Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem teraz co robić

Pożyczyłam koleżance laptopa

Polecane posty

Gość Nie wiem teraz co robić

Nie był najnowszy, ale działał i był sprawny. Po jakimś czasie uszkodziła gniazdko ładowania i oddała go do naprawy koledze siostry (podobno elektronikowi i komputerowcowi). Kilka tygodni później laptop przestał działać i oddała mi go. Niesprawnego. Chłopak, który go "naprawiał", przykleił gniazdko do płyty głównej silikonem. A co za tym idzie, uszkodził go. Miałam kupca na tego laptopa i teraz go nie kupi. A tu ani koleżanka ani chłopak, który tak troskliwie się zajął sprzętem, nie poczuwają się do zwrotu kasy za uszkodzenie. To znaczy koleżanka od trzech tygodni mówi, że przelewa mi pieniądze, ale bank nawala. Ten chłopak też ponoć chce zapłacić ale się wycofał, bo nie będzie płacił (dosłowny cytat słów koleżanki). Jestem wściekła na maxa.

Gość tja....
dobry zwyczaj nie pożyczaj...:P powinnaś żądać od koleżanki takiej kwoty jaką oferował kupiec i tyle. sorty ale koleżanka jak zepsuła to powinna dać tobie decyzje gdzie i jak naprawić a nie dawać jakiemuś "fachurze". a "fachurze" nic do tego, niech ona się z nim rozlicza jak chce. kompa pożyczyłaś jej i od niej powinnaś się dopominać.