Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaa1990-18..........

Technikum dla głupków??????

Polecane posty

co myslicie o technikach czy waszym zdaniem tam jest mniejszy poziom od liceow ????Bo spotkalam sie z takimi opiniami a przeciez ludzie w technikach musza o rok dluzej chodzic do szkoly nie rozumiem tego?????

Gość prezentujesz poziom liceum
Wiec sama sobie odpowiedz :P

wydaje mi sie,ze technikum to dobra podstawa,by potem isc na politechnike...no i robisz jakas prace dyplomowa.moim zdaniem,jak ktos potrafii matematyke,to powinien isc do technikum,lepsze perpektywy

no ale sa rozne kierunki technikow nie koniecznie matematyczne np. spozywcze itd ....

Gość .m.m.
pierwsze słysze dla głupków to jest zawodówka

aha i jeszcze jedno moim zdaniem o wiele trudniej dostac prace po liceum bo dla pracodawcy najwazniejsze jest doswiadczenie w jakiejs branzy niestety liceum tego nie daje 2.argument za technikum jest taki ze jest wiekszy czas na przysfojenie materialu do matury wiec nie rozumiem skad opinia ze liceum lepiej przygotowuje do matury???

ale ja tak nie powiedzialam tam sa znaki ZAPYTANIA o ile nie masz problemow ze wzrokiem !!!!pytam sie bo slyszalam taka opinie ....

Gość la mam ba Pp
witam wlasnie skonczylam technikum. po 4 latach stwierdzam ze jest to o wiele trudniejsza szkola bo mialam okazje takze uczeszczac do liceum w 2 klasie sie przenioslam. liceum przez 3 lata ma zalozmy 16 przedmiotow gdzie ja pomimo 4 lat mialam ich 30 , mielismy wiecej zawodowych niz np jezyka obcego co bylo problemem na maturze potem tak samo jezyk polski mialam go mniej nie zdazylismy zrealizowac calego materialu i takze odbilo sie to na maturze technikum jest ciezka szkola wypowiadam sie bo mialam okazje uczeszczac i do liceum i technikum, pozdrawiam absolwentow techników i autorke

ja tez chodze do technikum :) i nie rozumie takiej opini ze liceum jest trudniejsze itd. my tez mamy bardzo duzo przedmiotow zawodowych w tyg jest az 7 godz ... ale nie uwazam ze sa pomijane jakies przedmioty bedace na maturze....

Gość a jaki bedziesz miec zawod
potem ??

Gość la mam ba P
dodam ze uczeszczalam do technikum kolejowego specjalizacja technik transportu szynowego

Gość skończyłam liceum i
w zasadzie żałuję że jednak nie poszłam do technikum zawsze to jakiś dodatkowy konkret w kieszeni tylko że za "moich czasów" szkoła średnia i matura nie miały wpływu na dostanie się lub nie na studia. były egzaminy. teraz chyba jest inaczej i uważam że to glupota. jednak o dostaniu się na studia powinny decydować wewnętrzne egzaminy na każdej uczelni. młody człowiek zaczynający liceum tak naprawdę gówno wie o zyciu i o tym co chce robić za 4 lata. Nie może być tak że wybór np. profilu liceum juz z góry determinuje na jakie studia ten ktoś ma szansę.

a jaki bedziesz miec zawod -technik technologii zywnosci :) szkola przygotowujaca do pracy np. w sanepidzie itd. o ile zda sie egzaminy zawodowe;) ktore sa dosc trudne .. w liceum jest tylko matura a my mamy 2 egzaminy :( to bardzo duzy stres :( a czeka mnie to juz niestey za rok :(

skończyłam liceum i-no ale przeciez tak nie jest " profilu liceum juz z góry determinuje na jakie studia ten ktoś ma szansę" ja chodze to technikum technologii zywnosci a zamierzam pozniej studiowac prawo albo handel zagraniczny :) a to nie prawda ze jakies przedmioty maturalne tzn godziny z tych przedmiotow tracimy w technikum no bo liceum jest tylko na 3 lata a technikum na 4 wiec jest po rowno a nawet my mamy wiecej godzin np z angielskiego

Gość cococc
ja mam technika technologii zywnosci;)

Teraz każdy się pcha do LO, bo mnóstwo osób tam idzie i 'siara' by była tam nie iść, ale to po Technikum coś masz, po LO tak naprawdę nic. Wszystko zależy od zainteresowań, ale nie wypada mówić, że Technikum jest dla głupków, bo lepiej iść do tego Technikum, czy nawet do zawodówki, niż iśc do LO, a potem sobie nie poradzić. Zresztą w Technikum z nauką nie jest wcale tak lekko...