Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadczynność tarczycy

chyba mam nadczynność tarczycy

Polecane posty

mam 23 lata w sumie od malego dziecka wszyscy mowili ze mam grubą szyje, ja sie na tym nie znalam rodzice mysleli ze taka moja uroda. teraz w lustrze widze ze rzeczywiśćie mam zgrubiałą szyje ..wole chyba :( pielegniarska ostatnio mi powieziala zebym sobie zrobila usg tarczycy bo mi wychodzą wole :( tak bardzo sie boje , nie pojde chyba do lekarza . Czytalam o objawach i to by sie zgadzalo, chudniecie, wypadanie wlosow, kolatanie serca , nerwowosc [] mam typowe objawy ale tak bardzo sie boje :(:(

Nie bój się przecież nadczynność tarczycy to nie wyrok! Im szybciej pójdziesz do lekarza, ten da ci leki i nie będziesz miała problemów z objawami itp. Odwagi:)🌻

nie pójdziesz nie będziesz leczona objawy będą znacznie gorsze - pójdziesz będą cię leczyć jeśli zajdzie taka potrzeba i prawdopodobnie nie będziesz miała żadnych objawów lepiej zapobiegać niż leczyć co nie?

Gość a czego tu się bać
Dziewczyno, nie panikuj tylko idz do lekarza. Zrobisz badania, dostaniesz leki i wszystko bedzie OK. Na to sie nie umiera. Jak nie pojdziesz do lekarza to tylko pogorszysz swoja sytuacje!

Gość porada
Czego sie boisz, idz do lekarza zrób badania poziomu hormonów, USG tarczycy, jesli będzie trzeba to biopsję - endokrynolog skieruje gdzie trzeba, nie domyslaj się Bóg wie czego

ale ja mam dopiero 23 lata i juz mam do konca zycia brac leki :( zrobie sie gruba boje sie ze kaze mi wyciąc wole, bo naprawde czuje dyskomfort :(:( boze zawsze to bagatelizowałam a teraz siedze na necie i czytam o nadzynności az plakac mi sie chce

a jesli zniszcze sobie wątrobe, jestem mloda przeciez :( boje sie tych wynikow ze będą zle, tak bardzo sie boje czytalam tez ze potem ma sie problemy z zajsciem w ciąze :(

ja od 3 roku życia nosze okulary i jakoś żyje(a to jest przecież forma leczenia a raczej poprawiania/niwelowania wady wzroku) i będę je nosił do końca życia...

Gość Będzie_OK
Ja mam pytanie czy mogę brać Metizol gdy mam podrażnioną trzustkę i czy ten Metizol wpływa na podrażnienie tego organu ? proszę o odpowiedź bo wizyta u endokrynologa jest dopiero po wakacjach ;(