Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa

jaki jezyk latwiej jest przyswoic

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa

jaki jezyk latwiej jest przyswoic angielski czy niemiecki powiedzmy ze mam niecaly rok na nauke ktoregos z nich (musze umiec go przynajmniej na poziomie srednio zaawansowanym ....) wiec ktory ma trudniejsza gramatyke itd??????i 2 pyatnko dam rade przy systematycznej pracy sie go nauczyc przez rok do takiego poziomu???????

Najszybciej nauczysz się tego języka, który lubisz :)

Wydaję mi się, że niemiecka gramatyka jest trudniejsza, ale za to wymowa łatwiejsza.

Gość fewtgewtew
jak dla mnie - angielski ma łatwiejsza gramatyki i łatwiej wchodza słowka do głowy ale nie sadze zebys w rok tyle osiagneła:O z jednej strony chciec to moc, ale z drugiej aby przygotowac sie do FCE (stopien sredniozaawansowany wyzszy) trzeba na to poswiecic ok 600h dodatkowych...

niemiecki ma mniej czasów i jest bardziej logiczny jak dla mnie, ale angielski zawsze sie bardziej przyda..no i fakt szybciej nauczysz się tego który bardziej lubisz

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa
ja zadnego ztych jezykow nie lubie ani nie umiem ;) ale maturka juz za rok a przydalo by sie zdac :) moja kolezanka twierdzi ze latwiejszy jest niemiecki :) bo ma mniej odmian itd ...no ale te szyki zdan mnie zniechecaja wiec chyba jednak postwie na angielski :)

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa
fewtgewtew-oj no to chyba nie dam rady przez rok przerobic tyle godzin:( a do jakiego poziomu trzeba znac angielki/niemiecki zeby w miare dobze napisac maturke i odpowiedziec na ustnej????bo slyszalam ze sa tam raczej podstwy np.opisac jakis obrazek albo cos w tym stylu:)

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa
do jakiego poziomu trzeba znac angielki/niemiecki zeby w miare dobze zdac mature????????

Powinnaś chyba postawić jednak na angielski, między innymi dlatego, że bardziej Ci sie przyda.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaa
tez tak wlasnie mysle....a jak myslicie dam rade go sie nauczyc do kwietnia zeby dobze zdac mature (przy systematycznej pracy)???

Gość tak angielski bardziej
przydatny ale czasami warto znac jezyk ktory wlasnie zna mniej osob i jest mniej popularny

Gość jak to sie stalo ze
za rok zdajesz mature, a mowisz, ze zadnego z tych jezykow nie znasz ani troche? jakich jezykow sie uczysz w szkole?

Gość Cera tradzikowa
najlpijej przyswoic swoj mocz