Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokrzywdzona na allegro

ok założe swój o allegro

Polecane posty

jeśli komuś za długo czytać, to dla ułatwienia pytanie jest zawarte na końcu :-) o ile staż mam niewielki na allegro (40) jest mi smutno, bo dostałam pierwszego "neutrala"; i posłuchajcie za co: wystawiłam przedmiot, była już oferta kupna i tradycyjnie w ostatniej minucie ktoś ją przelicytował; od tego momentu CISZA... w komentarzach (15) osoba miala już 1 negatywa za to, że kupiła i się nie odezwała; na następny dzień wysłałam maila z nr konta; po 4 dniach wysłałam prośbe o kontakt; w tym czasie widziałam, że osoba się logowała na bieżąco (czyli dostęp do neta miała) po 6 dniach sie odezwała przedstawiając historyjkę a końcowo oświadczając, że w związku z tym nie jest zainteresowana zakupem; chodziło jej tylko o niewystawianie negatywa; myślałam, myślałam... ale w końcu wystawiłam neutr. za to, że wcale nie wykazywała chęci kontaktu ze mną; komentarze chyba temu właśnie slużą, żeby wyrażać swoje wrażenie na temat transakcji i ostrzegać ewentualnych kolejnych allegrowiczów; dodam, że nie jestem złośliwa, bo kilku osobom już odpuściłam ale sytuacja kształtowala się zasadniczo inaczej (chociażby tak jak z tą suknią slubną); no i końcowo też dostałam neutr. za co? za BRAK ROZUMU!! powiedzcie, czy czytacie negatywy lub neutrale czy tylko patrzycie na procenty?

Gość 1003
ja czytam negatywy i neutrale za co są

Gość ja tez czytam a czasami
jak nie wiadomo o co chodzi, to sprawdzam druga strone i porownuje kto pierwszy co wystawil :) zreszta troche dystnasu, takie sytuacje sa nie do unikniecia! a osoby, ktore maja np 500 komentarzy i 0 negatywow czy neutrali to wielcy szczesciarze (bo trudno rpzy tylu aukajch nie natknac sie na buraka allegrowego) albo tak bardzoi im zalezy, ze...przekupuja czyms, np. oferujac gotowke (moja kumpela kiedys wystawila neutrala pod wplywem emocji, choc miala troche racji - po 3 dniach chciala go wycofac za obopolna zgoda a wskrzynce czekala juz oferta: gotowka za usuniecie komentarza)

no to chociaż tyle... ja też czytam ale chciałam się dowiedzieć czy dla innych to też ma jakieś znaczenie; bo wydaje mi się, że w naszej "utarczce" komentarzowej to chyba jawnie widać o co chodzi; choć w zasadzie mi przykro' ale to chyba nie o to powinno chodzić, żeby nie wystawiać komuś neg. lub neut. tylko ze strachu, żeby samemu nie dostać zwrotnego

Gość czytam neutrale i
negatywy, ale nie zawsze biorę je pod uwagę. Staram się z kontekstu wywnioskowac za co były wystawiane. Na taki neutral jaki Ty dostałaś nie zwróciłabym uwagi, bo co to znaczy " za brak rozumu".

Gość spoxx

Gość nagatywa było walnąc
:classic_cool::D i się nie przejmować zemstą

Gość kołekbelka
mialam podobna sytuacje- wystawilam negatywnego bo produkt byl duzo bardziej zniszczony niz w opisie wiec w ramach zemsty z kolei ja dostalam negatywa:/ za co? za dlugi czas oczekiwania na kase!! ktora wyslalam od razu.. jaki z tego wniosek?? chamy sa wsrod nas:D nie przejmuj sie jeszcze nie raz sie przejedziesz

z tymi komentarzami na allegro to jest tak, że jak kupujesz i jednocześnie nie sprzedajesz to jak coś jest nie tak możesz wystawić negatyw, bo w końcu ma on mniejsze znaczenie dla ciebie niż dla sprzedającego. ale jak sprzedajesz i trafisz na buraków typu kupuje i nie płaci itp.itd. to w gruncie rzeczy nie bardzo możesz wystawić im negatywa, bo oczywiście odpowiedzą tym samym, zaśmiecając ci konto. napiszą totalne bzdury i tylko sprzedający i ten burak będą znali prawdę.sprzedawca odpuszcza, żeby mieć czyściutkie konto. dlatego ten system z komentarzami ma kilka zalet, ale wad też mu nie brakuje.

