Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poooomocyyy

Matura ustna z polskiego ! PYTANIE!

Polecane posty

Gość poooomocyyy

Hej 25 mam maturę. Teraz uczę się pracy, ale chciałabym zmienić jej treść, obrazy i utwory literackie. Czy ktoś wie czy to jest możliwe?

Gość cococc
nie, bo dałaś juz konskpekt

Gość la mam ba P
popieram poprzednika

Gość poooomocyyy
A nie moge go juz zmienic?

Gość no na logike
Mozesz zmienic tresc, uklad zdan ... jednak argumenty z utworow i obrazow musza pozostac. Nie mozesz ich zmienic.

nie, temat został już zatwierdzony, nie możesz nic już zrobić. Ewentualnie zmienić tekst swojej pracy, ale i tak musi on pasować do konspektu. Ogólnie - trochę za późno się obudziłaś :O

Gość cococc
*konspekt;)

Gość kasiaa1990-18..........
a ja sie dziwie ze nauczycielka ci tego wczesniej nie sprawdzila ???? a czego chcesz zmienic zorientowalas sie ze co jest nie tak???????

Gość poooomocyyy
Kupiłam swoją pracę maturalną i dopiero teraz do niej siadłam żeby jąwykuć. Wcześniej nie miałam jak bo zdaję na medycynę i miałam w cholerę innych rzeczy do nauczenia się. Mam temat "klasyczny i romantyczny kanon piękna" a za przykłady literackie Zosie z Pana Tadeusza i Izabele Łęcką "Lalka" Za obraz Mona Lisa i Narodziny Wenus. A to są przecież inne epoki!

Gość poooomocyyy
Chyba się zajebie! Gość który mi ją sprzedał poblokował wszelkie kontakty do siebie. Nie tylko mnie oszukał!

Gość dziewięć
tak to jest jak się idzie na gotowe :D

Gość poooomocyyy
No, ale co ja mam teraz zrobić?!

Gość poooomocyyy
Tak, ale to ma być romantyczny i klasyczny kanon piękna...

romantyczny - można to zrozumieć jako romantyczne nie przez epokę, ale romantyczne dla Ciebie - jako epitet/określenie piękna klasyczny - są pewne kanony piękna uznawane za klasyczne. Kobieta piękna, powabna, delikatna i prosta z urody (naturalna)

Gość kur
dlatego mimo iz nie byłam nigdy dobra z polaka piałam sobie sama, i zdałam 17/20 punktów miałam a ci którym ktoś pisał zazwyczaj jacyś studenci albo poloniści mieli max 14 p na 20 a wynika to z tego że swój tekst ławiej zapamietać niż cudzy,

Gość poooomocyyy
Lasiodora Parahybana Pocieszyłaś mnie :* Wyucze się mniej więcej tego co mam i zaryzykuję. Najwyżej na poprawkę pójdę. Również sama mogłabym napisać, ale po prostu z braku czasu nie mogłam :(

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa
ale nie musi byc prezentacja z tych samych epok maga w pracy byc rozne epoki tak nam polonistka powiedziala nie masz sie czego martwic:)

Gość poooomocyyy
Ufff To kamień z serca!! Dziękuję!

no nie ma za co :) co roku pomagam jakimś osobom przu ustnej maturze, bo najczęściej za późno się za ten siet biorą :) Jeśli już masz tą pracę gotową to proponuję zrobić to tak: przeczytaj ją i napisz ją swoimi słowami (łatwiej będzie Ci zapamiętać kolejność argumentów) - każdy w inny sposób się wypowiada i pewnych nawyków nie zmienisz. Dlatego zmień szyk zdać, składnie - żeby Tobie było wygodniej. I do każdego zdania wypisz sobie pytania jakie może Ci komisja zadać. Z tego co pamiętam ostatnie pytanie (czyli trzecie) nie tyczy się bezpośrednio pracy - czyli nie mogą Cię spytać z jej treści. Dają luźne pytania pokroju: który przykład do Ciebie bardziej przemawia, dlaczego. Kto ładniej został opisany: Zosia czy Izabela etc. etc. :) dobrze będzie :) skoro idziesz na medycynę to wnioskuję, że nie jesteś mało błyskotliwą osobą - dlatego mówię, dasz sobie radę! 🌼