Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrust

Czy po TSH mozna zobaczyc zaburzenia horm

Polecane posty

Gość Wrust

zaczne od tego ze zaczely mi starsznie wypada wlosy, od 2 miesiecy stracilam kolo 1/4 :o 3 tyg temy wybralam sie do endokrynologa i mowie ze czasem tez jakby przez chwile kluja mnie jajniki dala mi skierowanie na pobranie krwi na TSH ale przeciez mowilam ze mnie jajniki bola a nie nic z tarczyca:/ poza tym czytalam ze jesli wypadanie jest wynikiem zaburzen horm to odpowiedzialne sa za to hormony powstajace w jajnikach :D nie wiem czy to ja sie nie znam czy ta lekarka ?

Gość TSHaczyk
wypadanie włosów to jedenen z objawów niedczynności/nadczynności tarczycy...a masz poza tym jakies objawy ? Ja przy chorobie tarczycy maialm torbiele jajnika, wszystko jest ze sobą powiązane ...

Gość hveliur
ja mam nadczynność tarczycy... i zawsze endokrynolog pyta mnie czy z moimi miesiączkami jest wszystko ok... bo to niby ważne... ale nie mam żadnych problemów z miesiączkowaniem:)

Gość TSHaczyk
hveliur czym leczysz nadczynnosc tarczycy i jaki to jest typ choroby, moze G-B ??

Gość hveliur
nie mam pojęcia jaki to rodzaj nadczynności, ale biore thyrozan , ale na początku brałam thyrozol 20 , ale po roku leczenia lekarz kazał mi zmienić.

Gość Wrust
znaczy mam tendencje do depresji slyszlalam ze to powiazane z tarczyca moze byc, ale z 3? lata temu mialam usg i wszytsko bylo ok ... badala mi reczni tarczyce i nie byla powiekszona miesiaczki mam regularne

Gość hveliur
właśnie zmiany nastrojów... nie wiem czy przez tarczyce ale przez rok leczyłam depresje, a nadczynność mi nie pomagała. Lepiej sobie zrób TSH nic nie zaszkodzi Ci, może zmiany zaszły w twojej tarczycy, ja przez pierwszy rok leczenia nadczynności ciągle miałam skoki hormonu.

Gość hveliur
a miesiączki też miałam regularne

Gość Wrust
aha i wraz z obnizem nastroju tyje kilka kg rzeczywiscie zrobie badanie tylko tak pomyslalam czy trafilam do dobrego lekarza