Gość wqffw
Moim sposobem na tanie i efektywne zakupy jest kupowanie gotowych zestawów ciuchów na Allegro. Np kupuje 50 rzeczy za 200zł wybieram rzeczy, w których bede chodzic, a reszte wystawiam dalej. Tutaj jest np jeden z moich zestawów: http://www.allegro.pl/item711006307_mega_zestaw_markowe_ciuszki_ponad_70_szt_h_m Większość rzeczy jest firmowych i tak kupujac moge sobie łatwo zarobic na nastepny zestaw Zapraszam

Gość anna 301206
a czy któraś z Was kupiła taką czapkę Ben 10 ? ta firma dokłada jeszcze gratis puzzle Ben 10 i wysyłkę gratis , u mojego syna w zerówce do drugi chłopiec ma coś z tego filmu ,a ja zakończyłam swoją wiedzę na etapie bolka i lolka oraz jacka i agatki :) http://www.allegro.pl/item774415533_ben_10_czapka_gratis_wysylka_i_puzzle_ben_10.html dziewczyny pomocy!!!

Ja czytam neutrale. Interesuje mnie za co ktoś go dostał i jak sie ustosunkował do tego. Jesli ktoś rzuca bluzgami za neutrala lub negatywa zamiast rzeczowo coś wyjaśnić, ma minus u mnie i nie kupię u niego nic :) Nie cierpię przepychanek słownych.

Gość klopp
A czym masz mozliwosc pod neutralem dodac swoj komentarz? Jesli tak, to to zrob. Ja bym gosciowi wystawila negatywa, allegro to nie zabawa gdzie licytujesz, a potem sie rozmyslasz. Gdyby jeszcze napisal i poprosil grzecznie o odwolanie jego oferty, ale nie, chamstwo na maksa.

Gość knkn
Napisz tak: Allegrowicz wylicytowal przedmiot, nie skontaktowal sie, po tygodniu stwierdzil, ze nie jest zainteresowany zakupem, po czym wystawil taki komentarz. Stanowczo odradzam kontakt zz tym czlowiekiem!

Gość knkn
I na przyszlosc nie wystawiaj w takiej sytuacji pierwsza komentarza, bo po kims kto tak postepuje nie mozna sie spodziewac, ze uczciwie wystawi ocene.

Gość anulkas123345
Mnie spotkała kiedyś sytuacja gdzie wystawiłam uszkodzony telefon o tym była mowa w aukcji może komuś sprzydałyby sie częsci z telefonu obudowa czy coś, dlatego wystawiłam na licytacje od złotówki. Cena osiągnęła 40 złotych, wszystko dokładnie opisałam co jest nie tak i nawet na koloro napisałam że telefon jest uszkodzony dużymi literami. Koleś wygrał aukcje czekałam na wpłatę i nic. Facet napisał że jego żona licytowała z jego konta i nie przeczytała aukcji w ogóle. Allegro zwróciło mi prowizję ale facet nakłamał allegro mówiąc że niby sprzedałam poza allegro. Byłam wściekła bo jak można tak kłamać ?? Nie rozumiem tego jak ludzie moga tak robić, nie lepiej się przyznać?

Gość ja kiedyś wystawiłam
samochód na części, napisałam wyraźnie, że nie nadaje się do jazdy, facet bez kontaktu ze mną kliknął kup teraz a jak się okazało, że musi po niego przyjechać pół Polski to zrezygnował i nakłamał Allegro, że chciałam mu sprzedać poza Allergo, ale nie uwierzyli bo przecież wystawiłam na Kup teraz

Gość knkn
Niestety, ale do allegro maja dostep wszyscy, kretacze i oszusci rowniez. Uwazam, ze cos powinno sie zmienic w zasadach przyznawania komentarzy, bo oszukani ludzi boja sie wystawiac negatywow(aby samemu nie dostac) i efekt jest taki, ze nieuczciwa osoba potrafi miec same pozytywy.

Gość anulkas123345
chciałam tej osobie wystawić negatywa albo neutrala za to że nakłamał, zwrócili mi prowizję mimo że nie była duża, ale chciałam pokazać facetowi że takich rzeczy się nie robi :( bałam się wystawić stosowny komentarz że nakłamie i allegrowicze uwierzą jemu a nie mnie a mam dośc sporo komentarzy i żadnego negatywa

wlasnie tez mnie to wkurza, ze jak ktos sobie zasluzy, Ty wystawiasz mu neutrala lub negatywa to oczywiscie trzeba sie liczyc, ze dostanie sie to samo od 2ej strony, a tak byc nie powinno jedynym ratunkiem jest to, zeby dac odpowiedni i dobrze uzasdniony swoj komentarz do wystawionego w takich przypadkach allegro powinno blokowac komentarz osoby, ktora zawinila - ale to musialby ktos kontrolowac

Gość knkn
bałam się wystawić stosowny komentarz że nakłamie i allegrowicze uwierzą jemu No i o tym wlasnie mowie. Osoba oszukana nie powinna sie bac, ze dostanie negatywa. Ja tez mialam przejscia z niepowaznym czlowiekiem, ktory mial 88 slodkopierdzacych pozytywnych komentarzy. Bardzo zaluje, ze nie wystawilam mu negatywa.

