Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania ze szczecina

poradzie co mam zrobic wazne???????????

Polecane posty

Gość ania ze szczecina

mam meza i 3 dzieci obecnie maz pracuje w Norwegi ma kontrakt na 5 lat mieszka w malej miejscowosci w ktorej niema pracy dla mnie i daleko jest szkola dla dzieci niedawno trafila mi sie okazja wyjazdu do Anglii mam tam kolezanke ktora pomoze mi sie tam z dziecmi osiedlic i znalezs prace oraz wynajac mieszkanie co mam zrobic maz namawia mnie na ten wyjazd prosze poradzcie??????????

Gość ania ze szczecina
pomoze ktos?????????

Gość ania ze szczecina
jest tam ktos??????????????

Gość ania ze szczecina
eja ktos odpisze mi????????????????????

Gość ania ze szczecina
czy ktos pomoze mi??

A i dla twojej wiadomości JEDEN znak zapytania wystarczy ,..

droga Aniu podejrzewam że ten wpis przed moim to zwykły podszyw. a tak do tematu. ja obecnie mieszkam w Anglii. wyjechałam z Polski we wrześniu. zrezygnowałam z pracy i w ogóle ze wszystkiego i pojechałam do chłopaka, który przyjechał tu już na gotową pracę w kwietniu. powiem szczerze, że ani trochę nie żałuję tej decyzji. ogólnie w Anglii żyje się lepiej. na więcej sobie możesz pozwolić i z tego co wiem po koleżankach dzieci też całkiem sobie nieźle radzą, bo szkoły są jakby to powiedzieć "lepiej skonstruowane" niż w polsce. ogólnie nie spodziewałabym się jakichś luksusów, ale w porównaniu z małą miejscowością (ja akurat jestem z Krakowa - to nie jest małe miasto) to podejrzewam, że różnica byłaby bardzo pozytywna. tymbardziej jeśli masz jechać na załatwioną pracę, to bym się nie wachała ani chwili :) jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem :D

Gość jedź
teraz u nas o robotę ciężko a jeśli tam znajdziesz pracę to zawsze będziesz miała własne pieniądze.Nie zastanawiaj się tylko jedź

aha kilka rzeczy praktycznych: jak już byś tu przyjechała, to mając pracę dostaniesz na dzieci child tax credit (taka pomoc od państwa) ogólnie mieszkania w porównaniu do zarobków nie są jakieś strasznie drogie i więcej możesz wydać na życie a często nawet jeszcze coś odłożyć. jest tu wiele polaków i jeśli nie znasz języka to nie jest żadna tragedia. ja sporo po angielsku rozumiem, ale mało mówię. pracę mam spoko :] w domu uczę się angielskiego. mam tu sporo koleżanek co mają po 3-4 dzieci i naprawdę mogą sobie prócz życia codziennego pozwolić jeszcze na jakiś ciuch lub kosmetyki ;] po prostu jest inaczej :)

Gość ania ze szczecina
coco jak mozesz to podaj gg ja powiem szczerze ze sie boje nie o siebie tylko o dzieci bo to wiadomo nowe otoczenie

Gość ania ze szczecina
no i wiadomo ten jezyk szkoda ze nas nieuczyli anglika

Gość ania ze szczecina
a pozatym wiadomo nowe miejsce i nieznajomi

Nie polecam Anglii. Koleżanka może obiecała ale nie jest tak łatwo teraz dostać pracę. Wiem co mówię.... Powodzenia Nie zostawiaj męża bo już nie wrócicie do siebie, szczególnie jeśli wyjedziesz do UK. Zobaczysz,że tam jest inna mentalność i zdrada nie jest czymś złym

NaTaLiA-BaLiA nie jest tak, że w Anglii zdrada nie jest czymś złym. uważam, że każdy z nas ma w sobie własne wartości i tym się w życiu kieruje. a dotyczy to każdego zakątka ziemi a nie tylko Anglii.

Gość ania ze szczecina
no wlasnie coco ma racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!