Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolkuś

Jak zapuszczać włosy?

Polecane posty

Gość Lolkuś

Mam do Was pytanie: jak zapuszczać włosy? Chodzi mi o to, że teraz mam włosy do ramion, lekko wycieniowane. Fryzjerka powiedziała, że powinnam przychodzić tak co 2 miesiące podcinać, żeby się wyrównały, a potem dla lepszego efektu zapuszczania. Ale jeśli ona będzie mi je tak podcinać co 2 miesiące, to to, co odrośnie, zostanie ścięte, więc jak to jest? Jak powinnam robić? Bo naprawdę zależy mi, żeby moje włosy były długie, ponieważ z natury mam kręcone i takie krótkie muszę po każdym myciu prostować. I jeszcze, czy znacie może jakieś preparaty, zioła czy coś w tym stylu na szybszy porost włosów? Z góry dziękuję!

Gość włosy trzeba podcinać
nie zapuścisz włosów bez regularnego podcinania, zwłaszcza że wlosy prostujesz i niszczysz końcówki. Masz kręcone do tego więc sądzę że mają tendencje do rozdwajania się jak moje. Ja podcinam włosy średnio co miesiąc lub dwa, po około 0,5-1 cm, więc mniej niż urośnie. Wlosy zapuszcza się bardzo długo jeśli masz tendencje do rozdwajania. Na porost wlosów nie dziala nic moim zdaniem a juz chwile nosze długie wlosy - tzn do połowy pleców. Dłuższych mi się wyhodowac nie udało - niestety rozdwajanie robi swoje. Jedynie mozna pileegnowac aby ograniczyć rozdwajanie i dzięki temu mniej mozna obcinać