Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djddjdisddjdj

Jak odrobaczyć psa?

Polecane posty

Gość djddjdisddjdj

Kupiłam u weta ten preparat do odrobaczenia ale mój pies na sam widok ucieka. Jak go złapałam to mnie ugryzł. Później nałożyłam tego trochę na palec i głaskając go szybko włożyłam mu to do pyska ale jeszcze zostało pół dawki i nie wiem jak mu to podać. Nawet jak próbowałam podać mu to z kurczakiem to od razu uciekł. Teraz siedzi pod szafą i nie chce wyjść :o

Gość aaa3d
jak to nalozylas troche tego na palec? tabletke nalozylas? co ty temu psu robisz ze ucieka? opanuj sie

Gość djddjdisddjdj
właśnie to jest w kremie. Nałożyłam to na gryzak i na siłę włożyłam mu do pyska ale jeszcze trochę zostało. Czy zadziała jak to nie będzie cała dawka? Nie znam sie :o

Gość djddjdisddjdj
On nigdy nie lubił odrobaczania, weterynarz musiał zakładać mu kaganiec a nie miałam kiedy z nim zajechać więc kupiłam preparat i chciałam odrobaczyć go w domu. Przecież go nie biję :o

Gość aaa3d
to moze lepiej na przyszlosc kupowac tabletki skoro w kremie nie lubi, tabletke latwiej przemycic w jakims smakolyku, musi wziac cala dawke koniecznie, moze wmieszaj mu w jedzenie dodajac jakis misem pachnacy wywar zeby nie poczul tego srodka

Gość djddjdisddjdj
Czyli mogę to rozpuścić np mięso, marchewka i woda z tego? Nie wiedziałam, że preparat jest też w tabletkach, mój wet stosował zawsze w takiej strzykawce z kremem. Czeka mnie jeszcze psikanie go preparatem w sprayu na pchły i kleszcze, tragedia :o znowu mnie pogryzie :/ ale spraya nie zamienie bo stosowałam już takie coś w kropelkach na kark i obroże ale to na niego nie działało a po sprayu nigdy nie miał pcheł czy kleszczy.

Gość aaa3d
preparatow w kropelce jest wiele i trzeba dobrac do danego psa, na jednego psa dany preparat zadziala a na innego nie; tabletki na odrobaczenie sa najczesciej stosowane przez wetow, np Pratel czy Paratex

Gość aaa3d
a jeszcze sie nie spotkalam zeby obroza nie zadzialala, no chyba ze nie kupiona u weta a w sklepie zoologicznym, te sklepowe to kasa wyrzucona w bloto!, ja u swoich kiltix stosuje i najwyzej kleszcze lazily po siersci ale nigdy sie nie wpily w skore

Gość djddjdisddjdj
Stosowałam kropelki kupione właśnie u weta, raz u psiego fryzjera i nie zadziałały. Obrożę też u weterynarza kupiłam i pies miał pchły. Weterynarz właśnie odradzał też obroże i polecał ten spray bo pies jest mały (york) i szkoda go męczyć. Zawsze przy odrobaczeniu, psikaniu tym sprayem czy też obcinaniu pazurów są problemy bo pies gryzie albo chowa się pod szafę. Podałam mu ten preparat na odrobaczenie z wywarem z kurczaka i marchewką, zjadł :) Z samym filetem nie chciał. Dziękuję za pomoc :)

Pies Cie gryzie? Twój własny? Pozwalasz sobie na to? W głowie mi się nie mieści, że można dac się gryźć własnemu psu....

Gość milusińka_
Jak jest dobrze wylany kropelakmi na karku to dziala. Ja swojego wylewam od lat (Frontline, Fiprex lub teraz mam coś nowego EXspot) i zawsze dziala. Chociaz kiedyś wylala go moja mama i rzeczywiście kleszcz wlazł. Trzeba dobrze rozchylić sierc, polac i wetrzec. Co do odrobaczania, to kup Pratel jest w tabletakcj i latwo przemycić w kurczaku lub lopatce :)

Gość amstaff
gryzie Cie pies to jak Ty go wychowałas mój mnie nigdy nie ugryzł a tez sie boji sprey i innych wynalazków mam nadzieje ze Cie nie zagryzie

Gość psiaaczkaa
Hmmm, kup w aptece strzykawkę. Wlej do spodeczka trochę wody i włóż tabletkę, rozmieszaj aby tabletka się rozpuściła, i strzykawką pobierz płyn ze spodeczka. I daj psu szybko do pyska. :) Moje sprawdzone sposoby sama mam yorka i go sama odrobaczam. ;)))

Gość gość
Ja nie jestem taka odważna i za każdym razem chodzę do weterynarza tu: http://lecznicachylonia.pl/ na odrobaczanie. Może kiedyś zdecyduję się sama ją odrobaczać, ale ten dzień jeszcze nie nastał.