Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smakoszka serówwww

czy mozna

Polecane posty

Gość Smakoszka serówwww

Czy mozna jeść sery pleśniowe podczas karmienia piersią? Dodam, że moja Mała wszystko znosi znakomicie: i nabiał i słodycze, nawet jadłam bigos. Wiadomo, że nie przesadzam, ale wszystko ostrożnie.

Gość Smakoszka serówwww
A i jeszcze jedno pytanie co z owocami typu: tuskawki, czerśnie i wiśnie? A jabłka? Bo surowych nie jadam...

jablka mozesz jesc na 100% z czerasniami i wisniami uwazaj-aha babany tez mozesz jesc.A co do innych owocow to nie wiem ile twoja dzidzia ma miesiecy.Napisz cos wiece. A co do serow plesniowych to wiem ze w ciazy nie ale w czasie karmienia ,ja jadlam,do roku karmilam

po pierwsze zależy jak duże masz dziecko. czy ma tydzień czy pół roku np. Ja mam 2,5 miesięczne i zaczynam wprowadzac coraz więcej składników. Truskawki jem od dawna w jogurtach np. a jabłka surowe to jak miała tydzień to już jadłam i było ok.

Gość oOo K oOo
Hmm . no jak jestes w ciazy to mozesz jesc wszystko przeciez. I to nawet masz czasami ochote na cos co czegos nigdy nie jadlas. NP. moja mama jak byla w ciazy ze mna caly czas jadla czekolade i ja teraz jestem fanka czekolady no ale nie radze jesc tyle czekolady bo to dziecko moze potem jesc za duzo czekolady jak dorosnie a potem ciezko jest to spalic :P:P A jak byla w ciazy z moim bratem to jadla kapuste kiszona ...:P:P:P:P:P:P:P Jedz to na co masz ochote ... Nie zaniedbuj sie :P:P

Gość Smakoszka serówwwwwwwww
Mała ma 3miesiące. Przez pierwsze 2 tyg ścieśle jadłam to co w diecie matki karmiącej - zero słodyczy, mało nabiału itp... teraz już wszystko oprócz alkoholu, czosnku , cebuli no i nie wiem jak z sórowym jabłkiem i marchwią:) no i te inne owoce, ktore zaraz będą:)

surowym oczywiście :P Lody też jem:)

Gość do ooo koooo
w ciazy nie mozna jesc wogole serow z plesnią i surowego miesa typu tatar czy niedopieczone mieso... A co so karmienia to jadlam.Tylko wszystko probowalam najpierw po troche pozniej juz coraz czesciej

Gość oOo K oOo
No i tak trzymaj .. nie jest zle :P

Gość do smakoszka
nie slyszalam jeszcze zeby nie jest marchwi przy karmieniu,co ty masz za diete wipisaną??

Na początku położna mówiła, że surowe jabłka czy marchew może powodować wzdęcia u dziecka. No ale jak już 3 miesące to chyba ok :)

marchewkę i jabłko to nawet miałam zalecaną do surówek jak wychodziłam ze szpitala z dzieckiem więc nie wiem o co chodzi. Gdyby nie można było jesc marchwi i jabłek to niby z czego zrobić najbezpieczniejszą surówkę do obiadu dla młodych mam zaraz po porodzie???

Dzięki dziewczyny - będę próbować i obserwować:) Czereśnie mi się już marzą :)

Nie wydaje mi się, żeby rozważnym było jedzenie serów pleśniowych podczas karmienia piersią. Tak samo zresztą w ciąży nie powinno się ich jeść. Sery te robione są z mleka niepasteryzowanego i bardzo często znajdują się w nich bakterie wywołujące groźną chorobę zwaną listeriozą. Tzn. ja, wiedząc czym grozi jedzenie tych serów, wolę ich sobie odmówić teraz, gdy jestem w ciąży, a także później, ale nie wiem, jak Ty. Najlepiej zapytaj lekarza i poczytaj o listeriozie.