Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiva

Trądzik i blizny

Polecane posty

Gość Kiva

Hej ! Mam pewien problem ;( Mam skórę trądzikową. Moje krostki są ropne. Pojawiają się w dużej ilości na plecach, mniej na rękach i twarzy. Problem polega jednak na tym, że one mnie bardzo denerwują i wyciskam je. Po czym robi się strupek i zostają mi blizny ;( Znacie jakieś sposoby na trądzik a w szczególności na te blizny;( ? Proszę o pomoc !

Gość Kasiak0166
Udaj się do dermatologa on powinien pomóc. ;) Pozdrawiam

Na pewno musisz odzwyczaić się od wyciskania tego paskuctwa. Wiem, że nie będzie to łatwe. Mam podobny problem, co Ty. Ostatnio kupiłam sobie maść Acne-Derm i muszę przyznać, że nawet pomaga. Mydło siarkowe też jest dobre. eśli bardzo chcesz, to udaj się do lekarza, bądź poradź się farmaceutki.

bardzo dobra jest maść tormentiol nie jest na bazie alkoholu i nie podrażnia skóry tylko łagodzi można stosować na twarzy i jest niewidoczna ma kolor lekko brązowy i maskuje trądzik. bardzo dobre sa też tabletki na bazie drożdży regularne stosowanie i po 2 tygodniach widać efekty.... w sklepach zielarskich można zakupić herbatki na trądzik sa ochydne ale też pomagaąj bo trzeba też organizm z tego paskudztwa leczyć od środka a nie tylko od zewnatrz a ja nie polecam dermatologów bo stosuja tylko jakies płyny na bazie alkoholu co bardzo podrażnia cere a w szczególności twarz. a jesli masz blizny to podobno trybiotic na bazie jakiegoś antybiotyku pomaga na wszelkie blizny i rany... pozdrawiam

bardzo dobra jest maść tormentiol nie jest na bazie alkoholu i nie podrażnia skóry tylko łagodzi można stosować na twarzy i jest niewidoczna ma kolor lekko brązowy i maskuje trądzik. bardzo dobre sa też tabletki na bazie drożdży regularne stosowanie i po 2 tygodniach widać efekty.... w sklepach zielarskich można zakupić herbatki na trądzik sa ochydne ale też pomagaąj bo trzeba też organizm z tego paskudztwa leczyć od środka a nie tylko od zewnatrz a ja nie polecam dermatologów bo stosuja tylko jakies płyny na bazie alkoholu co bardzo podrażnia cere a w szczególności twarz. a jesli masz blizny to podobno trybiotic na bazie jakiegoś antybiotyku pomaga na wszelkie blizny i rany... pozdrawiam

Gość karolcia9
pasta cynkowa jest świetna na te ropne syfy bo fajnie wysusza:) Na blizny podobno jesdt dobra cebula ale jeszcze nie próbowałam jakoś nie mam odwagi:O jest ty gdzieś topik o tym

aaaa no własnie zapomnialam o tej paście cynkowej :) tylko pamietam jak jej używałam i zawsze było w kolo wszystko brudne od tego :)

Gość Najj.
Mi od czasu do czasu wychodzą ropne krostki, które oczywiscie rozdrapuję tak, ze z malenkiego pryszcza robi się wielka rana. Obecnie chodzę do kosmetyczki, która powiedziała mi, że blizny mam płytkie, wiec da się usunąć. I działamy.

Gość versalka23
bo nie rozdrapuje sie pryszczy i zmian trądzikowych. jak będziesz tak robić to na pewno na przyszłość będzie ci potrzebna regeneracja / korekcja cery na laserze fraxel. Coś takiego http://l.pl/gkg

Dla mnie dobrym sposobem na maskowanie blizn i leczenie tradziku jest balsam blemish balm, ktory mozna kupic na profesjonalnakosmetyka.pl