 15 min i jest super cera. A zaznaczam 偶e mam mega problem z tr膮dzikiem. 1 艂y偶eczka 偶贸艂tej glinki starczy na 1 maseczk臋. Teraz jest 10% rabatu na wszystkie produkty Rapan beauty KRK264B08

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morenka21
do cery suchej i wra偶liwej to poleca艂abym Wam moje drogie glink臋 bia艂膮 BioLine - sama uzywam i powiem wam, ze po niej cera jest o wiele lepsza. Teraz promocja jest w sklepie iChemia.pl to zachecam do zagladania :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdad23
bia艂a porcelanowa jest super- dzia艂a 艣ci膮gaj膮co, oczyszczaj膮co. Ja natomiast u偶ywam po艂膮czenia z humektantami, kt贸re zatrzymuj膮 wod臋 w nask贸rku i jesli na艂o偶臋 grubsz膮 warstw臋 na noc i zmyj臋 rano to mam fajnei nawil偶on膮 sk贸r臋. Maska nazywa si臋 avst hydrating mask i kupi艂am ja w sklepie internetowym e-fontanna. innych glinek nie u偶ywa艂am. Jesli kto艣 ma do艣wiadczenie to napiszcie prosz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marawstala
Glinka bia艂a jest na je艣li lat niej s膮, a jeszcze lepsze s膮 algi, maski algowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marawstala
* najdelikatniejsza Autokorekta nabalaganila : )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 papappa123
Polecam te od starej mydlarnii. Maj膮 艣wietne teraz w swojej ofercie. Sama u偶ywam glinki zielonej

Udost臋pnij ten post