Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola_44

Jakie firmy produkujące BIUSTONOSZE polecałybyście?

Polecane posty

Gość karola_44

j.w. :)

Gość karola_44
komu lepiej temu lepiej;) mnie jednak nie;) zaraz zobaczę co to za firma:)

Gość a ja jestem ostatnio
miło zaskoczona - zajrzalam do bielizny w h&m i bardzo dobre staniki mają, widac ze jakość dobra i naprawde cos robią z biustem, a nie tylko zakrywają, ceny 40-70zl.

Gość karola_44
znam staniki z H&M bardzo dobrze jednak niestety nie moja rozmiarówka ponieważ mam niestandardowy rozmiar może któraś z Was doradzi jakiś dobry stanik na wymiary 66cm pod biustem i około 86-88cm w obwodzie?

Nie wiem czy ktoś kojarzy firmę Szame, w każdym razie mają piękną bieliznę, a przy tym wygodna i trwała, jak dla mnie:) Mam jeden stanik z H and M, przypomina stalowy pancerz, fiszbiny wpijają mi się w ciało, więcej nie kupię. Stringi z kolei z tego sklepu niemiłosiernie wpijają mi się w tyłek, mimo że to mój rozmiar:-O

Jeśli nie jestes posiadaczką dużego biustu a chcesz by tak wygladał polecam firmę M.hirch...kupuje je od lat w różnych kolorach, nic sie z nimi nie dzieje, nie deformują sie...mimo, że to push ap to wygląda bardzo ładnie, koronki, ładne ramiączka i baaardzo wygodne...

Ten stanik z linka to model Lemon Sorbet z Mileny.Tu go masz za niewiele więcej + możliwość zwrotu: http://www.olive.pl/?zobacz=5462 Możesz spróbować, ale to ryzykowne - te małoobwodowe Mileny są jeszcze niedopracowane, na malo kim wyglądają naprawdę dobrze :( Ja bym radziła rozejrzeć się za 60F(28F) z marek brytyjskich, np. Curvy Kate albo Cleo w sklepie Dopasowana, czy na bazarku Lobbowym. Zerknij też na Lobby Małobiuściastych - tam znajdziesz szczegółowe recenzje marek i modeli, adresy sklepów etc., co pomoże Ci w przekopywaniu allegro czy ebaya :)

Gość karola_44
best_bra--------> jestem Ci bardzo wdzięczna za te wszystkie wypowiedzi:) Wczoraj tak trochę szukałam w necie i zauważyłam, że przy tym rozmiarze jakim określiłaś mój rozmiar, czyli 60H bardzo często piszą, że dany stanik jest na DUŻY BIUST, a ja nie mam dużego! z całą pewnością;) Czy to na pewno mój rozmiar? i czy tym rozmiarem mam się sugerować przy każdej z wymienionych przez Ciebie firm?

60FF może być za duży w misce - teoretycznie to na 89-91 cm w biuście jest. Na Dopasowanej ceny są podobne: http://www.dopasowana.pl/search.php?cat=1212321354&size=97〈=pol A nie mieszkasz przypadkiem w którymś z miast, gdzie jest dobry sklep i mogłabyś pomierzyć? Tu lista: http://tnij.org/crii A co do dużości 60H... cóż, sprzedający piszący o stanikach w tym rozmiarze, że są na duże piersi lecą stereotypem, że duża literka = duuży biust. Bo przecież mają ten stanik w rękach i widzą, że on malutkie miseczki ma ;) Ewentualnie nie mają pojęcia o rozmiarach poprawnie dobranych biustonoszy, choć mogliby zajrzeć np. tu: http://stanikomania.blox.pl/2008/07/Alfabet-8222Stanikomanii8221.html ;)

Gość karola_44
Heh no to teraz już zupełnie się pogubiłam:O Czy rozmiar 60H jest mniejszy niż 60FF???

Gość eeeeeeee
Konrad - osobiscie uwielbiam

Gość co nosic przy
75/83?

Gość heheeeeeeee
Modela, wynoś się z tym spamem :o

Karola, brytyjskie 60FF(28FF) jest na 89-91 cm w biuście, polskie 60H na 87-89 cm, więc tabelkowo jest to miseczka różnicy ;)

Gość pattiii
KONRAD KOSTAR JOLIDON NATURANA EWA BIEŃ

Pattiii: po co odkopujesz wątek sprzed ponad roku i odpowiadasz nie przeczytawszy poprzednich wpisów? Z podanych przez Ciebie firm tylko Ewa Bień stara się wyjść naprzeciw potrzebom konsumentek i poprawia rozmiarówkę i jakość staników (Konrad i Kostar owszem, próbują, ale na razie bez pozytywnych rezultatów ). Jolidon z ich trzema rozmiarami na krzyż litościwie pominę milczeniem...

Gość motylekkolorowy
best_bra - a co sadzisz o sassa mode?

Bardzo wąziutka rozmiarówka, wzory wizualnie tez nie powalają, ot taki niemiecki esotiq ;) Pewnie w dodatku rozciągliwce bo jakby jakość była dobra, to przynajmniej na niemieckim forum byłoby coś a ten temat, a nie ma ani słowa.

Gość małamania
best_bra ratunku :) naczytałam się wczoraj wątków stanikowych i postanowiłam zamienić moje 70 D na coś lepszego. Moje wymiary to pod biustem 75 w biuście 94, no i kurcze wyszło mi 65 I, a nigdzie nie mogę takiego ustrojstwa znaleźć i stąd moje pytanie o dobór właściwej rozmiarówki

Gość okropne buciki jak dla starej
no i nareszcie wiem a miałam zamiar sie wybrać do esotiq dzieki best bra

Gość temat zajebisty fajny
może powiem co odradzam triumph alles gaja konrad kostar kris line emily ava polecam szame bardzo wygonde

dla best_bra słodki 👄 ta dziewoja otworzyła mi oczy na rozmiarówki!! gwoli wyjaśnienia mam UK 65 HH, PL 65 M :O a nosiłam 80 D :O wdziewam bodajże naszą Dalię ale nadal mówię: -> 75 H/J poproszę gały -> yyy?? ( 3 lata wstecz te same gały: nie ma) - nie ma J więc latam w H