Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghsfa

usg genetyczne

Polecane posty

Gość ghsfa

Jestem w 22 tc dziś mam termin usg genetycznego ,mam pytanie czy poczas takiego usg może towarzyszyc mi mąż ,i czy to jest cos takiego jak usg 3D gdzie dostaje sie płytkę z nagraniem ?

Gość oOo K oOo
Oczywiscie Twoj maz moze towarzyszyc ci na kazdym usg i dostaniesz plytke z nagraniem dziecka w brzuchu . Moja mama ma 2 takie plytki jak moj maly brat ziewal i ruszal sie w brzuchu ... swietne przezycie :P:P

Gość ghsfa
dziękuje za odpowiedz

Gość ojejciu
ja z genetycznego usg mam tylko zdjęcia za płytkę trzeba dopłacić tam gdzie byłam 30 zł i nie jest to usg 3 ani 4 d gdzie wszystko widać aż tak bardzo...owszem za dopłatą lekarz chciał mi włączyć 3d ale badanie 280 zł plus płytka plus 3d dotatkowo 100 zł było dla mnie za dużo a moze u Ciebie bedzie inaczej u mnie genetyczne to bylo dooplerowskie 2d

Gość oOo K oOo
Nigdy jeszcze nie slyszalam zeby placic za plytke ... ale zdaje mi sie ze nawet jak by trzeba bylo zaplacic to nie 30 zl. mniej .... P.S Nikt z mojej rodziny nie placil za plytke ///

Gość ojejciu
widzisz a ja miałam płacic za darmo tzn w cenie dostalam 6 zdjec i opis i tyle.. pewnie co przychodnia to inaczej w Twojej rodzinie nie placili a ja i moje znajome tak autorko zadzwon tam gdzie idziesz i zapytaj poprostu jak to wyglada

zeby dostać płytę z nagraniem musisz iśc do takiego gabinetu który dysponuje odpowiednim sprzetem- a wiem ze nie wszedzie go mają. zadzwon i zapytaj czy tam gdzie idziesz na usg jest taka mozliwosc. w 22 tc na usg 3D są niesamowite widoki, warto miec nagranie na pamiątkę. na zwykłym usg juz tak ładnie nie widac, więc warto wydac trochę większą kwotę. A co do obecności męża to nie spotkałam się zeby ktoś odmówił :).

mąż może ci towarzyszyć :) co do dopłat to wsyztsko zależy od lekarza. tam gdzie ja chodziłąm płytka i zdjecia były w cenie badania. za usg 3D misialabym doplacić, chyba 60 zł. ale najpierw lekarz zrobil takie zwykle 2D i stwierdził ze maly jest tak odwrócony ze nie ma sensu dopłacać, no i nie mam 3D.