Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cośwspaniałego

Architektura - POLITECHNIKA GDAŃSKA

Polecane posty

Gość cośwspaniałego

Witam, nie orientuje się ktoś.. czy z dobrze zdaną podstawą matmy polaka i anglika ( te trzy przedmioty są tam potrzebne ) jest jakas szansa na Politechnikę Gdańską ? Oczywiście Architektura... bardzo chciałabym się dostać na te studia ale boje się... czy mam jakieś szanse ? ?

Gość phi--------------
Jak się dostaniesz, to od razu zobaczysz, że nic cię w liceum nie nauczono. Masz wielkie szanse na wywrotkę na analizie matematycznej.

Gość najwazniejszy jest rysunek

Gość cośwspaniałego
a czy są jakieś kursy przygotowujące ... ?

Gość amm____
tak, rysunek jest ważny, ale na matmie odpada lwia część.

Gość bylystudent
Przygotowujące z matmy? Weź sobie nie żartuj. Trzeba było nie obijać się, tyko uczyć. Jak chcesz mieć przedsmak, to weź stare zestawy zadań maturalnych. Te z czasów wczesnej komuny. Jak dasz sobie z nimi radę, to masz szanse, ale jak jest inaczej, to, z serca radzę, odpuść sobie...

Gość wezcie nie przesadzajcie
studiuje architekture, jestem po klasie humanistycznej i matmy u nas na studiach było tyle co kot napłakał. 1 semestr i to prościzna.

Gość cośwspaniałego
nie chodziło mi o matme tylko o ten test dodatkowy wstępny z rysunku itd.. z matmą akurat u mnie nie ma problemu ;]

Gość bylystudent
Jak studiujesz gdzieś w Pierdziszewie, to rzeczywiście, matmy tam nie ma. Ja mam za sobą prawdziwą politechnikę...

Gość nommmmm
czyli co zero szans na polibude z jakieś 70 80 % podstawy matmy polaka i anglika ?

Gość msmd
architektura to nie budownictwo to w zasadzie nie inzynieria a kierunek humanistyczny matma jest tak, żeby była a na mechanice to się uczy mechaniki odpowiadanej w porównaniu z budownictwem... wiadomo coś tam trzeba umieć bez sensu się w liceum uczyć wosu geografi i biologi jak chce sie byc architektem wtedy warto się przyłożyc do matmy rysunku ewentualnie fizyki też się może kiedyś tam przyadać np przy dokwalifikowaniu się z budownictwa, żeby być alfa i omegą w tej dziedzinie. Moim zdaniem najważniejszy rysunek w końcu kierunek humanistyczny, historia arch rysowanie historia arch rysowanie troche opowiadania o prawdziwej inżynierii na poziomie zjadliwym dla każdego humanisty. I nie słuchajcie czy matma jest istotna bo w ects jest przez 2 semestry za 1 pkt ! - co samo świadczy o istotności tego przedmiotu na tym kierunku