Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanetaL

Kartonowym sokom mówie stanowcze NIE i prosze o rade

Polecane posty

Gość zanetaL

wiecie co, może to nie będzie zbyt odkrywcze, ale przyszedł mi do głowy pomysł, żeby zamiast wydawać codziennie kase na soki tzw. "jednodniowe", które mają znikomą ilość witamin i przeszły tak długi proces przetwarzania, że z owocami mają wspólnego chyba tylko nazwę, postanowiłam sama wyciskać sok i popijać go sobie w ciągu dnia tak jak te kupne. dlatego teraz rozglądam się za jakąs przyzwoitą sokowiróweczką, która będzie dobrze wyciskała owoce. i tutaj prośba do was - możecie mi jakaś doradzić? jakie sokowirówki macie w domu? z jakich jesteście zadowolone? jakich nie polecacie?

Gość jest taki jeden krem
Kup sobie taka sokowirowke ktora bedzie i do pomaranczy i do np marchewek. Ja mam ta do marchewek i moge oprocz nich cisnac buraki czy inne tego typu rzeczy. Brakuje mi tej pierwszej opcji bardzo wiec nie popelnij mojego bledu, bierz ta z obiema nawet jak bedzie drozsza.

Gość pechowa alergiczka
zaneta jeżeli chcesz pic sok w ciagu dnia to sokowirówka się nie nadaje bo sok przez nia wycisnięty trzeba wypić od razu inaczej się robi bezwartościowy, tylko sok z wyciskarek można przechowywać dłużej, ale one są dużo droższe

Gość zanetaL
dlaczego nie mozna sokowirowkowego soku dluzej przechowywac nie rozumiem

Gość pechowa alergiczka
bo się utlenia, zresztą sokowirówek się nie poleca bo są wykonane z metalu a metal źle działa na witaminy, jest wiele dyskusji na ten temat

Gość zanetaL
a mogłabyś mi podrzucić jakiegoś linka to bym sobie o tym poczytała, bo dla mnie to nowość

Gość ebaj
Świetny pomysł! Lepiej pić wodę z cytryną i miodem! smaczna! No i idzei okres owoców więc warto jeśc dużo owoców po prostu. Soki w kartonach to tylko cukier w zasadzie który nie jest zdrowy.

Gość zaletaL
no właśnie:) tyle że jakbym miała tyle owoców zjadać co wypijam soku to chyba bym pękła:P poza tym to jest jednak w znacznej mierze włókno, którego ludzki organizm i tak nie trawi, a dzieki sokowirówce już zostaje sam sok czyli esensja tego dobrego

Gość ebaj
a po co ty tyle okow pijesz? W owocach jest bardzo duzo wody przeciez to raz a dwa nie rtzbea pic duzo bo to skodzi organizmowi. pije sie wtedy kiedy sie jest spragnionym, organizmsam wie kiedy.

Gość zanetaL
no niestety organizm nie wie ile potrzebuje, jak bym miała słuchać go to bym wypijała szklankę dziennie. taka ilość płynu przyczynia się do powstawania kamieni nerkowych poza tym organizm się nie oczyszcza z toksyn, wszędzie mówią że należy pić 2 litry dziennie ja wypijam 3 szklanki soku jak bym miała to przeliczyć na ilość owoców/warzyw to jest kilo jabłek

Gość zanetaL
pechowa alergiczka, dzięki poczytam