Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Guliwerka

ile kosztuje akademik/stancja we Wrocku?

Polecane posty

Ciekawa jestem bardzo, wybieam sie na studia i chce rozwazyc kazde za i przeciw :) pozdrawiam :)

dzieki wieelkie za odpowiedz :) ok 500zł + rachunki - troche drogo zeby sie samemu utrzymać tzn. z wlasnej kasy, dochodzi wyzywienie itp juz macie mieszkanie zarezerwowane? jak to załatwiłas - przez znajomych, internet czy jak? nie orientujesz sie ile moze kosztowac akademik? jaki kierunek wybierasz? z góry dziekuje za odp. :)

Gość Nesteeesa
akademik 290 zl placi moja kuzynka-mieszka w pokoju z dwoma osobami.

Gość zjadacz pająków...
Studentka uczelni pedagogicznej zaczyna prowadzić lekcje w szkole podstawowej z matematyki. Po zapisaniu tematu "Właściwości kątów" na tablicy, staje w lekkim rozkroku i zadaje pytanie: - Kto mi z was powie, co mam pomiędzy nogami?:-D

Gość manikaa
nastaw się na opłaty 450- 600 za pokój jednoosobowy. Jak będziesz miała szczęście to może znajdziesz coś taniej, ale oczywiście nie w centrum albo w starych kamienicach o niższym standardzie, do tego 40 zł za bilet miesięczny i jakieś 200- 300 za jedzenie. Sporo.

oszzzz :O rzeczywiście sporo a dochodza jeszcze bilety do domu... :( ta bezplatna nauka :P Jak sobie radzicie z kosztami? Ja bardzo chciałabym sie usamodzielnic, wieksza satysfakcja i ogolenie nie byc juz ciężarem dla mamy :( ale ja kto zrobic?

500 czynsz + 300 jedzenie + 40 b. miesieczny + 60 b. do domu + 50 ksiazki/miesiac + 100 zapas = 1100 jak nic x 10 miesiecy = 11 000 :O jak dla mnie to miażdzaca suuma :(

Gość akademikkkkkk
ja płacę 298 zł za akademik w tym internet :)

oooo poajwiłsie promyk nadziei :) a jak wyglada zycie w akademiku? stereotypy sie sprawdzaja? bo szczerze mowiac to juz nie baardzo mi zalezy na imprezach :P te 2 lata uzup. chyba serio chce poswiecic na nauke :)

Gość akademikkkkkk
owszem zdarzają się imprezy, ale nie jest ich znowu tak wiele, ja bardzo mało bywałam na takich akademikowych balangach :) Poza tym jest łazienka na 4 pokoje, jedna kuchnia na piętro i to wszystko wystarcza :) Mnie też straszono, że w akademiku to tak strasznie, tak głośno i tak nieprzyjemnie a rzeczywistość okazała się całkiem przyjemna :) no może poza panią kierownik, która nie jest zbyt miłą kobietą, to w akademiku jest super :D

ja baaardzo! chetnie wynajełabym z kims jakies mieszkanie, kawalerke lub cos, juz nawet nie zalezy mi na osobnym pokoju, byle tylko osoba była "ludzka" i tyle, ale problem jest taki ze do Wrocka wybieram sie sama a nie mam tam zadnych znajomości no i ze wzgledu na cene trzeba bedzie chyba myslec o akademiku :(

Gość tralalalallalalalala
Tulipanie co bedziesz studiować we wrocku??

dzięki akademikkkkkk za info :) zawsze warto posłuchać osoby obeznane w temacie :) napisz jeszcze cokolwiek co uwazasz za warte "wiedzenia" w temacie Wrocek, mieszkanie, studia, imprezy itp bede bardzo wdzięczna :) zresza niech kazy cos napisze cheeetnie poczytam :)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Akademik 300 zł. Stancja ja płacę 300 z rachunkami. 300-500 zł

Tulipanie wyglądasz jak moja kolezanka:) już myślałem na 95% że to Ty:classic_cool: ale jak psychologie to odpada:) no i nie masz inicjałów J.CH?

Suuper Czerwony Tulipan :) moi znajomi w wiekszości studiują u nas w pobliżu a reszta wybrała solice i inne czesci swiata :) wiec zmuszona jestem jakby zaczynac "od zera" :( nie wiem czy decydowac sie na taki krok, moze lepiej zostac u siebie na starych smieciach i nie zmieniac uczelni (studiów zaocznych na dzienne) ?

aniaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tobie również baardzo dziekuje :) stancja za 300 - super sprawa :) ojj tez bym tak chciala :)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jeżeli teraz czegoś poszukasz to na pewno znajdziesz taką za 300 zł :) Ja wynajmuje z moim chłopakiem mieszkanie i jeszcze z jedną parą w sumie 2 pokoje i za całe mieszkanie wychodzi 1200 to po 300 na osobę :) Póżniej będzie bardzo ciężko z mieszkaniem... my sami szukaliśmy we wrześniu chyba z 2-3 tygodnie nim znaleźliśmy. A na akademik nie może przekraczać 500 zł dochodu na osobe. To się zorientuj ile rodzice zarabiają :)

jak patrze w Twoje oczy to jesem pewny że to Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!:D identyczne spojrzenie Tulipanie

Masz piękne oczy:)

tak? pokaż jeżeli to nie problem:) ciekawe jak reszta ciała:) Kolezanka moja ma włosy do ramion, wzrostu niewiele około 155 i drobna bardzo:) i też do wrocka na studia teraz:)

oooo dzieki aniaaaaaaaaaaaaaaaaa za wskazowki :) juz teraz czegos szukac? nie wiem jeszcze czy sie obronie na czas i czy sie dostane :P ale rzeczywiście chyba warto by było :) tylko jak sie za to zabrac? w necie szukac, ale gdzie? nie mam czasu jechac teraz do Wrocka i na miejscu szukac tzn prasa itp ani zadnych znajomości :( na poczatek pewni pozostanie akademik a jak sie go załatwia? tzn ile przed trzeba zaczac o tym myslec? tez juz teraz? :)

i te oczy:) świetne:) takie same:D

kafeteriapl@wp.pl ja mieszkałem troche we wrocku a teraz też blisko:P

kafe się zacina u mnie:( nie moge odpisywać:O ale odpisałem w @ dzięki ;)