Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lordteam

Domowe sposoby na blizny

Polecane posty

Gość lordteam

Prosze doradzcie mi jak w naturalny sposób mogę "wypełnić" skórę czoła żeby uzyskać jej jednolitość bez żadnych blizn. Błagam doradzcie mi bo już nie daje rady ...

Gość mikrodermabrazja
kilka zabiegów mikrodermabrazji, ale tego się nie robi latem, poczekaj do jesieni a z domowych sposobów okłady z rozgotowanej na papkę cebuli, codziennie na 30 min, przykryć gazą, efekty po 2-3 tygodniach codziennego stosowania z apteki : Skinoren, Glyco A, Cepan

Gość lordteam
A używał/słyszał może ktoś o maści SCALDEX ? Podobno wygładza każdego rodzaju blizny glębokie, płytkie itp ?

Gość mało wiesz
scaldex jest na rany nie na blizny

Gość mało wiesz
nie ma takiej maści, która wygładza blizny każdego rodzaju, idź do dermatologa

Gość cebularzzzz
Stosował ktoś okłady/maseczki z cebuli ? Jeśli tak to czy pomogły i jak jest robić ? I czy to również działa na niezbyt głębokie blizny ?

Gość lordteam
Byłem ale nic sensownego mi nie poleciła . Może ktoś coś wiecej powiedzieć o tej cebuli ?

Gość sadddd
up up up up

Gość martunek4
Polecacie różne maści z apteki na blizny. Bardzo podobny skład do skinorenu ma maść Acne Derm. Jest na blizny po trądziku, bardzo szybko się wchłania, nie śmierdzi.

Gość wyjaśni mi ktoś
Czy cebula (jej sok) ma faktycznie takie właściwości , które redukują blizny ? Dodam , że moje blizny nie są głębokie - nie mniej jednak są . Czy sok z cebuli na to pomoże ? A jak nie to co ? Prosze o pomoc

Gość blizny mam *** help
ja czytalam ze wystarczy utrzec cebule, nalozyc na twaz, odczekac 10.min i tak codziennie (podobno mini rezultat widoczny po pierwszym dniu ale dla lepszego efektu to trzeba caly czas sie sparowac) aha i wcale tak bardzo nie smierdzi :))))

Gość Paula xd
Wracając ;d coś o cebuli ;D Ja stosuję cebulkę na twarz. Kroje na cztery części po prostu pocieram twarz tymi jej warstwami a jak warstwa zrobi się sucha to pocieram o tarkę xd a potem ten miąższ co z tarki został to nakładam na twarz. i czekam aż wyschnie to kładę się spać i śpię z tym do rana. Rano zdrapuje z twarzy i myję ją delikatnym mydłem dla dzieci ;d Mam trądzik ale nie aż tak mocny kiedyś miałam gorszy ale z miesiąc temu jak pierwszy raz zaczęłam stosować cebulę to po 2 dniach mnie wysypało bo cebula wyciąga najpierw te wszystkie brudy itp. co siedzą w twarzy ale zaczęły się goić szybko i cały czas stosowałam cebulkę . Po jakichś kilkunastu dniach zeszły mi też przebarwiania po nich więc się opyla ją stosować. Teraz najczęściej wyskakują mi mocno krostki przed okresem ale to raczej normalne a tako to już nie mam aż takiego problemu. I po cebuli już mnie tak nie zasypuje ;d Teraz stosuje ją kiedy mi trzeba i na przebarwienia i krostki. I nie gotuje jej ;d troche płacze ale chyba lepsze efekty są ;D

Gość blennka
Domowych sposobów niestety nie znam. Ja wolałam się przejść do apteki i kupić coś sprawdzonego. Czytałam dobre opinie o plastrach silikonowych, kupiłam i naklejam od tygodnia, jestem ciekawa jaki będzie efekt.

Gość christinaaa
których plastrów używałaś? Co myślicie o tych sutricon, w święta sie poparzyłam, rana się goi ale na bank zostanie spora blizna :( szukam info i dużo osób pisze o plastrach że są bardzo dobre

Gość gość
Zobacz White&Beauty Floslek, mi na małe blizny pomógł.

Gość gość
Nie znam tego ale mam tej firmy krem pod oczy a na bliznę po wywałce na rowerze wcierałam bio-oil, siostra mi to dała bo jej zostało trochę i faktycznie pomaga na blizny a ja myślałam że na rozstępy w ciąży tylko działa

Gość Milq
christinaa śmiało bierz sutricon. Wypróbowałam na swoich bliznach, z polecenia znajomej dermatolog zresztą i naprawdę dają dobre efekty. Tylko pamiętaj, żeby naklejać i nie zapominać.