Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

Podaj przykłady oporów ruchu

Polecane posty

Gość ale to prawda była
Pozyteczne to opory kutasa w cipce podczas rżnięcia. bez tych oprów nie dojdzie do spuszczenia się :P

Gość Stefania Marczuk
Ruch oporu podczas II wojny światowej

pozytyeczne, to kiedy leic ze spadochronem, to ci spadochron spowalnia lot, gdyz dziala na niego opor powietrza. I wiadomo - spadniech i glowka tak bardzo nie boli :classic_cool: A szkodliwe to... kiedy idziesz a wiatr wieje jak chuj, to do monopolowego dojdzisz 4 razy pozniej niz w normalnych warunkach, a wodka stygnie :(

kiedy wachadlowiec wraca z przestrzeni kozsmicznej w ktorej nie ma oporu i zderza sie z atmosferą ....tarcie jest tak duze ze rozgrzewa pojazd do czerwonosci :)

WITAJ KABELKU!!! zawsze spadasz mi jak z nieba:) a ja myślałam że siła tarcia jest pożyteczna... dzięki niej się poruszamy...

jest :) dlatego drogi sa robione z materialow chropowatych :) zapobiega to poslizgom ..... Jeśli droga jest oblodzona, wówczas tarcie jest znacznie mniejsze – koła samochodu mają małą przyczepność i ślizgają się.

nie ....nikt nie jest dostatecznie madry by wiedziec wszystko.....tak czasem wiem tylko ktory guzik nacisnac by dostac odpowiedz :)

tak czasem wiesz???? ZAWSZE wiesz.. a hamowanie to też opór ruchu??

wytłumaczysz mi jak to zrobić?? W jakiej odległości od Ziemi, w porównaniu z odległością od Księżyca występuje stan nieważkości, jeżeli masa Księżyca jest ok.81 razy mniejsza od masy Ziemi??

nie!!!! nie męcz się królu:) i tak bardzo dużo dla mnie zrobiłeś..:) a ja nie mam Ci tego jak wynagrodzić..😭

Gość piłkarz nożny
szkodliwe? samosądne wydawanie wyrokow smierci na oficerów SS samosądne wydawanie wyrokow smierci na kolaborantow mieszanie dzieci do ruchu oporu, np. male dzieci wrzucajace koktajle molotowa pod czołgi nieprzyjaciela, takie akcje kończyły się zazwyczaj smiercią

Gość piłkarz nożny
pozyteczne???? we wiekszosci są : parasol i harcerze w powstaniu warszawskim

Gość psychiczna tortura orencz
http://zapytaj.com.pl/Category/006,002/2,386625,Kiedy_tarcie_jest_szkodliwe_a_kiedy_pozyteczne.html google ogolnie...

Gość stara na wsi
szkodliwe, to jak ci się odciski robią, a raczej otarcia od niewygodnych butów