Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalolaaa

kiedy sie daje OFIARE ZA CHRZEST i ile?

Polecane posty

Gość sie katolicy zebrali
Słusznie herbatynka. Każdy powinien dać tyle na ile go stać, lub na ile ceni tą uroczystość. Telewizor 2 tyś, za chrzest dziecka 10 zł . Żałosne.

Gość lalolaaa
żalosne jest to,ze wyciagaja reke po kase i to z tupetem jak ktos ma to niech daje

Gość do herbatynka
ślub i chrzest dziecka w tym samym dniu, no zaraz, nic nie rozumię, ciąża trwa 9 miesięcy i od ślubu dziecko może być za 9 miesięcy, to ty dawałaś przed ślubem i do tego masz dziecko, to po ci ślub jak żyjesz już w grzechu. Chrzest dziecka to co innego, to nie wina dziecka, że rodzice uprawiali seks przed ślubem i go poczęli. No ale ślub, no to już za wiele.

Gość upsaaaaa
uppppppsaaaa

Gość upupup

Gość lalolaaa
ja mam slub cywilny i nie uwazam,ze seks z wlasnym mezem jest grzechem ale dla kosciola tak nawet w rubryke wpisano mi "konkubinat" z czym sie nie zgadzam!

Gość herbatynka
Do "do herbatynka" To chyba nie twoja sprawa czy moje dziecko urodziło się przed ślubem kościelnym swoich rodziców!? I wyobraź sobie, że nie żyję w grzechu, bo dostałam rozgrzeszenie!

Gość PsychOPAT
Ale po cholerę się tam pchacie do tego kościoła? Nie pasuje, nie chrzcij. Zamiast księdza na pogrzeb zamów sobie kolesia, który zrobi ceremonię świecką... zobaczysz ile cię złoi za taką usługę...