Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christus Rex

Polska nadzieją dla świata?

Polecane posty

Gość Christus Rex

Jak nietrudno zauważyć nasz dawny świat coraz bardziej odchodzi w przeszłość. Świat wartości, normalności, gdzie rodzina oznacza tata + mama + dzieci, a nie tata+tata, lub mama +mama + adopcja, gdzie to ludzie decydują o sobie, a nei robi to za nich wszechobecna biurokracja i politycy. Walczmy o normalność i wolność. Nie dajmy się ogłupić mediom i koncernom, które mają zysk z naszego nieszczęścia!

Gość ******* *********
jestem mama + dziecko nie pasuję do idealnego obrazka

Nie lubie Polski, ale z tymi mediami masz calkowita racje. Ja nie mam tv, nie ogladam, nie czytam wiadomosci, mediom mowie NIE! Jestem im zupelnie przeciwna. Niebawem zrobia z nas, ludzi robotow manipulowanych za pomoca mediow.

Gość Wielka Polska Katolicka
Mayor of London a co to jest wg. ciebie Polska, ktorej ty tak nie lubisz, albo moze inaczej, a jaka Polske bys lubial, jakas bys chcial?

Mayor, nie chodzi o to wiele, zawsze jest co naprawiac i poprwiac, tylko co konkretnie ci sie nie podoba, dlaczego nie lubisz.

Mayor jestes Polka tak? Masz dziecko tak? i jestes samotna matka tak? Dlaczego?

nie z wyboru? Ojciec "zrobil ci" dziecko i zostawil je?

czyli to ze jestes samotna matka (i wyemigrowalas do londynu?) nie ma tu zupelnie nic do rzeczy?

Twoje pytania to za wysokie progi na moje nogi, albo ja juz jestem przemeczona siedzeniem w pracy. Zreszta zaraz do domu, to odpoczne i moze wieczorem odpowiem. :)

Narzekasz, wiec pytam. Mowisz ze ludzie nie sa tacy. To typowa gadka prosto z tuby propagandowej GW. Jezeli wiec stawiasz jakies tezy, spoelczne, czyli wysokie jak najbaridzej progi to prosze o chociby dwa zdania wyjasnienia. To nie ladnie ale co najwazniejsze dla ciebie samej nie rozsadne uciekac od problemu. I wcale nie uwazam ze nie masz prawa do rozczaroawnia, frustracji, krytykowania innych.. .pytanie tylko jak sami podchodzimy do zycia.

Ale ja juz uzasadnilam. W Polsce nie podobaja mi sie ludzie, a raczej sposob ich myslenia, stereotypy, wartosci, jakimi sie kieruja, tudziez wrogosc, pesymizm, zazdrosc, zawisc, przesadna wrecz, bardzo negatywne cechy charakteru. Moglabym wymieniac i dalej, lecz czasu juz brak, trza do domu mykac, gdyz pracy koniec. :)

Ps. Wladza kociola katolickiego takze mi sie nie podoba. Kieruje sie w zyciu etyka i logika, takze jesli chodzi o model rodziny, np tata+tata, uwazam to za blad biorac pod uwage moja etyke, nie religie ani wiare, ktorej zreszta nie posiadam. Mam wlasne wartosci, ktore nic wspolnego z wiara nie maja.

No ale ty myslisz wlasnie stereotypami! Ksiadz niema zadnej wladzy, a jezeli tak jest to jest jakas chora sytuacja. Religia i wiara nie polega na bezmyslnym wykonywaniu czyichs zadan. Czytala s kiedys Spoleczna Nauke Kosciola? Tam jest bardzo wiele madrych rzeczy, tylko ze ludzie wola karmic sie sensacjami z mediow niz samemu dojrzwac. To nie jakis Kosciol, nie jakas Religia i nie jakas etyka odeerwana od tego kosciola, ta etyka wynika z cywilizacji lacinskiej a cywilizacja acinsk czy chcemy czy nie to kosciol Katolicki. Ale ja sie nie wpatruje w zlo, czy w jakiegos durnego ksiedza, bo nawet jezeli jestem slabo proaktykujacy to wiem ze w religii tak jak w zyciu potrzeba tylko troche marzen i wiecej myslenia, a nie same marzenia bez rozsadku. To samo mowi religia, serce to tron dla rozumu, tam skarb twoj gdzie serce twoje. Trzeba samemu byc silnym i wierzacym a nie plakac ze inni sa tacy brzydcy.

