Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkssssspppppp

moja pierwsza pigułka

Polecane posty

Gość kkkkkssssspppppp

mam pytanie otoz zbliza mi sie okres i mam zaczac brac pigulki anty. chce je brac rano bo tak zalecil lekarz zeby w razie zapomnienia latwiej bylo sie zmiescic w tych 12 godzinach. Co mam zrobic jezeli okres dostane wieczorem? mam wziac pierwsza pigulke wtedy wieczorem i na drugi dzien juz rano czy niestety bede musiala juz brac wieczorem?

Gość kkkkkssssspppppp
nikt nie wie?

Gość domi8
wez na drugi dzien rano ,jak wolisz.Pierwsza pigulke musisz zarzyc w ciagu 24godzin od wystapienia okresu

Gość dakota-dakota
Mój lekarz z kolei zalecił mi brać wieczorem - by uniknąć odczuwania ewentualnych skutków ubocznych. W nocy też rzadziej niż w dzień mogą się przytrafić biegunki czy wymioty, które czasem zmuszają do przyjęcia kolejnej tabletki z blistra. Poza tym czasem w dzień bierzemy inne leki, które mogły by kolidować z tabletkami anty. Gdy zaczynałam brać tabletki, wzięłam pierwszą o 20 i przez parę miesięcy brałam o tej porze. Później jednak przesunęłam godzinę brania tabletek o parę godzin i teraz biorę między 23 a 1 w nocy (chodzę spać dość późno), bo tabletek nie trzeba brać dokładnie co do minuty, a po prostu o zawsze tej samej porze. Jak wstanę rano koło 6 czy 7, to mam jeszcze parę godzin na to, by wziąć zapomnianą tabletkę (bo mam czas do 11 rano). Bierz tabletki wtedy, gdy Ci wygodniej. Branie rano, wieczorem czy po południu ma swoje plusy.

Gość JJJ.
Ja biorę swoje tabletki o 16. Ani zbyt późno - unikam więc ewentualnego łykania tabletki na wieczornej imprezie czy coś, ani też nie zbyt rano, żebym nie musiała się zrywać z łóżka, kiedy na przykład odsypiam po zarwanej nocy. Żeby nie obawiać się, że zapomnisz przyjąć tabletkę, najpewniej będzie ustawić sobie alarm w telefonie, który zawsze Ci przypomni - i myślę, że tak robi większość dziewczyn:)

ja właśnie chciałam brać o 16 a dostałam okres po 20 poczekałam aż się rozkręci to dopiero o 21 40 zażyłam pierwszą pigułkę. Na drugi dzień zażyłam już o 19 i to opakowanie tak będę brać. A od następnego o 16 :)