Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rohy

Czy STUDIA PRAWNICZE jest w stanie skończyć

Polecane posty

osoba o przeciętnej inteligencji? Czy potrzeba do tego jakiś wybitnych zdolności? Mam dylemat, ponieważ w szkole byłam raczej przeciętna, oceny to przeważnie 4 i z przedmiotów scisłych 3. Wyjatek to języki obce, z których miałam 5 i 6. Czytam forum studentów prawa i wiem, że materiał do opanawania jest ogromny, większość pamięciówka. Nie mam pojęcia czy sobie poradze:( A chciałabym to studiować. Ojciec też mnie do tego namawia, mówi, że ukończenie prawa daje dużo mozliwości. Sam nie zrobił aplikacji , ale ma bardzo dobrze płatną pracę w banku. Może się ktoś wypowiedzieć czy rzeczywiście jest AŻ TAK TRUDNO?

Trudno jest ale są gorsze kierunki. Dużo odnosi się do tego że trzeba wiele czasu spędzać na niezbyt ciekawymi książkami.

Gość każdy głupi może je skończyć
poziom trudności studiów prawniczych to już tylko mit 🖐️

tak jak pisałam ci wcześniej wszystko zależy od uczelni... może napiszesz gdzie się wybierasz...?

Spoko, sama napisałaś, że to pamięciówka, co to ma wspólnego z inteligencją?Najwyżej przysiedzisz więcej i tyle, też się nauczysz. i nie mów,że nie jesteś mądra skoro masz talent do języków obcych.

Gość per aspera gdzies tam
jesli ktos jest w stanie sie dostac na dzienne studia prawnicze na panstwowej uczelni, nawet jak wszystko tylko bezrozumnie wykuł to intelektualnie ma wszystko co potrzeba zeby je skonczyc;) a czy bedzie mu sie chcialo non stop kuc i czytac rozne malo ciekawe rzeczy to juz inna sprawa🖐️

No tyle, że ja idę na zaoczne. Dziennie chce iść do Kolegium Języków Obcych i tu się nie martwię, bo wiem, że sobie poradzę. Gorzej na prawie:(

A takie buty.Napiszę Ci jedno. Ciężko pogodzić filologię z innymi studiami, chyba, że jest to np. inna filologia.Ale prawo i filologia bardzo ciężko.Sama jestem filologiem i coś wiem, a w Toruniu na prawie jest co robić,że tak się wyrażę.

Gość per aspera gdzies tam
o drugim kierunku powinnas raczej pomyslec dopiero na drugim roku jak bedziesz wiedziala ile czasu potrzebujesz na nauke, bo jak wezmiesz sobie za duzo na glowe to mozesz wszystko zawalic..

Gość kamix
ad astra, czyli do gwiazd.

Gość niski poziom polskich prawnikó
w dowodzi, że takie studia może skończyć kazdy idiota :-O

A ktoś wie jak jest na zaocznym prawie? Jeśli poszłabym na jakiś staż + prawo zaoczne(kolegium na razie bym sobie odpuściła), to dałabym radę? Wiem, że materiał nie odbiega zbytnio od tego na dziennych, ale nie ma ćwiczeń, więc może być trudniej. Mam w sobie dużą determinację do nauki, ale czy to wystarczy...

Gość jesli jesteś tumanem to OK
w Posce wszelkiej maści namnożeni radcy prawni itp. "prawnicy" to niemyślący głupcy , więc na 100% dasz radę

Gość DODIII1234567
POSIADAM NOTATKI - MATERIAŁY POMOCNICZE ITP NA 1 ROK PRAWA... ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT : dorota.k.22@op.pl

Gość gość
Prawo to nauka na pamięć na egzaminy czyli kto, kiedy i w jakim terminie co może zrobić itd. Wkuwasz, albo ściągasz, zaliczasz i zapominasz, a jak kończysz to to już jest nie aktualne lub zmienione, czyli taka nauka np. lekarz uczy się kości nogi, kończy studia a układ tych kości jest już nieaktualny jaki sens?. 5 lat na naukę to dwa razy za dużo, aby uczyć się czytać i poznać schematy, 3 lata to taki rozsądny termin, a studia nie opłacalne, jak nie idziesz na to z pasji czy nie masz rodziny w tym środowisku, aby mieć jakikolwiek start, bo proporcja wkuwania i wartość dzisiejszego dyplomu mgr nijak ma się do zarobków nawet po aplikacji radcowskiej, adwokackiej gdzie jest ich jak psów...

Gość study4u
Ja studiuje prawo w Warszawie na Wyższa Szkoła Zarządzania i Prawa im. Heleny Chodkowskiej i jestem bardzo zadowolona. dobra kadra naukowa, uczelnia świetnie wyposażona polecam. Jak chcecie się zapoznać to łapcie linka z informacjami: study4u.eu/Uczelnie/Polska/Warszawa/Wyzsza_Szkola_Zarzadzania_i_Prawa_im_Heleny_Chodkowskiej.html

Gość gość
study4u wypad z reklamą tej szkółki produkującej bezrobotnych

Gość gość
Ja studiuję na UW. Nie skłaniam się ku temu, że to tylko pamięciówka. Pod jednym warunkiem- jeśli to faktycznie lubisz. Jaki sens jest iść na prawo, bo tata tak chce? To są jego nieukończone ambicje, w które obecnie Ciebie chce władować. Możesz przez to cierpieć, bo powiedzmy, nie uda Ci się z egzaminami i co wtedy? Będziesz mieć do siebie pretensje i sama nad sobą się wyżywać (bynajmniej ja tak mam gdy jest niepowodzenie). Osobiście proponuję Ci abyś porządnie się zastanowiła co chcesz robić. Lepiej jest oddać się jednemu zajęciu bez reszty, aniżeli rozpoczynać innych milion bez zadowalających efektów.