Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ile cm

o ile cm czy mm mozna przesunac zęby stałym aparatem?

Polecane posty

Gość o ile cm

jak w temacie zna sie ktos na tym?

Gość helohelo
To musi ocenic ortodonta.U mnie wydawaloby sie niewiele,ale mam podobno tak tragiczny zgryz,ze aparat nie zadziała(.Zaproponowali tylko licówki.

Gość o ile cm
aha... a ja myslałam że aparatem wszytko można naprawic...

Gość o cm spokojnie sie da przesuna
o jakis cm spokojnie sie da przesunąć tylko to kwestia czasu jest jeszcze... ja miałam aparat stały przez 3 lata, z powodu dużego przodozgryzu, miałam wyrywane górne czwórki i przesuwane zęby i cofane do tyłu, więc w sumie kły były przesunięte o całą szerokość zęba, troche trwało, po przez ponad pół roku miałam dziure między 3-5, ale po roku już sie całkiem zeszły

Gość o ile cm
aha bo ja musialam wyrwac górna 4ke i górna 5ke (z 2 rónych str)i sie zastanawiam czy zamiast implantow nie lepiej to załatwic aparatem o ile sie da.... wizyte mam dopiero za 3 tygodnie a juz se nie moge doczekac bo rzy okazji bym wyprostowała przednie zeby:D

Gość helhelo
U większości osób aparatem można zdziałać cuda,to prawda,ale zdarzają się tak beznadziejne przypadki jak mój,byłam nawet w instytucie do oceny,byli zachwyceni,ze to taka rzadkość:-o. W sumie tak źle te moje zęby nie wyglądają,ale u mnie to budowa szczęki podobno,to mój jedyny kompleks,wiec pewnie w koncu zrobie te licówki Idź do ortodonty,obejrzy i oceni,najprawdopodobniej tak jak ktos tu napisal da rade przesunąć.

Gość o cm spokojnie sie da przesuna
na pewno się da, jesli to tylko o jeden ząb, to tak jak u mnie było, tylko Ty masz z jednej strony 4 z drugiej 5, a u mnie były obie 4-4 życze powodzenia i trafienia do dobrego ortodonty

Gość o ile cm
super to mnie pocieszyłas :) hehe mam nadzieje ze da rade:) a jaki mialas aparat bo ja bym chciała ten taki z tymi przezroczystymi przyssawkami :) podobno one sa mniej wytrzymałe chociaz na kazdej str inaczej pisza a juz duzo poczytałam....

Gość o ile cm
moze jescze sie ktos wypowie?:D