Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Poziomkowa

wracamy do formy po ciąży

Polecane posty

Gość Pani Poziomkowa

czesc dziewczyny 🖐️ poprzegladalam troche forum w poszukiwaniu podobnego topiku. kilka znalazlam, niestety wszystkie juz umarly :( dlatego zakladam nowy temat o pociazowym odchudzaniu! sa tu jakies swierzo upieczone mamusie, ktore maja co nieco do zrzucenia? zapraszam!

Gość dalaj
hej ja urodziłam 1,5 roku temu. To co przybyło w ciązy zeszło samo ale w końcu w marcu zabrałam się za to co przybyło przed ciążą. :) Powoli mnie ubywa. Tobie też się uda. :) Powodzenia zyczę. A ile masz do zrzucenia? :)

Gość Kacperkowa
jestem 4 miesiące po porodzie. Niedługo będę odstawiać dzidziusia od piersi, wtedy mam zamiar zacząć się odchudzać. A mam trochę do zrzucenia- ok 15 kg. Nawet nie zależy mi na tym żeby szybko schudnąć. Najbardziej chciałabym schudnąć z głową, tak żeby później nie pojawił się efekt jo jo. Pewnie sobie jakieś wspomagacze kupię. Myślałam o jakiś naturalnych tabletkach, takich żeby nie uzależniały, ale pomagały schudnąć. Coś poszperam, muszę się w końcu za siebie wziąć! a Ty ile chcesz schudnąć?

czesc! mam niemal identyczna sytuacje :) choc urodzilam dopiero 7 tygodni temu to po ciazy zostalo mi jakies 3kg... za to tuz przed ciaza przytylam ladne 10 :O prosty rachunak: do zrzucenia jakies 13 kg!!!

witaj kacperkowa! no z glowa z glowa :) zwlaszcza, ze karmie piersia wiec nie wchodza w gre zadne restrykcyjne diety ani wspomagacze...

dzieki dalaj za likna! samo karmienie to juz niezly ubytek kaloryczny choc w moim przypadku pewnie nieco mniejszy bo niestety dokarmiam butelka. ale do tego dochadza zarwane nocki, spacerki, wszystkie obowiazki domowe i opieka nad starszym dzieckiem... slowem niezly meksyk :) wiec wysilek fizyczny mam zapewniony. chcialabym jeszcze dolaczyc troche cwiczen ale nie wiem jak bedzie z czasem wolnym. mam w domu rowerek stacjonarny i juz raz troche schudlam cwiczac na nim. moze sie teraz z nim przeprosze :)

Gość suchar na maksa
a ja się zastanawiam jak kobiety to robią że po porodzie mają 15 kilo do zrzucenia..... przecież wiadomo ile tyje się w ciąży i ile kilogramów oznacza ciążę fizjologiczną, nie mogę zrozumieć więc czemu kobiety doprowadzają do sytuacji że tyją dwa razy tyle ile powinny

Gość JUZ CI KOCHANA WYJASNIAM
otoz dziecko wazy swoje, lozysko takze, do tego powiekszajaca sie macica, wody plodowe, rozciagajaca sie skora, wieksza ilosc krwi i zatrzymujace sie w organizmie plyny... ale ciaza to nie tylko wymienione przeze mnie zmiany ale takze a moze nawet przedewszystkim zmiany hormonalne. to one maja ogromny wplyw na to ile w ciazy przytyjemy. wiadomo, ze ciezarna kobieta nie moze uprawiac takiej aktywnosci fizycznej jak przed ciaza, to napewno tez robi swoje. czasem mdlosci lub zgaga doprowadzaja do koniecnosci czestego siegania po przegryzki. ale wysokokaloryczna dieta czy ograniczony wysilek fizyczny moga spowodowac ze przytyjemy w ciagu tych 9 miesiecy moze ze 2 kg wiecej... jezeli ktos tyje w ciazy np 20 kg i wiecej to wine niestety ponosi za to burza hormonalna. i niestety na hormony zadnego wplywu nie mamy. mozemy jedynie zmobilizowac sie po porodzie aby wszystko wrocilo do normy. i tego zycze autorce topiku i wszystkim mamusiom ktore walcza o piekna sylwetke

Gość dalaj
ja przytyłam 20kg. Zaraz ktoś powie że się obżeralam. Otóż nie, gdyż 10 dni po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą.

Gość nina0120
jeżeli dbasz o siebie po ciąży i nie mydlisz oczu, że teraz karmisz wiec musisz jeść za dwoje to schudniesz po ciąży bez żadnych problemów w ciągu kilku miesięcy. Poza tym teraz są ćwiczenia dla kobiet w ciąży! Wystarczy jeść z umiarem i myśleć!!! Lepiej w ten sposób dbać0o siebie niż później objadać się jakimiś tabletkami z apteki!

Gość one milion stars
nikt nie mówi o tym żeby się objadać tabletkami. Tym bardziej, że np Formoline można brać od czasu do czasu, wtedy kiedy akurat masz ochotę na coś "większego"

