Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Chciałam zapytać obecnych juz mam ile kupic śpioszków,kaftanikow,koszulek,rampersów,pajacyków a takze ubranek typu dresik czy sweterek ? Dodam,że rodze w końcowce czerwca,nie będzie to sn wiec pozostane w szpitalu ok 5 dni.

Ja rodziłam końcem sierpnia. Ze śpiochów takich grubych korzystałam dopiero na zimę, śpiochy takie cienkie jakoś po miesiącu dopiero mi się przydały czyli tak jakoś na jesień, z kaftaników nie korzystałam w ogóle, ubrałam może raz tylko dlatego w sumie że miałam, body z długim rękawem było bardzo przydatne, na nóżki pół śpiochy. Rampersy mi się nie podobały u takiego malucha dopiero jak podrosła zaczęła w nich chodzić. Koszulek do tej pory nie ubierałam jeszcze. Pajacyki też są bardzo fajne. Zwróć uwagę głównie na to żeby były rozpinane w kroku. Dresów nie ubierałam za to polecam ogrodniczki z materiału, cienką bluzę bez kapturka. Ile? Jak uważasz:) Jak chcesz to kup mało i często rób pranie, jak chcesz kup więcej i nie będziesz musiała tak często prać. Ja miałam wszystkiego dużo i w sumie to wszystko mi się przydało. Aha polecam bardziej body na długi rękawek niż na krótki. Ubierzesz tylko je i jak ciepło to już nie potrzebna kolejna warstwa żeby rączki były zakryte. Bluzy z kapturem odpuść sobie na razie, to jest dobre dopiero jak dziecko siedzi a najlepiej to jak już chodzi i nie usypia np w wózku ( chyba że kaptur na głowie), spodnie z jeansu choć ładne to też za wygodne nie są dla maluszka więc nie warto ich kupować. Kup fajne kocyki i zamiast ubierać dziecku kilka warstw i rozbierać później na spacerze lepiej będzie Ci okryć kocykiem :) Udanego porodu:)

z tych pierwszych malych rozmiarow to spokojnie ci po 5 sztuk starczy (no chyba ze dzidzius bedzie mial mocny refluks i bedzie mocno ulewal-ale to raczej nie czesto sie zdaza)... ale ja bym jeszcze do tego co napisalas dorzucila z 10 par body... na lato do wozka idealne... jeden dresik i jeden sweterek tez sie przyda na chlodniejsze dni... poza tym w takie wielkie upaly jak beda to dziecko wystarczy nawet na dwor ubrac w body (nawet z krotkim rekawem) i przykryc pieluszka tetrowa... ja to nawet tak robilam ze jak moja lila byla mala i z nia spacerowalam w takie upaly to zarzucalam na bude wozka mokra tetre i ona tak delikatnie zwisala z przodu i tez ja troche chlodzila...

To jak na 62 to u mnie na długo ten rozmiar starczył ale to raz ubierałam większe raz mniejsze, czasami ulało jej się kilka razy dziennie czasami wcale więc nie da się obliczyć na ile Ci to starczy, ja też bym kupiła więcej niż 5 body

wiec myslicie ze np 10 par body,tyle samo spioszkow tych cienkich no i ze 4 rampersy wystarczą..bo pajacyki to dopiero kupie jak sie zrobi chlodno.

a w zwiazku z tymi rampersami..mi sie one strasznie podobają i mimo iz nie zaloze ich dziecku wiecej niz raz nie moge sie oprzec przed ich zakupem :P

no roznie to bywa... dla mnie rozmiar 62 to wlasnie rozmiar maly bo ani moja corka ani syn dlugo go nie ponosili (do 2 m-ca max) a w 56 to wogole nawet zaraz po urodzeniu nie wchodzili... ja bym zainwestowala dopiero w rozmiar 68 bo ten juz starcza na duzo dluzej... no ale to tez zalezy od dziecka jak duze bedzie... a skoro masz miec cc to pewnie ze 2 tygodnie przed terminem a wtedy dziecko moze urodzic sie mniejsze i te 56 bedzie dobre...

ja mialam na lato 3 rampersy ale to dlatego ze ja mialam dziewczynke i mialam jeszcze alternatywe w postaci sukieneczek ale pamietam ze przy synu mialam ich znacznie wiecej i tez byly super i wygodne... pod rampersa juz nic wiecej nie zakladalam... nie zapomnij jeszcze kupic jakiejs czapeczki cieniutkiej na dwor i niedrapek (mi starczyla 1 para)

wlasnie nie wiem jak z tą cc,generalnie wiem tylko że bede ją miala,ale czy przed terminem niestety nie wiem.Dziecko jest stosunkowo małe (tzn nie najmniejsze,ale tez nie najwieksze).

czapeczki i niedrapki to podstawa jak dla mnie...rampersy nie wiem jak na dzieciach się ukladają,ale slyszalam opinie,że są dosc praktyczne.Półspiochy bezuciskowe to ponoc totalna porazka,ale do konca nie wiem jak to się ma do rzeczywistej uzytkownosci.Chciałam jeszcze kupic dwie pary dlugich spodni bawelnianych i cos na wierzch,zebysmy mogli wychodzic na spacery takze w nieco chlodniejsze dni.

Gość co to sa rampersy
powiedzcie mi, bo nie mam pojecia...:)

rampers to cos takiego jak body tyle ze z nogawkami... albo jak pajac bez stop... rampersy moga byc z dlugim badz z krotkim rekawem i zdlugimi badz krotkimi nogawkami...

Gość co to sa rampersy
A dziekuje za odpowiedzi :)

Gość ja też nie wiem co to są
te rampersy!!!!!!

Gość co to sa rampersy
No to poczytaj wyzej, wejdz na stronke to sie dowiesz tak jak ja :)