Gość anulkas123345
pamiętam też jak sprzedawałam oryginalną bluzkę w której nie chodziłam, wszystko dokładnie opisałam wymiary wkleiłam wiele zdjeć, jedna osoba wygrała aukcję ale nie wpłaciła pieniędzy, wystawiłam bluzkę ponownie i udziła w aukcji wzięłam jedna z osób która w poprzedniej aukcji bluzki nie wygrała. Wysłałam jej od razu po wpłacie tą bluzkę, pisałam emaile czy dostała towar, opisała dopiero po tygodniu - mimo logowania, że bluzka jest na nią ciasna. Nie spodobało mi się to i czułam że dziewczyna chce mnie wkręcić, sprawdziłam na naszej klasie jej profil i ujrzalam zdjęcia w tej bluzce a niby taka ciasna była :(

Gość knkn
w takich przypadkach allegro powinno blokowac komentarz osoby, ktora zawinila Zgadzam sie, tylko taki oszust moze napisac do Allegro i wymyslec jakas historyjke, jak to on zostal oszukany i komu Allegro ma uwierzyc? Cos powinni zmienic w zasadach przyznawania komentarzy.

Gość dssdfgsd
źle zrobiłaś. powinnaś nie wystawiać żadnego komentarza, chyba że tamta osoba wystawi pozytywny wcześniej. ty byś potem zrobiła wniosek o zwrot prowizji i byś straciła tylko kasę na wystawienie aukcji. ja mam właśnie prawie 500 komentarzy i tylko jeden neutral i to za przedmiot, którego nie sprzedałem. niby się komuś aukcje pomyliły :D no nic, tamtej osobie nic nie wystawiłem. tak samo jak ponad 30 innym osobom, które się rozmyśliły i 2 razy tyle od innych. wytłumaczyłem się w odpowiedzi do komentarza i po krzyku.

mam ponad 450 komentarzy pozytywnych i 2 negatywy - od jednej dziewczyny - z zemsty :) czy sie nimi przejmuję? nie! moja odpowiedz na jej negatywa (pod komentarzem) jest na tyle wyczerpująca, że widać kto zawinił :) sprawa wyglądała tak: kupiłam 2 przedmioty, zapłaciłam tego samego dnia przelewem internetowym - przez miesiąc paczki nie było... pisałam maile, interweniowało allegro, poskutkowało dopiero postraszenie zgłoszeniem sprawy na policję. laska z wielką łaską wysłała zakupiony przeze mnie towar. wystawiłam 2 negatywy bo jest to niedopuszczalne (już ma 4 inne za to samo) to wystawiła mi 2 negatywy w rewanżu :) w których napisała, że moja wpłata była natychmiastowa ale "użytkownik chamski i wulgarny:" :D

Gość anulkas123345
miałam też przejście z facetem który swojej dziewczynie pozwolił korzystać z konta. kupiła ode mnie rzecz i nie zapłaciła za nią, facet stwierdził że wpłaciła pieniądze więc czekałam na przelew, czekałam około 2 tygodnie, facet zaczął mi grozić i wyzywać mnie że wpłacił pieniądze i żąda towaru, sprawdzałam codziennie po kilka razy konto i nic nie wpłynęło. Okazało się że dziewczyna okłamała faceta i pieniędzy nie wpłaciła. pieniądze wpłynęły dopiero po 2 tygodniach była dokładna data przelewu kiedy wyszedł, dziewczyna wpłaciła po tym jak zrobiłam zdjęcia dowodu na to że na konto nic mi nie przyszło ile ja nerwów straciłam przez tego kolesia

Gość knkn
Kiedys jakas gowniara wylicytowala u mnie sezon serialu i w ogole nie bylo z nia kontaktu. Sama musialam zadzwonic, po czym oswiadczyla, ze jednak nie kupuje. Zaczelam jej mowic, ze jest niepowazna, ze allegro to nie zabawa, to trzasnela mi sluchawka i co? Nie wystawilam jej negatywa, bo na pewno by mi cos nieprzyjemnego napisala, ale teraz zaluje. Napisalabym komentarz zgodny z prawda i mysle, ze ludzie potrafiliby ocenic, kto mowi prawde.

Gość anulkas123345
swoją drogą 250 znaków to dla mnie mało by opisać transakcję zwłaszcza kiedy ktoś kłamie i oczernia mnie, nie wiem jak niektórzy to robią że komentarze są napisane na 6 linijek albo więcej bo trafiłam na takie

Gość dssdfgsd
za takie oczernianie, kłamanie w komentarzach można kogoś podać do sądu :classic_cool: na forum super sprzedawców był kiedyś o tym artykuł.