Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

presja karmienia piersią

Polecane posty

Chcialabym zwrocic uwage na pewien temat, kobiety ktore karmia piersią w miejscach publicznych bez skrepowania przyczynily sie do tego ze nasze piersi staly sie dobrem publicznym, saa jestem matka 2 miesiecznego synka, piersia nie karmie od miesiaca bo mi mleko zaniklo, kazdy kto mnie spotykal wiedzac ze mam dziecko pytał a karmisz piersia? jak mowilam ze nie to sie pytal a dlaczego? no bo nie, co to kogo obchodzi? moje dziecko i jak bede chciala bede mu dawala mleko z kartonu, doszlo do tego ze matki ktore z roznych przyczyn karmic nie moga lub nie chca są przez spoleczenstwo napietnowane, czuja sie jak wyrodne matki, a przeciez kazda z nas ma wybór i powinna robic tak jak chce a nie jak wypada czy trzeba. wiec mamy butelkowe glowa do gory i nie tlumaczmy sie z tego czemu nasze dzieci nie dostają piersi, a do matek wyciagających piersi w parku zastanowcie sie czy kazdy musi to ogladac, ciekawe jakbym ja usiadla w miescie i sobie wyciagnela cycka na wierch jakby to wygladalo bo czemu wy mozecie a ja nie?

moje cyce zostawiam dla męża nie jestem ekshibicjonistką :)

Gość bo im wszystko wolno
a całe społecznstwo ma sie temu podporzadkowac.:o

Gość ech same problemy z tymi
mamuśkami, jak nie tarasują całego chodnika wózkami to znów wywalają cyce w miejsach publicznych. to jakas plaga!

dlatego ja sie temu sprzeciwiam, babie w sklepie na pytanie czemu nie karmie odpowiedzialam ze mam piersi amputowane a te sa sztuczne, mysle ze juz nigdy tego pytanai nie zada

Gość autorko nikomu sie nie tłumacz

a nawet jesli to moja wymowka to co cie to obchodzi?

Gość nawet gdyby wymowka to co
ma prawo karmic jak chce a tobie nic do tego! pilnuj wlasnego nosa i cycków.:P

Gość jestes wyrodna matka
a nie ekshibicjonistka a piersi sa stworzone dla karmienia dzieci a nie dla mezczyzn

Gość dobrze że nie karmisz
przynajmniej nie bediesz miec tych obwisłych brzydkich cyców :) ( jak wszystkie moje koleżanki ) ja też nie karmiłam i jestem śliczna :)

Gość jak mozna byc taka
lekkomyslna matka! a twoje wywody wiaza sie z tego ze zazadroscisz innym matkom ze karmia a ty nie!

Gość zakochana śliwka węgierka
ojj kochaniutka- jakby ci się dziecko rozryczało w parku- a do domu macie z km to byś raz dwa cycka wyciągała :P śmieszny topik :)

Gość a ciebie co obchodza
obce cycki!!!!!!!!!!!!!po jasna cholere na nie patrzysz!

Gość cos mi sie wydaje ze krytykuje
cie jedna i ta sama osoba pod roznymi nickami.:D masz rację cycki są dla dzieciaków tylko ze my mamy PIERSI i one są dla nas i facetów.:classic_cool:

nigdy nie bede karmic piersią. tylko butla:P

mleko nosze przy sobie wiec wyciagnelabym butelke a jakbym skarmila piersia to bym sie zasloniła pieluszką nie kazdy musi ogladac moje piersi

Gość no tak najlepiej
powiedziec ze cycki po karmieniu sa obwisle buhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja dwojke wykarmilam i mam piekne !

Gość jak juz cos to karmi
sie piersia a nie daje cycka "idealne mamuski-Polki". no ale jak juz kiedys pisałam - płeć żenska dzieli sie na: kobiety z piersiami i mamuśki z cycami :classic_cool:

Gość zwykle na tego typy temtach
broniłam karmienia piersią, podobało mi się, że teraz kobietki nie robią z tym farmazonów i nie wstydzą się tego ale... ostatnio byłam na spotkaniu towarzyskim i taka bezpruderyjna mama wyciągnęła cycka i dała dziecku przy nas wszystkich w ogrodzie i zmieniłam zdanie.. ma okropny biust, byłam zażenowana, a po powrocie do domu mąż mi powiedział, że przez chwilę miał ochotę puścić pawia nie wiem czy miała stan zapalny czy inne problemy, ale nie powinna pokazywać tego w towarzystwie... a już raczej lekarzowi

Gość to wykarm koleją dwójke
jak ci tak dobrze idzie.:p

Gość a czemu tu sie dziwic
niektóre to nawet przy stole podaczas obiadu z całą rodziną bezwstydnie karmia dzieciaka, ąz sie ma ochote zwrócić to co sie zjadło.:o

czego mam zazdroscic?? tego ze moge wyjsc sama z domu? ze nie wisi mi maly przy piersi?ze nie jestem zielona z przemeczenia bo maz karmi w nocy? faktycznie az sie zanosze z zawisci :)

Gość os mi sie wydaje ze zazdroszcz
te co karmia cycem skoro tak plują jadem wobec autorki, widocznie nie jest to takie słodkie skoro maja tyle frustracji.

znam dziewczyne ktora tak strasznie sie bala co ludzie powiedza jesli nie bedzie piersi dawac doprowadzila dziecko do wychudzenia bo pokarmu prawie nie miala a sieie do depresji

Gość to po kiego czotra zakladasz
taki topik presja karmienia piersia? a co cie to obchodzi jak kto karmi ty karmisz butelka to se karm a te co karmia piersia niech se tez karmia gowno ci do tego a dla nich to wielka wygoda i oszczednosc a po drugie na pewno najzdrowszer dla dziecka zapewnijace wszystkie skladniki pozywienie witaminy i przeciwciala ktorych nie ma tych ostatnich w mleku modyfikowanym

Gość nie rozumiem sensu
twojego topiku ty czujesz presje bo inne karmai cos nie tak z twoja glowa zle ci ze inne karmia piersia?karm se butelka a im daj spokoj

ja nie neguje tego kto jak karmi, niech sobie dają piers i do 18 roku zycia jak im to odpowiada tylko chodzi o to ze karmiac przy ludziach piersią upowazniasz ich do tego ze neguja te ktore tego nie robia, a piersi nie sa juz intymna czescia ciala tylko dobrem narodowym tylko i wylacznie o to mi chodzi, zeby nikt juz wiecej nie zwracal mi uwagi ze karmie butelka

Gość i juz wywalilas co
czujesz spesjalnie piszesz ze 18 roku zycia kobieto zastaanow sie co piszesz najlepiej do 9 mz karmic do roku gora

powiedzialam co chialam, teraz niech kazdy pomysli co chce p.s. mleko po 6 miesiacu życia niczym sie nie rozni od tego z butelki :)

Gość prosze cie nie pierdol
glupot dziewczyno tylko wejdz na google i se zobacz czym sie rozni modyfikowane nie ma przeciwcial w przeciwienstwie do maatczynego i nkt tego nie zastapi zadna mieszanka modyfikowane to mleko krowie tylko odtłuszcone i dodane sa witaminy ot co no i przede wsdzystkim z cycka leci za darmo i jeszce sie chudnie jak sie karmi a za sztuczne musisz zaplacic z 12 zl za pudelko a ile takich pudelek w miesiacu to se przemnoz i ci wyjdzie ile bulisz