kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Od trzech lat mieszkam w USA w Polsce mam nie splacony kredyt,okolo 20.000 frankow szwajcarskich.Przed wyjazdem wymeldowalem sie z miejsca pobytu stalego i oddalem dowod osobisty.Teraz chcialem sie wybrac z wizyta do kraju i nie wiem czy cos mi nie grozi z tego powodu...............W Polsce nic nie mam na siebie,moze taki dlug sie przedawnia po jakims czasie,nie jest tez odbierana zadna korespondencja na moje nazwisko. Bardzo prosze o odpowiedz ,jezeli ktos cos wie w tym temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lasse Napisano Maj 23, 2009 jak to przedawnia? czy ty na glowe upadles? masz jakis kontakt z rodzina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bonzo007 Napisano Maj 23, 2009 Prowokacja, przy takim kredycie musialy byc zabezpieczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość autorka chyba nie ma Napisano Maj 23, 2009 dobrze, ze prawo sie zmienia i teraz przekretasow sa w stanie znalezc rowniez za oceanem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a komu niby ten dowód Napisano Maj 23, 2009 osobisty oddałaś? Sąsiadowi, znajomemu czy do kosza wyrzuciłaś? Bo nie słyszałam, żemu ktokolwiek mógłby ci dowód osobisty zatrzymać. W jakim celu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selplitekola 0 Napisano Maj 23, 2009 ... Po co wracać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Nie bylo zabepieczen,bo mialem bardzo dobre zarobki,i bylem bardzo wiarygodny dla banku,bo kilka kredytow splacilem bezproblemowo. Stracilem prace i dlatego wyjechalem do USA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Dowod osobisty,oddalem w Urzedzie Miasta,przy wymeldowaniu,powiedzialem ze wyjezdzam na stale,i okazalo sie ze w takim przypadku musze oddac dowod. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przy wymeldowamiu Napisano Maj 23, 2009 nie musisz oddawać dowodu. To jest Twój dokument. Niedługo nie bedzie obowiązywać miejsce zameldowania w dowodzie i dobrze. Ja sie wymeldowałam, ale dowód zostawiłam. A te zwyjechałam za granicę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Tak,masz racje z tym dowodem,ale jezeli powiesz w urzedzie ze wyjezdzasz na stale za granice,to kaza ci go oddac,podkreslam na stale.........................................nie czasowo............... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przy wymeldowamiu Napisano Maj 23, 2009 ale wlasciwie, to dobrze czy zle, ze ten dowod oddales? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przy wymeldowamiu Napisano Maj 23, 2009 Jak sie wymeldowywalam, to urzedniczka zapytala sie mnie o nowe miejsce zameldowania. Ja na to, ze jeszcze nie wiem, gdzie bede mieszkac. ani slawem nie wspomnialam, ze za granica. Do czasu wymiany dowodu na nowy przepisy maja sie zmienic i nie bede musiala byc gdziekolwiek zameldowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Nie wiem czy to dobrze,bylem troche tym zaskoczony,ale oddalem,w stanach nie jest mi potrzebny,a jak wroce do kraju,to wyrobie sobie nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaprys69 0 Napisano Maj 23, 2009 Ja powiedzialem,urzedniczce ze wyjezdzam na stale do USA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bonzo007 Napisano Maj 23, 2009 Takie bajki to dzieciom, ze dostaniesz kredyt w takiej wysokosci bez zabezpieczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiafrancja 0 Napisano Maj 24, 2009 Jak oddales dowod????Ja tez jak wyjezdzalam za granice powiedzialam ze wyjezdzam na stale i nikt nie kazal mi oddac dowodu,cos mi sie nie chce w to wierzyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alakala Napisano Sierpień 7, 2009 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bzdury bzdury Napisano Sierpień 7, 2009 Za dlugi nie ma wystawionego listu gonczego :D Chyba ze to dlugi w kwocie kilkunastu miliardow :D Mozesz spokojnie jechac do PL, szczegolnie jezeli jakas czesc dlugu byla splacana w Polsce. Wecie ilu dluznikow :D do PL lata i zadnych konsekwecji? Wyluzujcie troche :D :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach