Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1987456

Uwaga na dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość 1987456

Dostałam to od koleżanki i trochę mnie to przeraziło :-((((. Może masz jakieś koleżanki z dziećmi, to daj im znać. Pozdr MA *U W A G A – warto przeczytać!!!!! * Mail od mojej koleżanki. Agi Prześlijcie do 'dzieciatych' koleżanek i kolegów Drodzy, Wśród naszych znajomych byla proba porwania 5 letniej dziewczynki w Arkadii. Szczegółów zajścia jeszcze dokładnie nie znam. Dziewczyna stracila na "chwileczke" dziecko z oka. Na szczęście Arkadia szybko zareagowała, poblokowali wszystko i najwyraźniej porywacze sie przestraszyli i uciekli, a dziecko zostało znalezione w wc przebrane i z ogolona glowa. Nie wiem jeszcze czy pod wplyem jakis srodkow czy nie. Slyszalam o takiej akcji we Francji, dzieci oduzaja, gola wlosy i przebieraja w ten sposob porywaja. Najprawdopodobniej chodzi o organy. Do tej pory nie przestaje o tym myśleć. *Prześlijcie to proszę znajomym z dziećmi.*

Gość a czy to trzeba od razu
i zadna gazeta sie nie zainteresowala sprawa? zobacze jakis artykul to uwierze

Gość olivka123
Akcja porwania miała niedawno miejsce w M1 w Bytomiu. Ten sam scenariusz. Na szczęście się nie powiodła.

Gość do oliwka
przestań z tymi bujdami:D Są takie wymyślone historie a później ludzie je powtarzają Było takie coś za granicą a nie u nas To tak jak opowieść o niegrzecznym dziecku w tramwaju i nastolatku co przykleił matce gumę na czoło - bezstresowe wychowanie - tyyyyyyle osób widziało to na własne oczy, takich historii jest pełno łącznie z tą

Gość do oliwka
o właśnie ta strona atrapa jest najlepszym dowodem:)

Gość 1987456
Slyszalam o Poznaniu ,ze porywaja dzieci dla organow .Nawet znajoma mi mowila ,ze jak byla to jacys dziewni ludzie za nia chodzili.

Oto legenda miejska pod postacią łańcuszka. Opowieść przytoczona w łańcuszkowej wiadomości to dobrze znany badaczom legend miejskich wątek „Udaremnionego porwania” (ang. Attempted abduction). Arkadia to centrum handlowe w Warszawie. Pewnie jest którymś tam setnym (nie przesadzam) przybytkiem, gdzie rzekomo miała mieć miejsce ta mrożąca krew w żyłach historia. Zwracam uwagę, że mówię nie tyle o fakcie porwania dziecka w centrum handlowym (trudno udowodnić, że nigdy w historii centrów handlowych na całym świecie nie doszło do porwania dziecka), lecz o całym ciągu fabularnym (matka z córką na zakupach — dziecko znika — ochrona zamyka wyjścia — dziecko odnalezione w toalecie — porywacze znikają — dziecko przebrane, z ogoloną głową, ale żywe). Można więc — choć nie mam jeszcze w ręku żadnego dementi — założyć, że to po prostu kolejna mutacja opowiadanej od 30 lat na całym świecie fałszywej legendy miejskiej. Dość powiedzieć, że na początku lat 80. legenda przetoczyła się przez całe Stany Zjednoczone, od jednego wybrzeża do drugiego... W łańcuszku pojawia się sugestia kradzieży organów, zob. analiza legendy o znikającej nerce.

Gość Agatannnn
ale w sumie niech mamusie sie wystrasza i zamiast zabierac dzieci na zakupy, nie wybiora sie na plac zabaw czy do lasu na spacer

Gość 1987456
Racja!!!

Gość Jessy28
co za bzdura

Gość trtr
Bo to czarna wołga była. A że na dzieci trzeba uważać, to chyba oczywiste, tak zresztą jak przerywanie debilnych "łańcuszków" rozsyłanych mailowo.

Gość też pamiętam
w zeszłym roku pod koniec lata u mnie w mieście szalała przerażająca plota, że w Realu miała miejsce identyczna historia...........oczywiście okazała się ona bujdą na resorach. Nota bene Nie wiem co mają na celu ludzie wymyślający takie i im podobne historie, chyba mają problem ze sobą............

Gość porwaniec
Witam ,własnie udało mi się uciec z rąk porywaczy , co prawda mam ogoloną głowę , jestem nieco odurzony oraz czuję się jak bez nerki ale jestem już bezpieczny. Mam wyjątkowego pecha bowiem jest to już 453 moje porwanie w tym miesiącu. Schemat ten sam , supermarket, moi rodzice się kłucą , i oczywiscie zostawiają mnie samego. Wówczas porywacze pakują mnie do wora , golą odurzają itd. Dobrze że chociaż jak podrosnę to nie obudzę się po dyskotece bez nerki w wannie bo już mam wszystko powycinane.

