Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna1996

Martwica błony śluzowej nosa...

Polecane posty

Witam mam na imie Martyna.. Wczoraj byłam z moja mamą w prywatnym instytucie laryngologicznym w sprawie moich migdałek.Lekarz mnie zbadał...i powiedział prawdopodobnie bede mieć 3 zabiegi wycinany migdałek podniebny 2 migdałki podcinane i że mam martwice w nosie.A i co wybraliście by czekać na operacje ok 1.5 roku i mieć ją za darmo czy zapłacić 1800 zł za 3 zabiegi??? I Mam też kilka pytań: Co to jest martwica błony śluzowej? Da sie ją usunąć? Jeśli tak to jak?? Jak po operacji się czuje ?? (szczerze) czy dają narkoze czy znieczulenie miejscowe? Ile miej więcej leży się w szpitalu? Czy zmieni się mój głos?? Proszę o szybką odpowiedź... MARTYNA

Gość przedstawiciel handlowy
przestań dłubać w nosie

Lepiej idź z tym tematem na ogólny. Wiesz,to zależy jaką macie sytuacje finansową.Ale po tym jak piszesz to widzę,że jednak opcja z płaceniem też wchodzi w grę,i na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała. 1,5 roku to bardzo długo,a martwica ma to do siebie,że przecież się rozprzestrzenia. Te wszystkie pytania mogłaś zadac lekarzowi.

Martyna, zabieg powinien zostać przeprowadzony jak najszybciej. Martwica błony śluzowej, to inaczej obumarcie błony śluzowej. Martwicę leczy się poprzez wycięcie martwej tkanki oraz podawania antybiotyków. Po operacji będziesz czuła ból w nosie i gardle. Ponieważ operacja dotyczy głowy, to prawdopodobnie dostaniesz znieczulenie ogólne. Spędzisz w szpitalu 1-2 tygodnie, jeżeli nie będzie komplikacji. Głos może ci się trochę zmienić.

777-X - nie jesteś lekarzem więc przestań pisać w taki sposób.

Mam powiększone migdałki od urodzenia... Przez co mam ciągle anginy lub zapalenia gardła...Gdy byłam u laryngologa wsadził mi jakiś gumowy pzrewód z kamerka i powiedział że mam krzywe przegrody nosowe i martwice....Także mam ciągły katar

Skalpelem oczywiście. Tradycyjnym lub laserowym.