Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

presja karmienia piersią

Polecane posty

Gość mokkak
jak żyję nie widziałam jeszcze, żeby karmiąca kobieta "wywalała cyce" na widok publiczny jak się tu pisze. Nie wiem, z jakiego środowiska pochodzisz, być może w jakichś miejscach się to praktykuje, ale kulturalne kobiety kiedy MUSZĄ nakarmić dziecko, to robią to dyskretnie. A zresztą jak ktoś nie chce patrzeć, to nie patrzy, nie sądzę, żeby jakaś nadgorliwa przyleciała z "cycem" przed twój nos i kazała Ci patrzeć. Inna sprawa, że w swoim środowisku też nie spotkałam się z tym, żeby ktoś mnie pytał, czy karmię naturalnie czy butlą. To osobista sprawa i nikt dobrze wychowany nie zadaje takich pytań. Wyjątkiem są oczywiście lekarze i położe, ale to chyba oczywiste, że o to pytają. Pozdrawiam

Gość o retyyyyyy.....
To jak sie karmi dziecko jest sprawa kobiety. Mleko matki jest najlepsze w pierwszych miesiacach zycia (o ile kobieta jest zdrowa i chce karmic piersia) ALE nikomu sie jeszcze ne udalo udowodnic ze mleko sztuczne jest niewystraczajaco dobre do prawidlowego rozwoju dziecka. Wiec w czym problem? Nasze piersi, nasz wybor.