Ani mi sie sni myslec stereotypami. Mam wlasne wytlumaczenie na wszystko. I upodobania takze. Wiele ma wplyw na moje preferencje, ale o tym juz nie teraz, bo czas juz na mnie. Najwyrazniej wpadne na topik pozniej.

Ps. Jestem ostatnia osoba, dla ktorej media maja jakiekolwiek znaczenia. Propaguje anty-medialne zachowania. :) Nie mam w domu tv, nie czytam wiadomosci, mediom mowie zdecydowanie NIE!. I tak jest lepiej. Uwierz. Pozdrawiam serdecznie. Do napisania pozniej.......

Ostatnie: nie placze, ze inni sa tacy brzydcy. Wrecz przeciwnie. Nie obchodzi mnie to, lecz nie ukrywam, ze "tych" innych nie lubie. Pa pa.

Polska nadzieja swiata? ha ha ha Akurat Polska ma jakikolwiek wplyw na swiat :D :D :D PS. Konserwatysci zawsze uwazali, ze bronia tradycyjnych wartosci, a nie ze sa zacofani. :P

Ciociu miecia, zycze ci dlugich lat zycia, i mam nadzieje ze jestes mloda ciocia i dozyjesz tych czasow kiedy oliwa wyjdzie na wierzch.

Ja nie, ale bywaja tacy. Natomiast potrafie wyciagac wnioski i wyobrazic sobie skutki. Sprawdzone w praktyce.

Wielka Polska Katolicka sorka, że się wtrącam, ale nie lubię, kiedy ktoś myśli, że wie. I tak np. stawiasz zarzut burmistrzowi \"No ale ty myslisz wlasnie stereotypami!\" - każdy człowiek myśli stereotypami, bo do myślenia używa umysłu. Umysł pełni funckcję porządkującą. Jeżeli coś porządkuje, to poprzez mniej lub bardziej abstrakcyjne analogie, innymi słowy przez stereotypy, czemu sam dajesz wyraz mówiąc \"Jezeli wiec stawiasz jakies tezy, spoelczne, czyli wysokie jak najbaridzej progi to prosze o chociby dwa zdania wyjasnienia\". W Twoim wypadku stereotypem jest akcja reakcja. Co więcej jesteś natarczywy swoim trybem myślenia mówiąc, że jeżeli ktoś wychodzi z innego założenia niż Ty(np. ktoś uznaje, że daje Ci odpowiedzi szczątkowe, żebyś dał mu spokój) to zachowuje się nieładnie i z rozsądkiem też u tego kogoś na bakier. Przedtem wpadasz w jeszcze ciekawszy dyskryminujący stereotyp \"To typowa gadka prosto z tuby propagandowej GW. \" Potem jeszcze mówisz o europie łacińskiej. Ale nawet jak o niej mówisz, to mówisz o niej jako o chrześcijańskiej. Nie zapominaj, że przedtem też coś tam było, nie wspominając o kolebce cywilizacji zachodnioeuropejskiej - grecji. Więc nie mów, że cywilizacja łacińska to kościół katolicki. Kaka jest składową systemu wartości europejskiego. Jak ja nie lubię, kiedy ktoś naciąga fakty dla swoich racji.

Cywilizacja łacińska oparta jest o Grecję jak najbardziej i nigdzie nie powiedziałem że wcześniej niczego nie było.

pisałeś "ta etyka wynika z cywilizacji lacinskiej a cywilizacja acinsk czy chcemy czy nie to kosciol Katolicki." a ja Ci zripostowałem, że to żaden kościół, że kościół dopiero przyszedł i się zadomowił po 700 latach w całkiem niezłej cywilizacji i się w nią uwikłał. Dlatego np. idee demokratyczne(dużo starsze od kaki) stoją często w opozycji do religii.

A ja ci mówię że Kaka ma monopol na prawdę synu marnotrawny.

I to Kaka a nie żadne tam Grecki i demokracje budowały cywilizację zachodnią jak ją nazywasz. Zapamiętaj. Tak samo jak nie wiesz i czego nie wiedzą nienawidzące polaków ruskie (białorusiny, żmudziny(litwiny) i ukraińcy że ich cerkwie budowali Polacy, a Moskale im wszsytko niszczyły urabiając ich tak jak ty jesteś urobiony.