Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blood as chocolate

Zabic sie czy nie oto jest pytanie ?!

Polecane posty

mieszkamy w innych miastach..nie jest to taka duża różnica kilometrów, chociaż spotykamy się co tydzień. Jesteśmy razem już parę dobrych miesięcy, a mimo to czuję że robi się coraz gorzej. Kiedyś pisał do mnie codziennie, w dzień, w nocy.. a Teraz twierdzi że nie ma pieniędzy na koncie, potrafi się nie odezwać nawet przez dwa lub trzy dni. Strasznie mi go wtedy brakuje, ale ciągle sobie powtarzam , że to nie jest mój ostatni chłopak. Chociaż kocham go, mocno.

Gość elemech
Blood as chocolate, ty masz 16 lat tak?

Gość Blood as chocolate
musze zmykac

Gość Blood as chocolate
tak

Gość korcjanin
powiem tak, słowami poety "większość ludzi żyje w cichej rozpaczy" jest masa osób, która pod pozorami ukrywa jak bardzo jest nieszczęśliwa, niech cię nie zmylą ich pieniadze, domy, samochody itp spróbuj poszukać swojej drogi pomimo tego jak ci jest źle no i chyba większość nastolatków przezywa tak swoje młode lata u mnie też był w zyciu trudny okres, bez perspektyw, przyjaciół, pieniędzy.... kilka lat to trwało, długo...teraz mam fajne zycie:)

Gość Miluś188
Jeśli mogę zapytać,od kiedy się znacie?? Jakim jest typem chłopaka?? Bardziej skrytym,czy typem "macho"?? Próbowałas do niego dzwonić,kiedy nie odzywał się przez kilka dni?mnie to by cholera wzieła i bym się popłakała gdyby dzien się nie odezwał.Nerwica jednym słowem.Doskonale Cie rozumiem.

Znamy się już około 3 lata. Jest taki bardziej wyluzowany, towarzyski. Czasem boję się, że zobaczy inną dziewczynę, która mu się spodoba, i wszystko się skączy.

Gość Blood as chocolate
ok, mam jeszcze chwilke xD Chce jeszcze powiedziec ze meczy mnie monotonia, wy chociaz mieszkacie w miescie,a ja? zero wszystkiego, te słowa dosłownie odzwierciedlają moja sytuacje.Zdaje sobie sprawe ze to przejdzie (oby szybko) ale łatwo nie jest.

Gość Miluś188
Każda kobieta w związku,ma takie obawy.pamiętaj,że podstawą związku jest ZAUFANIE. Jeśli,kocha Cię tak samo jak Ty jego to napewno nawet nie w głowie mu inne dziewczyny.Ile ma lat? Często,jest tak że chłopcy w naszym wieku muszą dorosnac do takiego uczucia jak miłość.

Gość Blood as chocolate
wstaje rano-szkoła-wracam-nauka-sen. To moj rozkład dnia obowiazujacy od 2007r. -_-

Jest o rok straszy. 16 .. Ale w porównaniu do jego kumpli, wydaje mi się że jest w jakiś sposób najbardziej wyrozumiały. Kiedyś byłam z jednym, który miał prawie 18 lat. I wtedy tak na prawdę zrozumiałam co to wykorzystanie

Gość Miluś188
Blood as chocolate,ja mieszkam w miasteczku,zero galerii,kilka sklepów na krzyz,średnio zamożne.Najlepszym wyjściem jest wyrwanie sie z tej monotonii,sąsiadów obserwujących się,plotkarzy itd,itp.Sama długo mieszkałam na wsi więc wiem co to znaczy...Dla każdego jesteś znajoma,zero anonimowości.

Gość elemech
dzieci gadacie o zyciu jakbyscie juz wszsytko przezyly i wszsytko zobaczyly... a macie po 15 lat! powinniscie wykorzystac ten czas i nie siedziec przed komputerem a ltac po dworzu, jest ladna pogoda. Nie ogladajcie tej durnej telewizji, glupich bajek, progrkgamow dla nastolatkow a tym bardziej filmow dla "doroslych". To co bedzie to bedzie, trzeba sie uczyc a nie o chlopakach myslec, na to jeszcze macie czas. Ale i tak nie posluchacie sie tego bo wiecie przeciez lepiej prawda?

Gość Miluś188
Możliwe,że to typ chłopaka lepiej myślącego niż inni w tym wieku.Nie wiek mówi o rozumie.Spójrzcie ilu jest dwudziestokilkuletnich kretynów,pijących już codziennie wino i marnujących się. SKoro przeżylas już tyle w życiu,i masz doświadczenie to powinnaś wyciągnąć wnioski czy warto być z nim dalej,starać walczyć,szy szukać kogoś bardziej będącego przy Tobie.

