Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Semantyczkaaa

czy któraś z was rodziła naturalnie dzieci ponad 4 kg

Polecane posty

Gość Semantyczkaaa

moje sie zapowiada duzeeee, a chcę rodzić sn, zastanawiam sie więc czy jest okropnie ciężko

moja cora miala 4380 g, urodzilam sn, bez nacinania krocza...

Gość Semantyczzkaaa
i nie mialyście żadnych prblemów rozumiem:) poród bez komplikacji?

Gość mamuśkkka
Ja ur.dziecko 19 lat temu ważące 4440 g,mierzące 61 cm.nacinaci mi krocze.Dziecko nie mogło się ur.6 osob wypychało mi je.dopiero jakies 5 lat temu dowiedziałam się,ze takie wypychanie dziecka(nie pamietam fachowej nazwy)jest niedopuszczalne.Powinnam meić cesarkę.Poród był bardzo długi.Samo wyjscie dziecka trwało 40 min.Dziecko miało 7 pkt.Dopiero rano podano mi Go do karmienia. Poród był okropny i dla mnie i dla dziecka,ale wszystko z dzieckiem było OK.To moje jedyne dziecko.

u mnie bylo jednak pekniecie krocza II°, bo pod koniec za mocno i za szybko poparlam, ale teraz nie odczuwam w ogole konsekwencji tego pekniecia:); generalnie porod 9 godzin, ja juz nie pierwszej mlodosci bo 34 l i pierwiastka do tego wiec mysle ze zle nie bylo:°

Gość mamuśkkka
linne--W jakich latach rodziłas?

Gość mamuśkkka
linne-Czy to pierwszy poród?

Gość mamuśkkka
lionne-to trochę dziwne,że rodziłąś siłami natury. Na epwno miałaś USG i wyszło,że waga dziecka będzie duza i pozwolono Ci rodzić bez cesarki ,do tego w Twoim wieku. Ja rodziłąm 1990,USG robili tylko wtedy gdy z ciązą cos było nie tak.

tak pierwszy porod, we Francji rodzilam; mamuskka wspolczuje tych przezyc, czasem roznie to bywa przy duzych dzieciach...

Gość Semantyczzkaaa
ja bardzo chciałabym urodzic naturalnie, ale moje dziecko w 26 tyg. ma już 1,400 więc prognozuję, ze będzie duże

Gość mamuśkkka
linne--i nie zostałas nacieta,tylko krocze Ci samo pękło.Troche dziwne to.

Gość mamuśkkka
linne--no to Francja jakas zacofana,ze nie nacieli Ci krocza tylko pozwolili aby pekło.

wiesz jak wyjechalam do Francji to juz bylam w III trymestrze, na moje usg z Pl to tam w ogole nie patrzyli a na kontrolne tam juz sie nie zalapalam bo dlugie terminy oczekiwan... polozna oceniala ze dziecko bedzie duze, ale stwierdzila tez ze mam dobre wymiary miednicy i ze dam rade... musze na razie uciekac, ale potem tu zajrze; pa!

Gość moj synus mial 4 kg
i 54 dlugi...poszlo bardzo gladko i szybko :)..ale mnie nacieli.

Gość mamuśkkka
Ja mam wąską miednice. Ale i tak sie dziwę,ze we Francji nei zrobili Ci USG powtornego i do tego nie nacieli krocza.Moze tak do obcokrajowcow tak podchdza.

Gość mamuśkkka
Ja męczyłam się od 23 do 17:20-18h,a samo wyscie dziecka 40 min.

Gość Zadowolona-
jezu same wiadrzyce .

Gość mamuśkkka
Zadowolona-Cos z Tobą nie tak :-) To,ze ur.duze i długie dziecko nie oznacza,ze miałam i mam cipcie jak wiadro :-) W wieku 43 lat mam cipcie bardzo wąska

Gość Semantyczzkaaa
zauwazyłam, ze te po cc chcą się chyba dowartościować i zawsze wyjeżdżają z tą pipcią jak wiadro:-o śmieszne to jest, gdyby tak było, to miliony kobiet po pierwszym porodzie nie miałyby przyjemnosci z sexu, a tu rodza kolejne dzieci, które jak wiadomo powstają z wytrysku nasienia, a wytrysk jest tylko wtedy gdy męzczyźnie jest przyjemnie, co prowadzi do konkluzji, ze skoro mu przyjemnie, to znaczy, ze nie czuje luzu, ale normalne tarcie, wiec przestańcie pitolić bo niedobrze się robi:( nie ma to jak ukryte kompleksy

Gość moja szwagierka
urodziła syna 4200g sn a dziewczyna przed ciążą bardzo szczupła, trochę się pomęczyła ale wszystko było w porządku.

jakby ZADOWOLONA była tak zadowolona to by nie potrzebowala sie tutaj dowartosciowywac ;) nie urodzilam dziecka powyzej 4 kg, ale pisze bo ktos napisal o wypychaniu dziecka, ze sie nie stosuje itp.. ja urodzilam dziecko 3730 g- wiec moze nie jakies wielkie ale byl problem z wyjsciem, mała traciła tętno i też musieli mi ją wyciskać z brzucha (tak ze mialam posiniaczone żebra) - więc tę metodę chyba dalej sie stosuje... no ale dobrze, bo byloby kiepsko - wychodzila 30 minut a poród ogólnie 19 godzin :o

Gość mamuśkkka
meaaa--musze sobie przypomniec jaka ta metodafachowo sie nazywa.Pamietam,ze chyba zaczyna sie na liter K.Parę lat temu było głosno o tym,ze wyciskano kobiecie dziecko i zostało przez to dziecko uszkodzone.Ta metoda jest zakazana,ale wiadomo,ze zakazy są często łamane.

Gość mamuśkkka
meaaa--ja też sie cieszę,ze obyło sie bez cesarki,ale jak dowiedziałąm sie,ze takei wyciskanie mogło spowodowac uszkodzenie dziecka to niedobrze mi się robi :-(

grunt, ze mamy zdrowe dzieciaczki :) ja mam dreszcze jak pomysle co by nie bylo jakby mi jej nie wycisneli :( i tak odjeli jej punkt za kolor skory bo byla sina z niedotlenienia

Gość dalismana
moj synek mmiał 4.70 nacieli mi krocze ale urodziłam go w godzine nie całą heheh:-) nie martw sie jakos to bedzie pozniej nie miałm zadnych nie przyjemnosci i dyskomfortu seks dalej super:-)

Gość mamuśkkka
meaaa--o tak ,grunt,ze dzieci sa zdrowe:-) Mój to juz maturzysta:-)chłop jak dąb. Zdrowia Wam obu życzę.

Gość Semantyczkaaa
oj dziewczyny jak wam zazdroszćzę, ze macie to już za sobą, ale z drugiej strony musze to przezyć, boje się tylko, ze skierują mnie od razu na cc, z powodu wagi dziecka, a ja strasznie chciałabym doswiadczyć porodu naturalnego, to na pewno mimo bólu cudowne doświadczenie i przezycie

ja zaczelam porod naturalny i tak mialo pozostac..jednak mala nie chcial wyjsc mimo rozwarcia 9 cm....wazyla 4,235 ...ostatecznie lekarz zapropnowal mi cesarke....wiem, ze moze nie na temat...ale ja chcialam rodzic naturalnie;)...teraz znowu jestem w ciazy i zobaczymy jak to bedzie...aha rodzilam w niemczech w duzym miescie i bylam sensacja;)...ponad 4 kg....