Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem.

czy wy tez nie lubicie jak znajomoi przychodza do as z dziecmi w odwiedziny?

Polecane posty

Gość wiem.

mnie to denerwuje:O

Gość zapraszaj bez dzieci

tez tego nie lubie a czasem tak jest ze bez dzieci sie nie da.

pod warunkiem, że w wieku mojego synka...akurat nikt z moich znajomych nie ma duzo młodszych dzieci, w rodzinie tez nie...i nie narzekam :)

Ja tez tego nie lubię. Nie ma żadnej rozmowy bo rodzice non stop skupieni są na dziecku. Ja też bo boję się, żeby nic mi nie zniszczyło i przy okazji sobie u mnie krzywdy nie zrobiło. Sama nie mam dzieci i jak patrzę na znajomych, którzy mają to się chyba szybko nie zdecyduję.

Gość bibba
A jak bedziecie sie czuli gdy w gosci bedziecie musieli z e swoim dzieckiem isc,bo nei bedziecie mieli je gdzie zostawiac.A poza tym dziecko od malego trzeba uczyc społecznego zachowania.Gdy nie bedziemy zabierqac dzieci w gosci to skad dzieci beda mogły nauczyc sie zachowywac.

Nie wiem jak to będzie. Nie będę zabierać dziecka do znajomych, gdzie nie będzie innych dzieci, bo wiadomo, że się wynudzi a ja umęczę razem z całym otoczeniem.

masz racje plyna ryby plyna.nie ma jak rozmawiac z osobami ktore przychodza do kogos na wizyte z dziecmi.

Gość bibba
Ale nie zawsze jest możliwosc zostawienia dzieci pod opieka i pó jści w odwiedziny.I tak jak pisałam,takei odwiedziny z dziecmi sa czesto meczące i dla gospodarzy i gosci,ale wyrabiaja w dzieciach odruch społeczny.

nie miałabym sumienia zabrać dzieci w odwiedziny do kogoś, komu wiem, że będzie to przeszkadzać, albo kto wiem, że chce ze mną porozmawiać, a nie patrzeć się ciągle na biegające po domu dziecko i uważać, żeby się nic nie stało. dzieci można brać ze sobą tam, gdzie są inne dzieci i gdzie będą mogły się zająć zabawą, a nie siedzieć koło rodziców i marudzić, jak już tak bardzo chcecie wyrabiać w nich społeczne zachowania.

Gość bibba
a mi rybka--ale zdarzaja sie rozne sytuacje w zyciu i nei raz ,nie dwa zabeirzesz dzieci w taka wizyte do znajomych.

a mi to rybka nie miałabym sumienia zabrać dzieci w odwiedziny do kogoś, komu wiem, że będzie to przeszkadzać, albo kto wiem, że chce ze mną porozmawiać, a nie patrzeć się ciągle na biegające po domu dziecko i uważać, żeby się nic nie stało. dzieci można brać ze sobą tam, gdzie są inne dzieci i gdzie będą mogły się zająć zabawą, a nie siedzieć koło rodziców i marudzić, jak już tak bardzo chcecie wyrabiać w nich społeczne zachowania. to tez nieglupi argument!

bibba, jeżeli będe miała kiedyś dzieci, to pewnie zabiorę - ale nie na posiedziny przy kawie, nie na plotki do przyjaciół, nie kiedy ktoś chce mi się wyżalić, nie na spotkania, gdzie będę potrzebowała skupić uwagę na moim znajomym, a nie na dziecku.

Gość bibba
a mi rybka ---:-) nigdy nie mow nigdy.Wiele mowimy,ze czegos nie zrobimy,a jak znajdziemy sie danej sytuacji to postepujemy czesto odwrotnie,chociaz kiedys tak sie zarzekalismy,ze tego nie zrobimy. Pozyjesz,zobaczysz,wychowasz ,odpowiesz wtedyu z czystym sumieniem,z enie zrobiłas tego a tego,bo taka masz zasade.

bibba - tak, jesteś najmądrzejszym seniorem rodu kafeterii i wszyscy dżuniorzy będziemy się odwoływać do Twego doświadczenia :) a co ma to do lubienia lub nielubienia odwiedzin znajomych z dziećmi? lubić a tolerować to dwie różne kwestie