w ciazy przybylo mi 16 kg - nie mozna tu mowic o przytyciu bo ciaza to nie tylko nadmiar tluszczu, na pewno o tym wiecie. tuz przed zajsciem mialam niedowage wiec organizm musial odrobic kilogramy )odwrotnie gdy ktos ma nadwage - miedzy innymi wymioty powoduja ze osoby z nadwaga na poczatku ciazy troche kilogramow traca zeby potem nie przybrac kolosalnych rozmiarow). u mnie wygladalo to tak przed ciaza 46 przed porodem 62 we wrzesniu ok 2 tyg. po porodzie 57,5 koniec stycznia 55,5 koniec karmienia piersia polowa kwietnia 53,5 koniec maja 50 do polowy lipca bedzie waga sprzed ciazy ale nie musi bo i tak wazylam za malo nie ma po co sie spieszyc z odchudzaniem - mam na mysli diety, trzeba jesc normalne, przy dzieciach potrzebna jest sila. kazda ciaza jest inna, kazda kobieta jest inna, nie ma sie co przescigac w tym, kto szybciej i wiecej zrzuci. zasmiecanie sobie psychiki mysleniem o wlasnym wygladzie nie ma sensu. przy dziecku trzeba po prostu zmienic styl zycia np. wprowadznie pokarmow stalych do diety malucha moze zmobiilozowac zeby cala rodzina zaczela jesc zdrowo np. bez cukru, wiecej warzyw i owocow, mniej smazonego. jesli chodzi o cwiczenia to sam obrzadek przy dziecku i domu moze wystarczyc, ale wiadomo ze nie kazdemu. kobiety bo cesarskim cieciu maja troche gorsza sytuacje, bo niewskazane jest zbyt wczesne rozpoczynanie wysilku fizycznego - najwczesiniej ok. 12 tygodni po porodzie, najrozsadniej dopiero 6 miesiecy po porodzie - ale to moja osobista opinia. przez prawie 6 miesiecy nie mialam kompletnie czasu zeby pomyslec o zrzucaniu wagi - to jest taki czas kedy matka sie uczy dziecka a dziecko matki i najzwyczajniej wtedy opieka zajmuje najwiecej czasu. zycze wam powodzenia:)

Gość filadelphia
a czy Formoline można łączyć z tabletkami antykoncepcyjnymi? ja właśnie póki co nie chce mieć już dzieci. Mam jedno i narazie wystarczy, zwlaszcza, że po porodzie miałam 20 kg nadwagi....

to i ja się dołączam,bo juz niedlugo bede musiala zaczac o tym myslec :P...ile kg wam zlecialo od chwili porodu do wyjscia ze szpitala ??

Gość nowa ja ja
Witam :) Ja jestem po dwóch ciążach. W pierwszej przytyłam 24 kg. W ciągu pół roku zrzuciłam 19 kg. Zaszłam w drugą ciąże z 5 kg nadwagi po pierwszej ciąży. Przytyłam jeszcze 14 kg. Teraz minęło 10 miesięcy od porodu. Zrzuciłam juz 16 kg. Do wagi sprzed pierwszej ciązy zostało mi tylko 3 kg ale do mojego celu oprócz tych 3 kg chcę zrzucić jeszcze przynajmniej z 15 kg :) Mam nadzieję, że do końca roku osiągnę swój cel.

Witam:) Ja tez po 2 ciązach. Kazda to ok 30 kg + niestety. Po pierwszej sie odchudziłam ok 25kg i teraz walcze. w zasadzie to jeszcze moz ez 10 mi zostało. Walczę teraz o brzuch i skore. Ale kosztowna jest ta akcja przywracania formy...

Witajcie mamuśki!mój synek niedawno skończył 2 latka...w ciąży przytyłam 15 kg...w dwa tyg zleciało mii 12, nim się oglądnęłam wazyłam juz 10 kg mniej jak przed ciążą (zrzuciałam w sumie 25 kg) i to w niedługim czasie...dzieki karmieniu piersią i dieta z tym zwiazaną, czyli 0 slodyczy, litry wody niegazowanej i dania na parze...obecnie ważę niecałe 68 kg i to nadal jest mniej jak przed ciążą, waga mi sie utrzymuje i czuję sie dobrze, ale ze 4 - 5 kg by sie przydalo zrzucic...cwiczę, duzo spaceruje z dzieckiem i nadal staram sie unikac słodyczy, pije wode niegazowana i nie jem po 18...powodzenia mamuśki, będę do Was zaglądać i życzę wytrwalości...

Gość cel - 15 kg mniej
Moim celem jest zrzucić 15 kg. Ale nie w jakiś głupi sposób tak żeby zaraz przytyć tylko tak żeby właśnie schudnąć raz na zawsze. Czytałam o tabletkach ali, ale podobno sa straszne efekty uboczne. Moja koleżanka formoline łyka no i chudnie, ale ja nie wiem jakie mam sobie kupić, ale chciałabym jakieś konkretne żeby na pewno mi pomogły

Z tymi wspomagaczami to jest różnie...na każdą z nas co innego działa, dlatego tyle różnych opinii...trzeba przetestować na sobie i coś wybrać...powodzenia

Gość cel - 15 kg mniej
A ja uważam, że na każdą mogą działać dlatego, że są jakieś określone reguły, np przy takim formoline trzeba pić dużo wody, i łykać tabletki przed jedzeniem. Ja tak robię i nie mam zaparć ani nic takiego...

Gość dalaj
ja ze wspomagaczy brałam przez pewien czas linea. W sumie trochę na raty ale zjadłam 1,5 opakowania. Efektów jakichś szczególnych nie zauważyłam. teraz od dawna nic nie biorę a na dzień dzisiejszy po 3 miesiącach zmiany sposobu odżywiania straciłam juz prawie 9kg. Piję duzo wody i sprawy zaparć same się uregulowały bez żadnych tabletek. :)

Gość cel-15 kg mniej
a ja Formoline łykam przed "większym" jedzeniem. na dobre mi to wychodzi, bo przynajmniej bezpiecznie chudnę.

Witam Ja do figury wróciłam trzy tygodnie po porodzie.W ciąży niewiele przytyłam i nie musiałam nawet kupować ciążowych ciuchów.Po prostu dobre geny :D Teraz córeczka ma prawie 10 tygodni ❤️