Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krowa na rolkach

termometr temperatura w pokoju noworodka, niemowlaka

Polecane posty

Gość krowa na rolkach

jaka powinna byc temeratura w pokoju nowo narodzonego dziecka w jesieni i potem? czy 20, czy 18, a moze 24? Mając kilka sztuk, bo tyle kupiłam polarowych pajacyków powiedzcie do czego moga mi posłużyć?są takie ładne jak jakies kombinezoniki, takie polarowe na zamek, grubsze- fajne. Czy w nich dziecko moze w pokoju spac czy raczej sa na wyjścia? I jezeli moze w nich spac to co w jesieni wkładac pod ten pajacyk polarowy? body? spioszki? a moze sama pieluszka starczy? mam oczywiście pajacyki cienkie bawełniane do spania to wiadomo ze wnich dziecko spi tak jak w spioszkach ale mam kłopot z tymi ładnymi polarowymi pajacykami.

Gość krowa na rolkach
up

Max 20 stopni, najlepiej ok. 18. 24 stopnie to stanowczo za duzo. Co do ubrania to odradzam ubieranie dziecka w polary, chodzi mi o ubranie do spania. Tylko i wylacznie bawelna .Kocyk tez powinien byc bawelniany. Spiochy pod taki polarowy pajacyk to rzecz zupelnie zbedna. Przeciez jesli wychodzisz na spacer to i tak przykrywasz malucha kocykiem. Nie ma co przegrzewac.

Gość ja urodziłam na początku
ja urodziłam na początku marca i powiem ci że żaden polarowy pajacyk mi się nie przydał. Zakupiłam małej 2 sztuki i nie ubrała ani raz żadnego z nich. Więcej nie kupię tego. Po pierwsze polar jest potliwy i w domu to masakra w nim być ubranym... nawet zimą. Przecież chyba masz grzejniki więc w zimne dni będziesz mieć wyższą temperaturę w pomieszczeniu niż na dworze:-o

też uważam że to zbędny zakup bo też nie przydały mi się te ubranka. W zimie można ubrać w body długi rękaw (bawełna) + śpioszki. Ja tak zawsze ubierałam w zimne dni. Tzn. body miałam z ciut cieplejszej bawełny. Na nóżki zakładałam skarpetki i tyle. W mieszkaniu miałam w chłodne dni na co dzień 21-22 stopnie (do kąpieli 24).

....rzeczywiście polarki są niestety potliwe. Ile razy sama ubrałam się w polar tyle razy było mi stanowczo za ciepło. Nawet na wyjście z domu zimą możesz tym sposobem spocić dziecko. Najlepiej ubrać tak jak ubierasz w domu: np. body długi rękaw (bawełna) + śpioszki + jakiś lekki kaftanik i na to kombinezonik. Ja nie miałam kombinezonu więc dziecko wkładałam w rożek i przykrywaliśmy kocykiem.

Wskazane jest te 20 stopni ale jak bedzie wiecej to nic sie dziecku nie stanie tylko nie mozna za grubo ubrac. Ja mieszkalam w samym srodku duzego wiezowca i zewszad sasiedzi grzali , ja nie mialam kaloryfera wlaczonego i bylo goraco. Wietrzylam kiedy moglam ale i tak temperatura byla wyzsza niz te 20. Justysia ma 2,5 roku i nie choruje mi wcale wiec tragedia sie nie stala....

Gość finnja25
jaka temperatura powinna byc w pokoju niemowlaka,czy powinno sie zakladac czapeczke dziecku wychodzac na spacer?

Gość iwonka bez ogonka
powyzej 22 stopni nie powinno byc, bo wyszuszaja sie sluzówki w nosku, a kiedy nie ma odpowiedniego nawilzenia to i nie ma ochrony przed jakimis chorobotworczymi drobnoustrojami poza tym dziecku moze się ciężej oddychac

Gość zebra w pomarańczowe paski2011
czapeczke trzeba ubierać niemowlakowi koniecznie. A temp. w pokoju to ok 21stopni

Gość iwonka bez ogonka
a po co czapeczke ?

Gość iwonka bez ogonka
aaa na spacer... :) no ale to chyba zalezy od temp otoczenia, bo jesli masz w domu 21, a na dworzu 23 to po co czapeczka ? a zaraz wlasnie tak cieplo bedzie

Gość zebra w pomarańczowe paski2011
czapeczka na spacerku jets konieczna, ale oczywiście nie w domku,