Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a spojrzcie z drugiej s

Dlaczego to facet ma zawszw placic na randkach za obojga

Polecane posty

Gość a spojrzcie z drugiej s
Juz ja widze jak za zakupy placi sie naprzemian. Chodzilem z dziewczyna po zakupy to zawsze okazywalo sie ze ona w portwelu ma same drobne grosze i "zapomniala" grubszych co wiazalo sie ze ZA KAZDYM RAZEM placilem ja:-o Oczywiscie ona nic nie protestowala tylko mowila NO TRUDNO ZAPOMNIALAM PIENIEDZY TAK CZASAMI BYWA. Ile tak mozna ? Wiem ze Asce i innym "blaszkom" to pasuje, ale ja nie dam z siebie zrobic dojnej krowy:-p

Gość ewela88p
to widocznie musiales trafic na niezla materialistke skoro tak cie obrabiajła!!!!!!!!! ja bym tak niesmiala pow do mojego faceta!!!! ze zapomnialam kasy i ze musi za mnie zaplacic!!!!!!!

Kawę traktuję w inny sposób dlatego, że tak się przyjęlo iż to Panowie płacą w restauracjach rachunki ( nie mówię ze zawsze ) i skoro nie przeszkadza to jemu, to dlaczego ma to przeszkadzać mnie? Poza tym tak jak mowię kulturalny mężczyzna nie pozwoli na to aby płaciła kobieta. I znów zaznaczam że nie mówię o KAZDYM w większości wyjść.

sugestia - moze cos jest w tym, co mowisz "Nie denerwujcie się. Myśle że Panowie tacy jak mój M i partnerzy innych koleżanek, kiedy są w poważnym związku chcą się po prostu o Nas troszczyć. Także finansowo. A wiadomo, ze większość facetów w naszym kraju zarabia więcej niż kobiety." Widzisz bowiem, ja zarabiam tyle, co faceci :P Ale jednak okazuje sie, ze macie, kobietki, niskie zarobki - i krytykujecie Autora, poniewaz Waszym zdaniem zarabia on nieduzo. Czyz to nie hipokryzja? :o

Gość kollooko
energiczna a ty co sie czepiasz?nawet jakby placil za jej solarium to jest ich sprawa i ich wybor. mentorka sie znalazla zeby oceniac kto za kogo i ile powinien placic hahaha

Gość noooo jasneeeee
tylko pewnie wiekszą część tych zakupów sam zeżarłes ,a dziewczyna jeszcze to pewnie przygotowała i potem pozmywała wiec już tak nie płacz

Gość ewela88p
no pewnie ze nie!!!!!!! ale moj facet nie chce abym ja placila!!!! i wiesz nie raz sie spieramy przy kasie kto placi bo juz czasami jest mi glupio ze on caly czas palci ale on raczej nigdy nie daje mi za wygrana i przewaznie placi!!!!! ale nie mowie ze ja tez nigdy nie palce....... bo zdarzajha sie sytuacje kiedy ja zaplace za nasze wspolne rzeczy i on tez do tego nic nie ma!!!!!!! wszystko zalezy od konkretnej sytuacji

a spojrzcie to że trafiłeś na kobietę dla której byłeś dojną krową nie znaczy że wszystkie takie są. Mądrzejszych wyborów partnerek życzę.

Popieram alko:) U mnie jest tak samo i kasa nigdy nie była problemem.Zresztą nie zgodziłabym się,żeby tylko facet płacił.Po prostu żle bym się z tym czuła.

Do pani pytającej o solarium tak mój facet chodzi do solarium, tak jak i ja. Nie mamy jednak czekoladowej skóry. Nie przesadzamy. Energiczna fajnie ze zarabiasz tyle co faceci. Gratuluję Nikogo nie krytykuję. Wiadomo, że jak nie stać mnie aby iśc na kolację do najdroższej knajpy to tam po prostu nie idę a nie wybieram to miejsce kiedy wiem, że On będzie płacił. Nie powiedziałam też ze autor jest dupkiem bo nie płaci za wszystko. Uważam jednak że jeśli facet chce zapłacić to dlaczego mamy mu na to nie pozwalać? Ja zarabiam trochę mniej niż moj M ale nie przeszkadza mi to w niczym.

Gość inaczej by bylo jakbys zalozyl
temat NIE MAM ZA WIELE KASY I JAK DAC DO ZROZUMIENIA KOBIECIE ZE NIE JESTEM W STANIE ZA NIA PLACIC.... to zrozumiale ze nie kazdy zarabia na tyle aby kazdorazowo placic za 2 osoby ale ty tutaj frustrujesz sie jaki to niby przykry obowiazek na ciebie spada itp. tak jak napisala mi mala-nie masz kasy to spierdalaj a nie wylewasz zale na babskim forum

Sugestia - jesli Ty chcesz i on chce, to w porzadku. Ale czasem facet ma ochote byc zaproszony albo kobieta zaplacic za siebie :) W gruncie rzeczy to chyba nie z Toba dyskutuje ;) z Toba sie w duzej mierze zgadzam!