Gość mała kasia
taka sytuacja zdarzyła sie w auchanie w poczesnej koło częstochowy byłam z mezem na zakupach kiedy ogłosili przez głosniki ze zostało porwane dziecko i w zwiazku z tym zamykaja wszystkie wyjscia....dziecko znaleźli właśnie w wc z ogolona głowa i juz przebrane......wiec to nie bujda tylko sadze ze oni maja taki scenariusz działania...

Gość w ten sposób wyludza sie
adresy mailowe i potem komp jest zasmiecany jakims gownem, Bardziej obrzydliwy byl lancuszek, ktory do mnie dotarl o poparzonym dziecku, bardzo prawdopodobnie brzmial, bo i nazwa szpitala i nazwisko lekarza prowadzacego, tyle,ze ktos obcy podszyl ie pod rodzicow tego biednego dziecka, ktorzy z tego klikania ( 3 gr za klik) nic nie mieli- rozgoryczeni prostowali. Podle wykorzystano ich tragedię.

Łancuszek czy nie łancuszek, ale takie rzeczy sie na swiecie dzieja. Ludzie nie maja wyobrazni i dochodzi do tragedii. Na dzieci naprawde trzeba uwazac. Sama pare lat temu uciekalamm z mafii wloskiej. Przezycie jak na filmie sensacyjnym, ale prawdziwe. W zyciu bym nie powiedziala, ze mnie cos takiego spotka, a jednak... moze spotkac kazdego!

mmmhmmm ;) a jak kończyłam podstawówkę to krążyła legenda o diable jeżdżącym czarnym samochodem i porywającym ludzi :D byłam wtedy ze znajomymi u koleżanki na działce w Myszkowie i panikowaliśmy jak tylko widzieliśmy czarne auto. żeby diabeł nie porwał to trzeba było nosić krzyżyk na szyi albo jak sie auto zatrzyma to sie przeżegnać :D i ponoć diabeł miał na jednej nodze kopyto :P ale panika była jak ta lala :D

Gość hjghjgfghg
Gdy moja mama była dzieckiem to takiem postrachem był facet który jadac konną bryczką wywalił się i zabił. Potem jeździł on jako duch tą bryczką i porywał dzieci i oddawał je chore ;) A gdy ja byłam dzieckiem to ta legenda ewaluowała i taki postrachem dla rodziców i dzieci był samochód z przyczepką a ten kto porywał zabierał dzieciom organy i wysysał krew dlatego tez gdy dziecko miało np. anemie to kazdy wpadał w panikę że to ofiara porwania ;)

Gość i to jest wlasnie
legenda miejska... jedna pani drugiej pani...ale nie wiadomo kto komu gdzie i kiedy. legendy miejskie opowiada sie ku przestrodze! ilekroc czytam to zawsze zastanawia mnie jak ci porywacze uciekli skoro wszystko bylo zamykane a nawet ja juz sie udalo to czemu bez dziecka? No i najwazniejsze: radze poczytac jak wyglada taki przeszczep organow, jaka musi ogromna zgodnosc zeby biorca znalazl odpowiedniego dawce, jakie sa procedury, jak wygladaja przygotowania do przeszczepu. Na pewno nie ma tu mowy o przypadowym dziecku spuszczonym na chwile z oka rodzicow

Mogli nie uciec ale wtopic sie w tlum. dziecko zostawili, a oni sami udawali normalnych turystów. Co z tego ze zamkneli wszystko, przeciez nikt nie wiedzial jak wygladali Ci porywacze. A na organy bierze sie kogo popadnie, przeciez mogliby go przetrzymywac tak dlugo az znajdzie sie ktos odpowiedni, a wierzcie.. dlugo n ei musieliby czekac. Ja juz zaglebialam sie w te tematy. Mowi sie o porwaniach kobiet za granicami, ale nie tylko one sa porywane. Równiez mezczyzni padaja ofiarą i nie sa wtedy sprzedawani jako prostytutki... choc i to sie zdaza, ale wlasnei na organy... To jest handel ludzmi, dzieje sie to rowniez w tej chwili na calym swiecie. Moim zdaniem zamaist nasmeiwac sie z tych łancuszków, powinno sie zalaczyc pewne myslenie

Gość mama-mulatki
Ostatnio nawet w jakiś wiadomościach mówili o takiej próbie porwania w markecie i pokazywali filmik z monitoringu. Dziewczynka na szczęście była już dość duża i zdołała się wyrwać i uciec. Oglądał ktoś?

Gość MamaZeSlaskiejWioski
U nas w gliwicach ponoc w tesco byla ta sama bajka skonczcie zlancuszkami !!!

Gość czarna wolga
jak ja bylam dzieckiem to byla czarna wolga :D

I lepiej za mąż nie wychodzić bo się można w wiatrak wkręcić:D