Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

i-cin

Pomocy!!! praca domowa dla rodziców

Polecane posty

Hej :) Moje dziecko dostało pracę domową do wykonania przez rodziców. ma kilka zdań, w miejsce kropek ja mam wstawić po zdaniu tak, aby z całości wyszło opowiadania. Nie mam pomysłu.... :( Pomożecie??? A oto zdania: Niedźwiedź Teofil zdziwiony przetarł oczy .............................................. Kaczka krzyżówka podreptała w stronę stajni ............................................... Linijka miała tylko 30 cm, co zaskoczyło Kruszka. ............................................ A trójkąt grał, grał i grał. ............................................... Woda znów była słona. ................................................ Raźnie chwycili za wiosła. ............................................... ............................................... ..................................................

Gość czarny kotekPP
co to wogole jest?? czego teraz ucza dzieci w szkole...:classic_cool:

Gość pisał to schizofrenik
?

Gość 1987456
Jak nie odrobisz to kto dostanie 1?

Gość Moze cos pomoge
Cóz to jest?? Napisz dokladnie tresc zadania, przepisz dokladnie, moze cos pomoge

Mi to mówicie??? Mała jest w pierwszej klasie, a ty takie rzeczy...

Gość czarny kotekPP
w 1 klasie???????????????????????????? przesadzili troche, przeciez to jest bez sensu..

Gość myslałam ze rodzice juz
zakonczyli edukacje w szkole podstawowej . zeby nauczyciele zadawali prace domowa rodzicom ! ale porabany nauczyciel !

Zdania przepisałam dokładnie. A treść zadania brzmi: "robimy wiosenne porządki w tej książeczce. Ułóżcie opowiadanie, łącząc odpowiednio te zdania. Poproście dzieci o zilustrowanie na kartce tej historii."

Gość a zawołanie
Niedźwiedź Teofil zdziwiony przetarł oczy. Przed chwilą kaczka uciekała przed nim, a teraz nie mógł jej nigdzie znaleźć. Gdzie ona się podziała! Rozejrzał się dookoła. Kaczka krzyżówka podreptała w stronę stajni. Niedżwiedź Teofil poszedł za nią, by zobaczyć, dokąd ona tak drepcze. Przez okienko zauważył, że kaczka krzyżówka podeszła do Kruszka, który spokojnie spał w rogu stajni, a spod sufitu słychać było cichy dźwięk, jakby ktoś grał na trójkącie. Kaczka poprosiła Kruszka, by pomógł zaciągnąć linijkę, którą znalazła na podwórku. Wtedy będą mogli zrobić z niej tratwę i z łatwością przepłynąć przez rzeczkę. Tylko w ten sposób bedą bezpieczni i nie doścignie ich niedźwiedź. Linijka miała tylko 30 cm, co zaskoczyło Kruszka. Zdziwił się, ponieważ nie wiedział, jak na tak krótkiej linijce kaczka krzyżówka chce przepłynąć przez rzeczkę. Jednak pomógł jej zanieść ją nad rzeczkę. A Teofil przyglądał się temu wszystkiemu z ukrycia. A trójkąt grał, grał i grał. Teofil nie wiedział, co tak gra, myślał, że to może jakiś tak tak śpiewa? Niedźwiedź poszedł za kaczką i Kruszkiem nad rzeczkę. Kaczka najpierw chciała płynąć wpław, nie na linijce, ale Woda znów była słona. Nie zastanawiając się wiele, Kruszek urwał dwie gałązki z listkami, które posłużyły za wiosła, i wsiedli z kaczką krzyżówką na linijkę. Niesamowite, oboje się zmieścili! Raźnie chwycili za wiosła i bezpiecznie przepłynęli na drugi brzeg. A Teofil patrzył jak zahipnotyzowany, nie mogąc zrobić kroku, a trójkąt grał i grał... nie wiedział, że to magiczny trójkąt, którego dźwięk zaklina zwierzęta, które chcą krzywdzić słabszych. I dlatego, słysząc jego dźwięk, Teofil tylko patrzył, jak kaczka i Kruszek bezpiecznie przepływają przez rzeczkę.

Gość a zawołanie
nie, no boskie opowiadanie mi wyszło, aż jestem z siebie dumna :D

Gość Moze cos pomoge
Sorry ale to chyba nei na moja glowe... Moze gdybym nie miala magistra to cos by mi do glowy sensownego przyszlo. Na takie zad chyba trzeba byc glupim zeby poprawnie odpowiedziec...

Gość a zawołanie
jednak nie jest takie ładne jak mi sie na początku wydawało...

Gość Moze cos pomoge
na zawolanie - gratulacje. jestes boska/i

Gość a zawołanie
może mama dopieścisz to jakoś i przydadzą ci się moje wypociny :)

Gość a zawołanie
"Na takie zad chyba trzeba byc glupim zeby poprawnie odpowiedziec..." To mówi samo za siebie, jaka ja jestem :D

O rany, śliczne!!! Troszkę obrobię i będzie ok. Chyba minęłaś się z powołaniem :) Wieeelkie dzięki PS - magister czasem faktycznie utrudnia zadanie :)

Gość a zawołanie
ja mam nadzieje ze za miesiac bede mgr :)

No to trzymam kciuki!! Wiem co to znaczy, ja mam 21 czerwca obronę na podyplomówce :)

Gość trtr
"A zawołanie", ty masz taki talent czy jakoś ćwiczysz wyobraźnię? ((.)) ((.)) No bo wyszło ci genialnie!!!!

Gość gość
F9wwWSgtelSk5hXpLWxmEzXD