Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawabardzo

Mam pytanie o zmiany jakie zaszły po urodzeniu dziecka

Polecane posty

Gość ciekawabardzo

Chodzi mi o zmiany na ciele. Pytam kobiety, którym ciało się zmieniło, bo chciałabym wiedziec co mianowicie się tak bardzo zmienia. I nie chodzi mi tu o wpisy kobiet, którym nic się nie zmieniło. Nie jest to też temat o pochwach, bo to mnie nie interesuje. Pytam tylko z czym są największe problemy. Czy z jędrnością skóry na brzuchu, z piersiami, czy może ogólnie cięzko jest wrócić do poprzedniej sylwetki.

Gość ZAPOMNIAŁAM NICKU
nikt mi nie wierzy ale mnie urosła stopa miałam nr 38 a po porodzie 39 i tak jest do dziś już 10 lat,nie wspominajac o endometriozie ,była cesarka

Ja wróciłam praktycznie do poprzedniej sylwetki. Jedyne co to niestety ogromne rozstępy na brzuchu, które i tak zniwelowałam przez ostatnie 10 miesięcy. Skóra niestety nie jest już taka jędnra, w sumie mieściłabym się w spodnie sprzed ciąży, ale ta skóra hmmm. Raczej przez najbliższy czas nie założę dwuczęściowego kostiumu :). I trochę poszerzyły się biodra, a bardziej kość miednicy. Ale to akurat nie porblem. :). I jeszcze przez jakiś czas miałam ogromne problemy z włosami, wypadały mi, łamały. Ale też już jest lepiej :)

Gość ciekawabardzo
a właśnie da się coś zrobić z tą skóra na brzuchu by nie była nieelastyczna? Bo o rozstępach to wiem że mozna tylko wybielić ale jak ze skórą?

Gość anielica ja
zapomnialam nicku: wierze Ci mi tez urosla stopa:D mialam 36 a mam 37 czasem i 38 jest ok:D no i zostal mi ogromny wrek na brzychy po cc ale cwicze i widac rezultaty:D no nie pomijajac rostepy, ale jest masc na blizy ktora je tuszuje i zanikaja chodz nie do konca ale dziala:D

Gość ciekawabardzo
ej ale dlaczego rosnie stopa? To troche dziwne. Chociaż w moim przypadku byłoby dość przydatne:D

Gość anielica ja
okokokokokok: polecsm bardzo masaze rollo:D sa bardzo dobre tyle ze rezultat widac po miesiacu:) a czemu rosnie stopa?? sama tego nie wiemi sie zawsze zastanawialam lecz odpowiedzi nie znam;/

Bo rozluźniają się wiązania w stopie, no i nie wracają najczęściej do swojego rozmiaru :D. Ale to też nie u wszystkich.

Gość anielica ja
a ja cyca mam takiego samego bo nie karmilam piersia:(

Ale te masaże to są w gabinecie, czy samemu można je wykonywać? Mi kosmetyczka mówiła o jakiś tam zabiegach, że można coś kombinować. Na pewno trzeba też samemu używać środków ujęddrniających :)

Gość ciekawabardzo
odnośnie piersi to czy nie karmiąc zachowają one swój dawny wygląd czy już w trakcie ciąży stracą jędrność?

Gość oui yes
Po porodzie zazwyczaj cialo nie jest juz takie zwarte i jedrne, nawet jesli kobieta wroci do swojej wagi sprzed ciazy. Piersi tez zmieniaja swoja "konsystencje" i niestety nie wszystkim kobietom ladnie sie wstepuje brzuch. To jest juz sprawa genetyczna, tak samo jak rozstepy.

Gość ciekawabardzo
własnie mi chodziło tylko o zmiany podczas ciąży bo po karmieniu to różnie bywa. Ale jeśli kobieta nie karmi to również mogą jej sie piersi zmienić?

Gość anielica ja
tak te masaze rollo w gabinecie tzn wsumie u mnie w miescie jest tak ze umawiasz sie na konkretna godzine i z kolezanka idziesz i tylko w dwie osoby jestescie:) a jesli chcecie i jestecie wytrwale to moge wam dac strone gdzie sa swietnie cwiczenia, schudlam 5 kilo w cigu 3 tygodni ale tez trzeba miec jakas diete prz tym:)

Gość oleksja11
dziewczyny, a jaki to skuteczny krem na rozstepy? mi sie biodra poszerzyly, i piersi zmalaly o zgrozo

Gość anielica ja
tak piersi tez sie zmienia nie beda taki jedrne ale nie beda tez takie"kapcie" ale jesli bedziesz mogla karmic to karm i karm swojego maluszka:)

Ja używałam najpierw masła ujędrniającego Ziaja, seria Mamma Mia, zaraz po porodzie. Potem już z Avonu. Teraz mam zwykły krem na blizny i chyba on przynosi najlepszy efekt, potem Ziaja, a na końcu Avon.

Gość ul. Jaromira
zeby nie bylo rozstepow na brzuchu, to trzeba juz w czsie ciazy zaczac dbac o to. Wystarczy zwykla oliwka i masaz

Gość ciekawabardzo
własnie ja karmić nie chcę:) ale tu nie o wygląd piersi tak naprawdę chodzi i dlatego pytam z ciekawości czy bez karmienia sie zmienią. A jeszcze się zapytam czy to prawda ze po cc trudniej wrócić do figury?

Gość kania 4
Moje cycki po ciazy i dlugim karmieniu sa wieksze o jeden numer.Przytylam 10 kg po ciazy i nie moge zrzucic balastu. jakie to cwiczenia?

ul Jaromira ja całą ciążę paćkałam się różnymi wynalazkami. Gdy jest to sprawa genetyczna nawet najlepsze kremy nie pomogą. Zawsze miałam skłonność do rozstępów. I tak bałam się, że będzie gorzej.

Gość oleksja11
mialam cc 3 lata temu, balam sie ze bede inaczej wygladac ale dzieki regularnym cwiczeniom mialam lepsza sylwewtke niz sprzed ciazy, jedyna roznica to to ze trzeba odczekac kilka tygodni zanim zacznie sie cwiczyc, ja zaczelam od pilatesu i omijalam cwiczenia w ktorych czulam dyskomfort a potem wszystko co mi podeszlo:), teraz czeka mnie druga cc, i niestety juz mam nowe rozstepy:(

Gość ciekawabardzo
a jak się już ćwiczy i uprawia sport w ciąży to są mniejsze szanse na zwiotczenie skóry, rozstępy itd.?

Gość oleksja11
tak, miesnie nie zanikaja, skora utrzymuje jedrnosc