Gość Miluś188
Ojj tylko nie dzieci;/;/ ja mam 18 lat,i jakoś nie czuję się już dzieckiemPoza tym nie lubię takiego typu :doradzania" Nie chcesz to się nie wypowiadaj,tym bardziej skoro NIE ROZUMIESZ.!!!

Gość Blood as chocolate
elmech Dzieki za propozycje ale raczej nie "polatam po dworzu" Jasne ze nie wiem wszystkiego, nie wiem jakie jest zycie, ale mam nadzieje ze bedzie lepsze nic teraz.

Gość elemech
ja gdybyscie byly moimi corkami to porzadnie bym wam zlal dupe i kazal zabrac sie za prace, porzadki. Macie takie podejscie do zycia i diwicie sie ze jest monotonne? Na wsi? Tragedia, w miescie tez jest monotonne tylko w inny sposob. Na jedno wychodzi, trzeba sobie znalezc jakies zainteresowania a i tak w przyszlosci stweirdzicie ze wzsytko nie ma sensu jak bedziecie mialy takie podejsccie. Wy myslicie o niewiadomo czym, o niebieskich migdalach, za duzo macie czasu na myslenie po prostu

Gość elemech
Blood as chocolate dlaczego nie polatasz po dworzu? i skad macie takie nicki? Blood as chocolate?

Gość Blood as chocolate
hymm dzieki tego bylo mi trzeba ( bo oczywiscie sadzisz ze jestemy głupimy nastolatkami z problemami ? ok, mysl co chcesz.

Gość elemech
Miluś188 człowiek dojrzewa tak do 26 roku zycia,w wieku 18 lat jestes jeszcze dzieckiem i to bardzo dzieckiem. Na zachodzie jest taki madry przepis ze alkohol sprzedaje sie od 21 lat, tak samo prawo jazdy bo wtedy uwaza sie ze czlowiek jest minimalnie dojrzaly. U nas 18 lat to sobie juz mysla niewiadomo co ze pozjadaly wszsytkie rozumy i nic nie mozna im powiedziec.

Gość Miluś188
elemech ,nie jesteś jednym z nas ;P żegnaj.

Gość Blood as chocolate
Przykro mi bardzo, ale nie mam ochoty na konwersację z Tobą panie Elmech z wyjatkowo pieknym nickiem. *aha to jest tytuł filmu.

Gość Miluś188
ehhh...w porównaniu do starszych osób to może dziecko.Ale każdy ma problemy.My też mamy.I nie bagatelizuj ich ok??

Gość Blood as chocolate
Ale według mnie nick to akurat ma podrzedne znaczenie.nie wiem jak tam Ty sobie sadzisz. A co do wieku to zgadzam sie z Toba, i ja wcale sie sadze ze jestem dorosła.

Gość elemech
blood as chocolate, ja nie mysle ze jestes glupia nastolatka, widze tylko ze masz problemy z funkcjonowaniem, owszem zgoda pewnie masz tam wiekszosc glupiutkich rowiesnikow, ale co z tego? Ciezko jest? Ano jest takie mamy czasy, dodatkowo na wsi moze byc nieciekawie rzeczywiscie, ale to sa pozory w miescie ludzie tez potrafiabyc znudzeni. To zalezy od podejscia przestawienia sie z nastawienia na oczekiwanie na dzialanie. Na poczatku moze nie jest przyjemne ale z czasem wchodzi w gre. Zdecyduj sie czy chcesz byc taka jak wszsycy czy jednak nie, a skoro juz nie intuicyjnie nie chcesz to rozwijaj sie w swoim kierunku a nie przygladaj sie innym bo obudzisz sie z reka w nocniku ze zmarnowalas czas.

Gość muuuuuuuuuuuuuuuma
Widocznie Elmech, może miała zbyt dużo problemów jako nastolatka i nie umiała się z nikim nimi podzielić ? śledze wasze rozmowy^^

Gość elemech
Miluś188 dziecko, ty możesz strzelać fochy, ja się tylko dziwie gdzie są twoi rodzice i dlaczego się ich nie słuchasz. Dawniej wyobraź sobie (zapytaj rodziców) nie było komputerów, tylu zabawek, telewizji (a jak bylą to nie takieprogramuy) i ludzie się nie nudzili! nie smęcili, kto to widział żeby 16 letnie dziewczyny smęciły na internecie i się użalały. A wiesz dlaczego tak jest? Bo ty już nalapałaś się niewiadomo czego, wszystko już wiesz i jestes super nowoczesna. Kiedyś ludzie nie mieli tego wszystkiego i nie tyko że się nie nudzili ale nie mieli takich dylematów.

Gość elemech
wybaczcie dziewczynki,musze sobie isc zwalic kunia .

Gość Blood as chocolate
Nie chce byc taka jak inni, a raczej nie potrafie.Chce dla siebie jak najlepiej, ale to nie jest proste (choc nikt mi tego nie obiecał)