Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominika008

od kiedy moge podawać dziecku krowie mleko?

Polecane posty

Gość Glupie matki
najlepiej karmcie piersia do 10 roku zycia, bo inaczej wasze dziecko nie bedzie sie rozwijac. Co za idioci tu pisza. Mleko krowie bylo pite przez pokolenia i nikomu nic nie bylo

Witam kiedyś nie było specialnego mleka dla dzieci i jakoś były wszystkie zdrowe.Mój maluch pije mleko od pół roku,przeplatałam mu razem z bebiko raz takie raz takie,dwa miesiące temu odrzucił Bebiko i pije tylko krowie.Tyloko nie może mieć więcej niż 2%.Wszystkie badania ma idealne jest drowy.

Gość moj babel
ma 7 miesiecy, rano dostaje kasze na gesto z mlekiem krowim nie homogenizowanym, a do picia modyfikowane i z kaszka na wieczor tez modyfikowane. Nie mieszkam w Polsce i tutaj mozna podawac mleko krowie jako baze posilkow(np.kaszy), a modyfikowane do 12 miesiecy. A jesli chodzi o NNKT to wystarczy po prostu dodac oleju tloczonego na zimno i tez bedzie bogate w NNKT. Mleko modyfikowane zawiera przeciez utwardzone oleje roslinne.

Gość moj babel
zapomnialam dodac, ze tutaj mozna dodawac mleko krowie jako baze posilkow od 6 m.z. dziecka

ja swoim synom podawałam od 5-go miesiaca zaraz po odstawieniu od piersi i to prosto od krowy,nie ze sklepu..do dzis nie mam z nimi problemów zdrowotnych..

Gość moj babel
mysia33-moje tez jest jak prosto od krowy(chociaz w domu jej nie mam ;), jest na nim jeszcze smietanka. To mleko od krow rasy jersey i guernsey, nie jest tez odtluszczane :-) Jest wysmienite

a co do głupie matki..to moja droga bzdury gadasz...uwazasz że dzieci sie nie rozwijaja jak sie nie karmi piersia...ja karmiłam 4 miesiące i nie ma żadnych problemow z rozwojem dzieci..wrecz przeciwnie

mój babel..ja tez nie mam i nie mialam krowy..i tez nie odtłuszczałam:-)..i zgadzam sie ze jest najlepsze..

Gość moj babel
jak tylko zobaczylam ten topik to wiedzialam, ze sie beda kobitki klocic :D