Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martyna1996

Operacja-boje sie

Polecane posty

Witam mam na imie Martyna.. Wczoraj byłam z moja mamą w prywatnym instytucie laryngologicznym w sprawie moich migdałek.Lekarz mnie zbadał...i powiedział prawdopodobnie bede mieć 3 zabiegi wycinany migdałek podniebny 2 migdałki podcinane i że mam martwice w nosie.A i co wybraliście by czekać na operacje ok 1.5 roku i mieć ją za darmo czy zapłacić 1800 zł za 3 zabiegi??? I Mam też kilka pytań: Co to jest martwica błony śluzowej? Da sie ją usunąć? Jeśli tak to jak?? Jak po operacji się czuje ?? (szczerze) czy dają narkoze czy znieczulenie miejscowe? Ile miej więcej leży się w szpitalu? Czy zmieni się mój głos?? Proszę o szybką odpowiedź... MARTYNA

Gość Do martyny
przede wszystkich radzę Ci pójść do jeszcze kilku innych (dobrych!) laryngologów i skonsultować się w tej sprawie. Nie należy nigdy opierać się na diagnozie jednego lekarza. Może myć mylna albo zbyt radykalna. Może wystarczy leczenie jakimiś lekami, antybiotykiami etc. Zabieg usuwania migdałków usuwany jest raczej w znieczuleniu miejscowym. Nawet jakbyś miała do wyboru-nie radzę narkozy. Niesie ze sobą wiele powikłań i lepiej się nie usypiać. Wystarczy uspokajacz ''głupi jaś" + znieczulenie miejscowe. Co do twojej dolegliwości wpisz sobie w google to ci wysokoczy wiele tematów.