Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MysterP

Ropne krostki.

Polecane posty

Gość MysterP

witam, tak jak w temacie mam problem z ropnymi krostkami, które wyskakują mi praktycznie codziennie. Problemy z tradzikiem mialem juz od 13 roku zycia? I byl to prawdziwy problem, duze, twarde i czerwony pryszcze podskorne, ropne itp itd kazdy to zna, ale obecnie mam 21 lat i wiem, ze im czas mijal, tym bylo coraz mniej tradziku. Mialem tez za soba chyba rok temu kuracje polska odmiana roacutanne, nie byl to izotek, nazwy nie pamietam, bralem to chyba 3 mies, cos tam pomoglo, skora, usta wysuszone, jednak po kuracji problem wrocil. Bralem tez niegdys sporo antybiotykow, zele mascie itp, ale to pomagalo na krotka chwile. Na chwile obecną, nie mam juz zadnych pryszczy, cera w miare ladna, mysle ze to przechodzi juz z wiekiem powoli, JEDNAK mam problem jak juz wposmnialem z tymi malymi krostkami ropnymi. Sa one nieduze, najczescie wyskakuja po nocy tak z 1-2 sztuki i czesto tez w czasie dnia, w miejscu czystym i gladkim potrafi wyskoczyc krosta w trybie ekspresowym. Nie powinno sie tego robic, ale najczesciej je wyciskam, bo bardzo ladnie schodza i praktycznie jak dobrze sie wycisnie, to na nastepny dzien skora w tym miejscy jest normalna i nie ma blizn. Takze co moze byc tego przyczyna, ze wyskakuja tego typu krostki, chcialbym wygladzic sobie cere po dawnym tradziku, lekkie blizna sa itp, ale jak wiadomo nie mozna niczego robic przy ropniakach. Aha, zrobilem tez wymaz z nosa i gardla, zeby stwierdzic, czy nie ma jakiejs bakterii, ktora moze byc tego przyczyna. Prosze o porady

Gość niulaanula
wiesz co jestes szczęściarzem , ze takmładnie to tobie przechodzi a teraz pomyśl jak źle było i pomyśl , że możesz sobie znowu roznieść przez wyciskanie trądzik na twarzy (nadkażenie) i co?? Chcesz powtórki z rozrywki?? Jak nie to nie paskudż sobei sam przy twarzy nie-łapy precz!! I tak masz szczęście , że nie masz jak widac cery skłonnej do przebarwień i blizn - niektórym po takich krostkach a tym bardziej wyciskaniu zostają ślady:D:D a na takie ropne małe krostki to spróbuj clindacne w żelu (zreszta chyba tylko taki jest) punktowo (to antybiotyk) albo duac gel - też jest ok, sybkozasusza tyle, że ja też punktowo cienką warstwę stosuję bo potrafi ładnie podrażnić i wysuszyć. Ogólnie ja lubię kwas migdałowy - super cerę wygładza tyle , że robiony peeling u lekarza dermatologa - ja robię taki delikatny , że na rugi dzień moge normalnie funkcjonować i nie widac , że po jakimś zabiegu jestem - ładnie wygładza - jest super(inne kwasy mnie niestety uczulają) dla ciebie to fajne wyjcie by było bo masz już cerę zaleczoną tylko trzymaj się z daleka od kosmetyczek one tylko się babrzą i nie wierzę w super higienę w gabinetach kosmetycznych - aha - kup sobie b-kompleks (byle nie zawierał b12) - tez pomaga cerze - pozdro i ciesz się , że wszystko mija - życz mi tez tego :D:D

Gość MysterP
niulaanula, zycze tobie z calego serca zebys wygrala z tym g***em jakim jest trądzik, wiem co to znaczy i ciesze sie na pewno, ze juz nie mam duzych bąbli itp, a tylko male ropniaki. Czy ja juz mam to za soba, tego nie wiem, moze to jest okresowa poprawa, ale na pewno nie mam od dlugiego czasu typowego trądziku, czyli czerwone wykwity, ktore dlugi czas siedza na twarzy, zgrubień podksórnych itp itd, lecz wspomniane ropniaki malutkie, ktore wyskakuje praktycznie gdziekolwiek i o kazdej porze ; ] W zasadzie stoje w miejscu, bo wówczas gdy zalecza sie wczesniejsze, to wyskakuja nowe i kolko sie zamyka, dlatego musze znalezc PRZYCZYNE tego, ze wyskakuja, bo nie chce za bardzo stosowac leki z antybiotykiem tak na oślep, nie wiedzac co jest przyczyna, dlatego zrobilem wymazy, z ktorych podejrzewam cos wyniknie. Mialem nadzieje, ze poprostu ktos mial/ma ten problem co ja i potrafilby okreslic przyczyne, zebym mogl wtenczas uzyc prawidlowego żelu/kremu z tych, ktore wymienilas. Ze nie wolno wyciskac to to ja wiem, ale ciezko pozostawic na twarzy takie diody i isc gdzies sie pokazac, dlatego "epiej" wycisnac, lekko zapudrowac i ni ma sladu ; p Mam nadzieje i licze na to, ze jest to juz moj ostatni etap tego badziewia i organizm poprostu wyrzuca z siebie resztki poprzez te ropniaki. Dzieki anula za porade i zycze jeszcze raz Tobie wszystkiego naj.

Gość MysterP
Moze kogos to zainteresuje, odebralem dzisiaj wyniki wymazu z gardła i nosa, nie moge sie dokonca rozczytac z gardał : fecza czy cos takiego jamy ustnej, bardzo niewyrazne napisane, oraz Nos : poj. Staphylococcus epidermidis, czyli gronkowiec naskórka. Wynik posiewu UJEMNY, wiec wynika z tego z bakteria jest, ale nie jest aktywna. Takze ropniaki w moim przypadku nie sa spowodowane gronkiem.

Gość gość2580
mam ten sam problem,identyczny, i to od kilku lat, masci przez dermatologa nie pomagaja, a bylo ich sporo, w ogole to nie chce zejsc, czy ktos wie co to moze by?