Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strach przed usunięciem ósemki

jovan

Polecane posty

W przyszłym tygodniu jestem zapisana na wyrywanie ósemki.....Straszne się boje, a dziś się jeszcze okazałao po prześwietleniu, że jest już druga, ale jeszcze nie wyszła. Strasznie się boje, mam OKROPNE doświadczenia z wyrwaniem zęba, lekarz usuwał mi podczas ostrega zapalenia, wiec znieczulenie niewiele pomogło.....do dziś czuję ten ból....a ósemki to najgłebiej osadzone żęby i bradzo mocne. Okrponie się boje, poza tym musze jechać sama do gabinetu i wracać z przesiadką....moze jakoś sobie poradze....a czy mozecie mi powiedzieć, czy lekarz daje L4, bo z tego co czytałam to jest się opuchnietym ok 4-6 dni. Jak ja do pracy pójde?:-). Mozecie opisać swoje doswiadczenia, albo jakieś porady? Z góry dzieki.

Gość kateto
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3124439&start=0 tu znajdziesz nasze mrozace krew w zylach doswiadczenia :) p.s nie boj sie, im szybciej je wyrwiesz tym lepiej, potem moze byc tylko gorzej. Kaz sobie przepisac antybiotyk i popros o zalozenie szwow ( niestety nie wszyscy dentysci to robia). Jesli czeka Cie dluga droga z gabinetu do domu to wez ze soba jakies tabletki przeciwbolowe. najlepiej ketonal :) bedzie ostro jak zejdzie znieczulenie. Jesli codzi o zwolnienie, to w zasadzie jesli nie wykonujesz pracy fizycznej typu dzwiganie to nie jest ci ono potrzebne, przezyjesz. Moze je wypisac rowniez lekarz rodzinny. Po estrakcji jedz lody i pod zadnym pozorem nie plukaj niczym buzi ! :) trzymam kciuki

Dzięki za odpowiedz, ale jak sie naczytalam, że ludzie po 5 dni z łóżka nie wstają to koszmar musi być jakiś....poza tym moje ósemki nie mają korzeni. czy to możliwe?są ogromne, ale bez korzeni...

Gość kateto
:) nie wiem , czy to mozliwe :) bolec to to boli, ale mozna przezyc, ja na przyklad nie spuchlam wcale, nie jest to norma. Kilka dni trzeba sie pomeczyc i bedzie z glowy. Powiem Ci, ze wyrwanie gornych osemek ( jednoczesnie )przezylam dosc bezbolesnie, natomiast jedyna dolna, ktora mialam i poszla do kosza przyspozyla mi troche cierpienia, ale to bylo skomplikowane rwanie, moze u ciebie pojdzie gladko :)