ja piórkuje, co za dyskusja:O w różnych związkach panują różne zwyczaje. Dla jednych jest normą, ze mężczyzna płaci, dla innych gdy płacą po połowie, a dla innych gdy robią to na zmianę. I o czym tu dyskutować. Najlepiej to nie szanować cudzych poglądów i nawrzucać tym co myślą inaczej.... banda tłumoków:O (oczywiście nie mówię do wszystkich-ci co poczują się obrażeni na pewno pierwsi podniosą larum, a to najlepiej o nich samych świadczy) ja swojego chłopa kocham, on mnie też i płacenie czy pieniądze jako takie to ostatnia rzecz o jakiej rozmawiamy. Jak wychodzimy na kolację to nie myślimy przez pół wieczoru kto ma płacić tylko cieszymy się sobą i miło spędzonym czasem.

do inaczej by bylo jakbys zalozyl Z tego co ja widze, autor raczej mial na mysli "chcialbym byc z kobieta, ktora potrafi sama sie utrzymac, jest zaradna - a do tego milo byloby, gdyby dbala o mnie tak samo, jak ja dbam o nia". Ale juz sie nie dowiemy na pewno, bo Autor ZWIAL...:P

Gość Kamaaaaaa
Nie no szlag mnie zaraz trafi!!!! wstyd mi za niektóre kobiety!!!!!!!! Energiczna trzydziestolatka...że tak mało kobiet posiada honor i dumę...jest samowystarczalnych...póxniej związek sie rozpadnie i klapa bo sobie nie może jedna z druga poradzić...

Jeśłi facet trafił na kobietę jak moja koleżanka która na pierwszych zakupach ze swoim facetem powiedziała a wręcz żądała aby jej kupił buty to rozumiem, ale o takich doświadczeniach się szybko zapomina, bo nie ma o czym myśleć. Ja nie zauważam problemu.

Gość ewela88p
No wieć jeśli ktoś jest w niestałym związku to jasne że płaci po połowie czy tam sam za siebie! ale jeśli ktoś jest w stałym związku tak jak ja prawie 5 lat to mój facet czesto sam chce płacić i nie pozwała żebym ja za coś płaciła! A jeśli chodzi np o zakupy typu:ciuszki to nigdy mu nie pozwoliłam i pozwpole zeby za mnie placil bo uwazzam ze to nalezy do mnie i on juz sie z tym pogodzil!!! to nie jest tak ze wyciskamy z facetow kasy tyle ile sie da i na wszystko!!!! BO SA JAKIES GRANICE!!!!

\"to nie jest tak ze wyciskamy z facetow kasy tyle ile sie da i na wszystko!!!! BO SA JAKIES GRANICE!!!!\" eee tam. należy żyłować frajerów ile sie da ;P

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Energiczna bez watpienia to babka z klasa i ma swoje racje:)lecz nawet gdybym byla milionerka a facet by skapil zaplacic za moj obiad na pierwszych randkach to patrzylabym na niego z pogarda...moj chlopak pol roku nie mial pracy -zeby nie bylo ze jestem materialistka-ja dobrze zarabialam pomieszkiwal u mnie jakd u mnie placilam za naprawy jego samochodu...ale gdyby na poczatku zwiazku kazal mi za siebie placic....dno

mi mała (mi_mala@poczta.fm) Niepotrzebnie sie wyzlosliwiasz. Ja tez moge? Wspolczuje, ze od czasu, gdy mialas lat "nascie", nikt Ci nie adorowal. :P "Odrzucilam propozycje wspolnego zamieszkania i zwiazku" - jesli nie rozumiesz :P

Gość ewela88p
ja tez kupuje mojemu facetowi prazenty bez okazji i tez od czsu do czasu go zaprosze na jakas słodkosc ale to nie bywa zbyt czesto bo on sie na takie cos nie godzi!!!!!!! Nie widze w tym nic zlego jesli tobie i twojemu kolesiowi to odpowiadala!!! Naprawde!! Moj facet ma inne zdanie na temat i byc moze dlatego ja tez się tego tzrymam!!!

Gość arka1
Powinno byc tak ze ten kto zaprasza placi. Fakty sa takie ze niektore kobiety traktuja facetow jak dojne krowy i wykorzystuja ich finansowo. Czy gdzies sie pomyslilem ? Faceci palaca za kobiety i sie upieraja bo nie chca wyjssc na dupkow i chamow. Nie oznacza to jednak ze do konca im to odpowiada. Szkoda ze jest tak malo kobiet jak energiczna ktore pottrafia to pojac i wczuc sie w sytuacje innych a nie tylko brac, brac i brac.

Co to za dywagowanie, facet ma placic i juz. A jak nie ma kasy niech wiec nie podrywa dziewczyn bo zrobi z siebie idiote sugerujac jej by za siebie zaplacila :-o Faceci maja sie starac o nas as jesli sie staraja to niech pokazuja to i niech placa za nas :-o Co z ciebie za ciota co chcesz by dziewczyna za siebie placila- brak slow :-o zenujacy many z ciebie :-o