Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedeeeeemama

Czy mozna pic magnez musujacy w ciazy?

Polecane posty

Gość bedeeeeemama

Biore feminatal z DHA (jestem w 7 miesiacu ciazy). Od jakiegos czasu mam ogromna chec na magnez musujacy 9z wit b6). Nie zaszkodzi jak wypije 1-2 tabletki dziennie?

Gość nie zaszkodzi
a wrecz pomoze ;)

Gość NIE WOLNO
!!! poczytaj chociażby co jest napisane na opakowaniu w przeciwskazaniach - nie dla matek karmiących i kobiet w ciąży

Gość obolała po CC
NIE WOLNO, ja nie wiem, jakie Ty masz opakowanie magnezu, że przeciwwskazaniem jest ciąża. W ciąży często lekarze przypisują magnez, żeby przeciwdziałać skurczom łydek i stawianiu brzucha.

Gość bedeeeeemama
no wlasnie nie ma tam przeciwskazan dla kobiet w ciazy, w sumie tam nic nie ma o przeciwskazaniach

Gość obolała po CC
nie można, co ty za bzdury wypisujesz

Gość NIE WOLNO
chyba rzeczywiście wciąż obolała jesteś po tym CC skoro tak się głupio upierasz:O magnez jeśli są jego niedobory jest jak najbardziej wskazany w ciąży i należy go uzupełniać, ale pod postacią tabletek do połykania! nigdy żadnych witamin musujących

Gość obolała po CC
tak tak, bo to co musuje to węgiel, a węgiel jest niewskazany... skąd ty czerpiesz takie rewelacje? to co musuje to DWUTLENEK WĘGLA, który może powodować lub pogarszać wzdęcia w ciąży, ale jedynie może powodować dyskomfort, a nie jest toksyczny Jejku, węgiel musujący... :O

Gość magnes na skurcze
lydek NIE POMAGA! POTAS JEST NA TO, MAGNES na przedwczesne skurcze brzucha jest,nie lydek ;)

Gość zatroskana1
Obolala :D Sama chcialam to napisac :) na lodowke se przyczep :) A magnez w ciazy jest wskazany i ja pije wlasnie musujacy, bo "lepiej mi wchodzi". A czym sie roznia skurcze macicy od skurczu lydek, ze niby na jedne pomaga a na inne nie??? A ta teoria ze wegiel jest musujacy tez mi sie podoba :) Ludzie palacy weglem w piecach uwazajcie, bo jest musujacy :D bedeeeeemama --> pij sobie spokojnie 1-2 tabletki dziennie :) Pozdrawiam!!! Potrzebny mi byl ten topic na rozladowanie napiecia po meczacym tygodniu :D Ide sobie magnez wypic :D

Gość Przyszła mama 16tydz
Właśnie wróciłam z apteki, i powiedzieli mi że absolutnie nie można pić magnezu MUSUJĄCEGO, lecz jest specjalny w tabletkach z określoną dawką dla kobiet w ciąży który można spożywać raz dziennie, ale nie dłużej niż przez 2 tyg. Czyli wychodzę z założenia : " co za dużo- to nie zdrowo " Pozdrawiam :)

Gość gość
Jedyny dozwolony w ciąży magnez to Magne-B6 (tabletki do połykania). Takiej informacji udzielił mi farmaceuta, kiedy chciałam kupić magnez dla kobiet w ciąży. Mój lekarz kazał mi zażywać właśnie MagneB6 tylko ja oczywiście zapomniałam nazwy i poprosiłam w aptece jakiś magnez dla ciężarnych. Od innej farmaceutki dowiedziałam się, że ten Magne B6 tradycyjny jest lepszy od tych z różnymi dodatkami, wspomagaczami, bo jest po prostu najlepiej przyswajalny przez organizm.

Gość gość
Ja pilam taki magnez jak mi sie skonczyl w zwyklych tabletkach. Nic mi po nim nie bylo a dziecko zdrowe sie urodzilo. Lekarz mowil mi ze nie zaszkodzi i nie zaszkodzil :)

Gość gość
Moja koleżanka piła całą ciążę magnez mussujący i dzidziuś jak najbardziej jest zdrowy. I ja jestem w 20tc i też piję magnez i witaminki razem mieszam i dzidziuś rośnie zdrowiutki:) A magnez jest na skurcze łydek, bo miałam takowy przepisany przy pierwszej ciąży właśnie na skurcze łydek... Na skurcze brzucha to no-spa:)